Maminky ake otruby do polievky na vykakanie pre 11m dieta ?
Obsene psenicne nie.
@mama4444 skusila by som skor asi jacmenne krupky. Alebo klasika - slivky, slivkova stava - samozrejme, nie do polievky.
Fenyklovy čaj, slivková šťava z DM, ovsené vločky do polievky (už nepamätám či môže 11 m dieťa, asi ano), ponúkať ovocie, vyradiť keksíky, chrumky, dzusiky
Skuste mozno pseno, kasu ci vlocky
@mama4444 asi by som sa zametala skôr na to, prečo má bábo zápchu (veľa banánov, cukru aj keď len ovocného...). Otruby by som tak malemu babu nedávala, keď si predstavím čo to dokáže spraviť s črevami dospelého človeka, chúďa dieťa. Skúšala by som vločky (špaldové, pohankove, sú rôzne druhy), slivkovu alebo jablkovu šťavu a u nás 100% a zápchu zaberá špenátové jedlo (polievky, privarok...) a ponúkala by som veľa vody, každú chvíľu 😊
@marcellka32 slovkova stava nie je sladka voda ?
@mama4444 slivková šťava z DM, zriedit s vodou
@mama4444 a ako dlho si to už všetko vyskúšané dávala? ja som dávala kašu s ovsených vločiek, vývar z ovsených vločiek piť - ak robíš UM tak pol na pol s vodou dovtedy kým sa stolica neupravila, a teda bola to otázka niekoľkých dní v kuse. tiež kvalitný olej do každej porcie, čajovú lyžičku. A teda dôležité je hlavne upraviť stravu primerane veku.
ja som náhodou došla na to, že ak rozvaríš sušenú slivku a dáš zjesť, tak to na niekoho pôsobí ako preháňadlo.
už som čítala také perly od niektorých pediatrov, že až. teda ak sa špeciálne nevenuje a nevzdeláva vo výžive ale používa odporúčania na príkrmy z roku pána 5 tak si vieš dohľadať relevantnejšie info aj sama
@petruldo uz viac ako mesiac.
Prave som bola kupit otruby co mi domtorka nakazala ( pritom vie ze dieta vypije 200ml niecoho denne)
Banan neje
Zemiak mekva toez nie
Jedla su primerane k veku ( jablko batat cuketa tekvica vajicko maso brokolica ovsene vlock ) kase jogurty nedavam lebo z toho vracal )
:( toto neni mozne aby na to nieco nebolo co zaucinkuje hned a nezrapim dieta SKUSANIM !!!!
Ovocne snejky by nechutili? Je to susene ovocie vo forme koze.. maju rozne príchute, aj slivkove
https://www.kmart.sk/susene-plody--semena/biori...
Uz som ich videla kadekde predavat
Riesila by som to na gastre, mozno ma nejake intolerancie.
@catherinah kde ?
@mama4444 gastroenterolog
@mama4444 do 3 rokov žiadne otruby to je na ich črievko ak šmirgel