Aké mliečko používate na varenie pre kojené bábätká?

andrea487
5. jan 2011

mám namysli,krupicu,nejaké kašičky,mliečko ktoré pridávate do polievočky,a vobec pijú vám len také čisté mliečko z pohára vaše kojené deti?
naša má 19mes. a varievala som z hami tak že som to uvarila bez mlieka,a nakoniec pridala odmerky suš.mlieka,aj to pretože moja nám v 8mes. nemohla tie mliečne kašičky,blinkala z nich 😔 ale len nemliečne,a bud som pridala svoje odsaté,alebo hami..
teraz už tie instantné kašičky nekupujem,ale varím celozrnnu,pohánkovu,krupičnú,kukuričnu,ale len z klasických múk ravita..
ale posledný mesiac jej už nevarím z hami,ale z mliečka,ktoré mam v chladničke,a pijem ho i ja,vačšinou,plnotučné,občas polo,ale nikdy nie trvanlivé.
no ked dám malej do pohára s čím kolvek,a akékolvek mlieko tak ona ho nevypije..ona prosto len moje moje mličko,ako taká cicka 😀
jediné čo vypije,tak jogurtové mlieko,alebo acidko ochutené,ale len cez slamku,ked jej ho vylejem z nádobky v ktorej bolo nehrozí.. 😅
ona už nepije zo žiadnych fliaš,len z klasických pohárov,prípadne slamky,alebo z tých cappy,lucka ktoré maju ten uzáver..
okrem toho pekne papá mliečne výrobky...
no ja mám dilemu,či kupovat dalej hami a pridávat do stravy,alebo varit už len z klasického mliečka,teraz už napr. tami,vyrába mliečko,plnotučné,z nižším množstvom laktózy.. 😕
dakujem za názory 🙂 🙂

dadis
5. jan 2011

@andrea487 ja po roku varievam z klasickeho plnotucneho mlieka, este nejaky cas po roku som jej davala instantne kase (az kym ich prestala sama jest), ale ked som robila malemu krupicu, tak po roku som ju uvarila aj Saske z plnotucneho mlieka.
Ja si myslim, ze do varenia mozes pouzivat kludne plnotucne mlieko, + kyslomliecne vyrobky kazdy den (je super, ze jej tak chutia)...+ kojenie...vobec klasicke mliecko (ani Hami) na pitie nepotrebuje, ani ja malej nedavam...

andrea487
autor
5. jan 2011

@dadis ako ja si tiež myslím,že kyslo-mliečne výrobky stačia a nieje potrebné aby okremmojho pila este také čisté iné mlieko,
no ked mi tu príde svokra,na ranajky malá pri nej nic nezje,ja dojdem okolo obeda,a papá až okolo 12-13hod.obed
a ona mi začne,že keby som je dala na ranajky flašku s mliekom,žeby mala aspon to,lebo že tak nezje nic..
a jej prosto nevysvetlím ani pánovi,že ona ráno papá z cicíka,a ked je somnou,tak bud varím kašicku,a spapá ju,alebo ma rožtek,chlebík.. a aj ten spapá,a ked nemá chut,tak to zje o hodinu.. 😀
nevie to pochopit..a takisto ani to že ona sa už na flasu s cumlom nenauči,lebo z nej nepila,a ani by som to nerobila,lebo načo 😕
inak naša takisto tie instantné sama prestala papat,nechápem 😀 ale také ktoré jej varím ja jej chutia 😀
jediné čo nechce tak pomazánky,akékolvek 😖

dadis
5. jan 2011

@andrea487 no svokre tazko vysvetlis... 😒 moja Saska toho prave naopak zje viac nez jej 3,5r brat...rano kojenie, do pol hodiny jogurt, potom chlebik, alebo zemlicka, desiata ovocie (niekedy aj druhy jogurt, acidko), obed normalne polievka+druhe, olovrant pribinacika (vacsinou robim domaceho z tvarohu a smotany), potom este nejaky banan, alebo sladkost a vecera poriadna 😀 ...do toho este 1 alebo 2x dojcim cez den, plus este 1x pred spanim...nastastie noc prespi...neviem kam sa to vsetko straca...ma 10kg ...ale som rada, ze jej chuti