Ahojte,
Mám 7 mesačného synčeka, pred mesiacom sme začali s prikrmami. Na obed v pohode spráskne 180ml masovo-zeleninového prikrmu (a to sa často chce potom ešte aj dojčiť 🙈) a na večeru papá kašu cca 80ml. Už by asi bol aj čas na zaradenie ovocnej desiaty. Prosím poraďte koľko by toho ovocneho prikrmu mal na desiatu spapať? Koľko ovocia papali vaše bábätka v jeho veku? A dokedy treba to ovocie tepelne upravovať?
Tiez som tepelne neupravovala,nemali sme problem,hned od zaciatku zjedol cely banan,jablko s mrkvou,broskynu,z hrusky ho velmi prehanalo
Len mesiac je na prikrmoch este netreba desiatu staci 2-3 jedla denne ranajky obed vecera .
@miadi veď neranajkuje ? Či? Ráno ma asi mliečko a na desiatu chce zaviesť tretí chod ..Tak som to pochopila ja .Zatiaľ je na obede a večeri .Najprv by malo byť mäsko zavedené a tak ovocie ..ale my sme zaviedli tiež skôr a nebol žiaden problém .Dávam väčšinou ovocný príkrm,čerstvý zatiaľ len banán..má 8 a pol mesiaca a zatiaľ žiaden zub 😂
@miadi ranajky a vecera sa zavadzaju ako posledne 🙂 lebo to ma este mlieko - standardny postup je obed, po mesiaci desiata a potom olovrant cca. zasa po mesiaci, desiatu ked uz ma zeleninu a maso a tak
veceru odporucaju obcas pediatri, ked v noci horsie spia a pytaju mlieko casto, nas napr. este veceru nema a ma stale 🐐🐐
@54tinka54 nikdy som tepelne neupravovala ovocie. Od začiatku som zavadzala len čerstvé.. Okrem čerstvého jedla ovocné výživu a zjedla celu napr. na desiatu takze 190g..