Mám 13 mesačného syna, ktorý je dobrý papajko, v podstate spapá skoro všetko. Zaujímalo by ma však aké porcie dávate Vašim detičkám na obed. Na raňajky máva väčšinou 1 ks pečiva (rožok, vianočka), počas dňa ešte spapá ovocie, jogurt, výživu a na večeru kašu. Na obed mu väčšinou robím husté polievky, nakoľko ich má veľmi rád a spapá celú mištičku, ktorá má cca 240 ml. Papá kým mu dávam a po najedení sa viac jedla nedožaduje. Neviem či mu to teda stačí alebo mu mám dávať vždy aj druhý chod....
predpokladam ze ti maly cez obed spava,ja to doteraz robim tak,ze pred spanim polievka,po spanku druhy chod... a myslim ze porcie su ok, moj 2,5rocny ma podobne,mozno o kusok vacsie 🙂
pokail vsetko spapa a nedozaduje sa viac, tak preco dalej do neho tlacit??? ved keby bol hladny, da ti to patricne vediet...ja by som uz nedavala, ked si nepyta 😉
ja dávam aj teraz podobne aj som davala ked mal 13 mesiacov, ale na večeru nechcel kašu, to mal vacsinou to čo my , na obed dostal tiež len hustu polievku (tie vodové nemá rád) alebo len to druhé, a je dokedy chce, nasilu mu netlačím, ak by sa mi zdalo že zjedol nahodu moc málo tak dame vacsi olovrant, a priberá takže to musí stačit, a sladkosti medzi jedlami moc nemáme len sem-tam.
Druhy chod nemavame dodnes, mala to nezvlada a to ma 5,5 roka. Pokial nevyzaduje, netlac do neho nic navyse. Su deti co jedia viac, su deti co jedia menej - a priberaju rovnako. Kazdemu inak spaluje. Je tazko odhadnut porciu, aku by "malo" zjest 13 mesacne dieta. Ak je spokojny - skus byt aj ty.
my papame tak ako @martinex, pred spankom polievocka,tiez hustejsie a spapa take 2,5 zufane,take riadne velke....po spanku druhy chod,napr. 1,5 kopceka ryze+masko+nejaka omacka alebo zavaranina....podla toho co je....medzitym spap jogurt,ovocie a na veceru mame vacsinou chlebik cely.... 😉
emmka mi zje na obed tak cca 260ml - niekedy viac, niekedy menej..jaj jej zmixujem zemiaky, zeleninu, maso a potom jej do toho zamiesam zasa nakrajanu mrkvu/alebo inu zeleninu+maso+cestovinu..polievku jej na zaciatok nedavam, mixujem jej vlastne vyvar a ani by mi nezjedla polievku+druhe jedlo..
myslim, ze to co zje, je postacujuce.. 😉