Aké porcie dávať 13 mesačnému dieťaťu?

zuzana1985
3. jan 2012

Mám 13 mesačného syna, ktorý je dobrý papajko, v podstate spapá skoro všetko. Zaujímalo by ma však aké porcie dávate Vašim detičkám na obed. Na raňajky máva väčšinou 1 ks pečiva (rožok, vianočka), počas dňa ešte spapá ovocie, jogurt, výživu a na večeru kašu. Na obed mu väčšinou robím husté polievky, nakoľko ich má veľmi rád a spapá celú mištičku, ktorá má cca 240 ml. Papá kým mu dávam a po najedení sa viac jedla nedožaduje. Neviem či mu to teda stačí alebo mu mám dávať vždy aj druhý chod....

sisaha
3. jan 2012

myslim, ze to co zje, je postacujuce.. 😉

martinex
3. jan 2012

predpokladam ze ti maly cez obed spava,ja to doteraz robim tak,ze pred spanim polievka,po spanku druhy chod... a myslim ze porcie su ok, moj 2,5rocny ma podobne,mozno o kusok vacsie 🙂

katren
3. jan 2012

pokail vsetko spapa a nedozaduje sa viac, tak preco dalej do neho tlacit??? ved keby bol hladny, da ti to patricne vediet...ja by som uz nedavala, ked si nepyta 😉

lumimi
3. jan 2012

ja dávam aj teraz podobne aj som davala ked mal 13 mesiacov, ale na večeru nechcel kašu, to mal vacsinou to čo my , na obed dostal tiež len hustu polievku (tie vodové nemá rád) alebo len to druhé, a je dokedy chce, nasilu mu netlačím, ak by sa mi zdalo že zjedol nahodu moc málo tak dame vacsi olovrant, a priberá takže to musí stačit, a sladkosti medzi jedlami moc nemáme len sem-tam.

anjelicek26
3. jan 2012

Druhy chod nemavame dodnes, mala to nezvlada a to ma 5,5 roka. Pokial nevyzaduje, netlac do neho nic navyse. Su deti co jedia viac, su deti co jedia menej - a priberaju rovnako. Kazdemu inak spaluje. Je tazko odhadnut porciu, aku by "malo" zjest 13 mesacne dieta. Ak je spokojny - skus byt aj ty.

klauduska
4. jan 2012

my papame tak ako @martinex, pred spankom polievocka,tiez hustejsie a spapa take 2,5 zufane,take riadne velke....po spanku druhy chod,napr. 1,5 kopceka ryze+masko+nejaka omacka alebo zavaranina....podla toho co je....medzitym spap jogurt,ovocie a na veceru mame vacsinou chlebik cely.... 😉

sofia2008
4. jan 2012

emmka mi zje na obed tak cca 260ml - niekedy viac, niekedy menej..jaj jej zmixujem zemiaky, zeleninu, maso a potom jej do toho zamiesam zasa nakrajanu mrkvu/alebo inu zeleninu+maso+cestovinu..polievku jej na zaciatok nedavam, mixujem jej vlastne vyvar a ani by mi nezjedla polievku+druhe jedlo..