Ahojte, mám 6,5 mesačného synčeka, od 6teho mesiaca prikrmujeme zeleninkou, chcela by som vyskúšať mu dať večer grísik, len neviem aké mlieko môžem použiť.. Dakujem pekne za rady a skúsenosti..
Ja som robila a robim akekolvek kase s rastlinnym mliekom- ryzove,ovsenne, spaldove,kokosove, mandlove,....odporucam 😉
vo vode, alebo UM. Take male toho vela nezje, ja som nikdy krupicu nedavala vo flasi, ale lyzickou ako kazdy iny prikrm.
@anicka246 ahoj, ja som cca v 7 mesiaci rozrobila krupicu do kravskeho mlieka, kamoska uz od 6teho. Bol to 1. kontakt syna s mliekom a kym som kojila, tak kravske mal len v tej krupici. Krupica na vode sa neda jest, UM su na moj vkus aj na vkus dojcenych deti dost presladene. Na taku sladku chut som ho nechcel ucit. Do kravskeho som dala cajovu lyzicku hroznoveho cukru a bolo
Skus pozriet Bukovskeho knizku, odporuca varit kase vo vode, pretoze deti mozu mat alergie na kravske mlieko. My varime raz kukuricnu, raz ryzovu, raz krupicovu...dieta nevie ako to ma chutit, nemusi tam byt mlieko, dokonca moja kamoska sa cudovala, ze my si varime krupicovu kasu z mlieka. Oni to odmalicka jedli z vody. Nechuti to zle, da sa to zjest, dokonca striedat kase myslim odporucaju kvoli tomu, ze kazda ma ine vitaminy a mineraly. To, ze my dospeli mame pokazene chute, vela cukru, soli atd..tak takto ucime aj svoje deti.
Rastlinne mlieka a rozne obilninove kase sa daju kupit aj v dm drogeriach, pripadne v bio predajniach. A samozrejme este lepsie a lacnejsie si ich pripravite doma 🙂 pozrite si napr. tu knizku pre deti od dr. Bukovskeho, su tam rozne tipy (nie som sice jeho uplny zastanca a uz vobec nie veganskej ci vegetarianskej stravy, niektore rady a recepty su vsak zaujimave aj pouzitelne). Tiez mnozstvo receptov na domacu vyrobu rastlinnych mliek sa da vygooglit, staci si uz len vybrat 🙂 no a kase pripravite z danych obilnin, netreba instantne kase kupovat.
@adelsa bud budes varit klasicky z obilovin - ovsenne vlocky, ryza, pseno, pohankove vlocky, atd. - rozmixovat po uvareni na kasu. Alebo budes kupovat instantne kase -mavaju ich v predajniach zdravej vyzivy (napr. Biopark v Auparku) z instantnych su velmi chutne znacka Nomina - daju sa kupit aj v tomto eshope http://www.slnecnica.sk/vyhladavanie/all/?s_key...
Moje holky když byli takto maličké tak jsem uvařila krupici ve vodě v které jsem krupicku předem namočila a po uvareni přidala UM které jsou použivala, takže na 2dcl 6-7 odmerek.Kolem roku už jsem dávala mléko kravske.