Aké máte skúsenosti s výrobkami z kozieho mlieka?

ingusa
23. máj 2010

Ahojte,
Chcem sa opytat mamiciek, ktore maju skusenost so zavedenim vyrobkov z kozieho mlieka, hlavne jogurtov ake mate skusenosti? a ci ste davali detom aj jogurty z kravskeho mlieka. Vraj je kozie mlieko najblizsie k materskemu ale mam trocha obavu ako na to 9 mes. syn zareaguje. Je este kojeny okrem prikrmov. Dakujem za skusenosti, ocenim..
Inga

latvia
23. máj 2010

mna by zaujimalo kde sa da zohnat jogurt z kozieho mlieka 😕 🙂 kde ho kupujes? aka znacka? podla mojich info je kravske najblizsie materskemu, preto sa vyrabaju UM z neho. kozie je vyborne na imunitu, ale ma trosku odlisne zlozenie. ale do roka by som nedavala ani kozie. jogurty z kravskeho mlieka davam od cca 8m

ingusa
autor
23. máj 2010

Ahoj latvia🙂
Ja ich zatial nekupujem, len som o tom pocula, ze su vraj najblizsie zlozenim k materskemu...(viem to od kamosky ktora robila v praci rozbor) a takisto v DM drogerii predavaju susene kozie mlieko kde je vzadu napisane, ze oproti kravskemu ma zlozenie najblizsie k materskemu..tak neviem..No a kozie jogurty predavaju aj v Tescu aj v hociktorom Bio obchodiku.
Taktiez sa mi zda, ze niekto dava kozie mlieko, ked je intolerancia na kravske...tak neviem:( Dufam, ze tu este niekto napise..
zatial pa

ingusa
autor
23. máj 2010

A este som zabudla...myslim si, ze UM vyrabaju preto z kravskeho mlieka, pretoze je lahsie dostupnejsie a teda aj lacnejsie..Si zober, ze by vyrabali vsetky tie UM z kozieho, ani si neviem predstavit, aky zdroj by na to mali ☹ 😀 😀

latvia
23. máj 2010

ked myslis 🙂

latvia
23. máj 2010

ja som nasla len to, ze tuk v kozom mlieku sa podoba tukovym bunkam materskeho mlieka...alebo tak nejak to bolo pisane.... nepise sa ze je blizsie zlozeniu materskeho mlieka....okrem toho obsahuje este menej zeleza nez kravske mlieko, ktore je chudobne na zelezo, preto sa odporuca detom pit az po roku...takze je to na zvazenie kazdej... 😉

deina
23. máj 2010

Aj v Bille maju biely jogurt z kozieho mlieka, aj kefir z kozieho mlieka a mozno aj nieco ine, ani neviem. Skusala som to raz dat malemu (starsiemu), ale odmietol, je to dost divna chut. 😒

latvia
23. máj 2010

ja mozno po roku skusim

zuzana.k
23. máj 2010

ano, kozie mlieko je najblizsie v zlozeni k materskemu a na rozdiel od kravskeho je zasadite. Pri vyrobe UM ide o biznis, nie o dobro ludstva, takze iste preto sa vyraba z najlacnejsieho.
Ja som zavedenie mliecnych vyrobkov odkladala dlho, pretoze sama mam problemy so stravitelnostou mliecneho. Pokial kojis, tak sa nemus bat, ze mu bude nieco chybat a teraz v lete bude uz vela domaceho ovocia a zeleniny. Vela vapnika obsahuje hrasok, kel, brokolica, ovos, tekvica.
Ale ak ta samu mlieko nezahlienuje a nemas s nim problemy, tak by som povedala, ze ak mlieko tak kozie. 😉

murinka
23. máj 2010

moja suseda davala dcere kozie mlieko od cca 2 mesiacov kedy (nedobrovolne) prestala kojit.radila sa s lekarmi,bola na gastre,skusali vsetky druhy um ale ziadne um nevyhovovalo ☹ a tak jej akasi lekarka poradila aby skusila kozie mlieko-vtedy zacala aj pekne prospievat a bola zdrava 🙂

ingusa
autor
2. jún 2010

Ahoj Zuzka a Murinka, dakujem za prispevky. Urcite tie jogurty skusim a uvidim..potom vam mozem dat sem vediet, ako to dopadlo🙂) 🙂