Aké máte skúsenosti s podávaním kravského mliečka?

soldi
14. dec 2011

ahojte, moj maly ma 7,5 mesiaca, kojim 3 xdenne, na olovrant ma domaci jogurt s kravskym mlieckom a vecer v polentovej/krupicovej kasi ma pol na pol mlieko s vodou (z vodovodu). zo zdravotnych dovodov ho budem musiet odstavit.cca okolo 9teho mesiaca. praskove mlieka mu davat nechcem, nedoverujem nicomu co je v prasku, takze rozmyslam, ze by som mu davala pit kravske riedene s vodou od toho deviateho mesiaca. zatial vyzera ze snim ziaden vyrazny problem nema- nema ekzemy, nehnackuje, neplace, papa vela (kase aj 500ml z lyzicky) ale samotne este nepil. najradsej by som kojila co najdlhsie, ale moj zdravotny stav zacina byt neunosny a bohuzial ho kojenie este zhorsuje ☹
podotykam ze sa jedna o mliecko z automatu, prevarene, nie krabicove.
este poznamka na zaver: argument, ze kravske mlieko obsahuje kopu hormonov, ktorymi napchavaju aj kravicky neberiem, dnes vsetko obsahuje kopu humusu, bohuzial. cize sa snazim vybrat najmensie zlo.

janka9898
14. dec 2011

ahoj mozno ma tu ukamenuju ale aj ja davam malemu kravske mlieko od roka a ni e z autoomatu ale priamo od kravicky susedky 😀 😀 😀
ak prestanes kojit v 9mesiacoch tam by som odporucila radsej este praskove aspon do toho 12mesiaca babo este nema taky traviaci trakt i ked v jedle ti moze ho ziest samotne nemusi ale je to na tebe skus a uvidis 🙂))

kukujka
14. dec 2011

ahoj ja v tom nevidim ziadny problem podla mna ked uz kravske mliecko dostava v strave tak ho od 9teho mesiaca kludne moze pit.ja prave naopak nechapem preco niektore mamicky davaju pit sunare aine znacky az do 3rokov.tie mlieka pre starsie deti su podla mna len marketingovy tah aby firmy viac zarabali podla mna su zbytocne

ikke
14. dec 2011

kravske mlieko ako take sa odporuca az po 1. roku. v jogurtoch a syroch je mliecna bielkovina (ak si dobre pamatam), ktora najviac zatazuje detsky organizmus, uz "predspracovana" = nastiepena, preto sa tieto produkty mozu uz pred 1. rokom. v mlieku samotnom, tvarohu a pod. ale nastiepena nie je, preto je privelmi zatazujuca pre take male dieta.
a ked uz mlieko, tak sa malym detom odporuca prave co najtucnejsie, tak nerozumiem celkom tomu riedeniu vodou...
osobne by som teda minimalne do 1. roku dala mlieko "praskove", teda prisposobene malemu detskemu organizmu... sice tvojmu dietatu teraz nic nie je, ale vies s istotou zarucit, ze mu nebude ani o 5, 10, 20 rokov, len preto, ze nas mamy krmili kravskym mliekom od pol roka? 😉

siuzi007
14. dec 2011

Ja som dávala deťom kravské mlieko od pol roka a nič im nieje ak stým nemá problém tak bez obáv len neviem prečo ho chceš riediť 😉 nech sa rozhodneš akokoľvek držím palce 😵 😵 😵

gemini2
14. dec 2011

aj ja davam kravske od pol roka a neriedim.... 😉

jaja018
14. dec 2011

Ahojte ja som vyrastla na kravskom mlieku. Kojiť som sa nechcela a davali mi iba kravske mlieko od susedinej kravicky. A takisto aj sesternica v maji mala 3 roky a od 3 mesiacov jej davaju iba mlieko od kravicky, je zdravucka a ziadne problemy nema ani nemala.

didiana333
14. dec 2011

No ja osobne kravské mlieko ešte stále nedávam...malý má 25mes a pije stále UM...ráno aj večer...Papá všetko,aj mliečne polievky,aj mliiečne výrobky,ale ja osobne si myslím,že ešte stále nepapá uplne všetko a UM mu len pomože....JA osobne by som sa bála reakcie na kravské mlieko...nemusí mať žiadne ťažké prejavy,následky sa môžu prejaviť neskôr...rôzne alergie a tak....
Rozhodnutie je na tebe... 😉

skeptik
14. dec 2011

Kravske mlieko je do 12m nevhodne kvoli zlozeniu bielkovin a soli. Dieta do 12m nema dostatocne vyvinute organy (najma pecen a oblicky), aby sa dokazalo s touto zatazou vysporiadat, preto do 12m UM. Po 12m mozes kludne davat kravske.

evka4
14. dec 2011

ja by som obycajne kravske mlieko urcite takemu malemu dietatu nepodavala. v UM je nejako nadstiepena bielkovina kravskeho mlieka a preto nie je takou zatazou pre detsky traviaci trakt, oblicky... kysle mliecne vyrobky (jogurty, acidko...) uz presli tym kvasiacim procesom, kde dochadza k stiepeniu kravskej bielkoviny, preto sa mozu uz pred dosiahnutim 1.roku zivota dietata. na tvojom mieste by som min. do roka davala UM, potom ked chces, davaj kravske, ale tiez nechapem, naco ho chces riedit vodou. ja osobne budem davat UM min. do 2.rokov.

lypka
14. dec 2011

ja som skúšala dávať v štyroch mesiacoch zriedované s vodou, lebo som myslela, že mám málo na kojenie, papala ho a nebolo jej nič teraz jej tiež občas na raňajky dám vypiť flašku, ale už neriedeného. ja to nechápem kravské mlieko nie je dobré lebo sú z neho alergie, ale prečo sú potom alergické aj také deti, ktoré sa nan nemohli ani pozrieť do dvoch rokov lebo museli piť samé sunary a beby???

lenka0283
14. dec 2011

baby ja s tymto skusennosti nemam to akoze zohrejete mlieko z obchodu kravske a date ho do flasky pit dietatu miesto sunaru? lebo ja davam sunar tak preto sa pytam lebo doteraz som citala vsade velkymi pismenami ze kravske mlieko do troch rokov nie...

hoogy
14. dec 2011

ja som malemu davala od roka a nema ziadne problemy. ale treba mlieko prevarit aj to z automatu.

anjelicek26
14. dec 2011

@soldi - ak nedoverujes mliekam v prasku, kup mu sojove ci pohankove mlieko, preco hned myslis na kravske??? Ako keby to bolo jedine mlieko na svete. V kravskom (a bohuzial napr. aj v ryzovom) je privela soli. V kravskom je neumerne mnozstvo zivocisnych bielkovin, co zatazuju pecen, oblicky, mlieko kupovane v obchode je len odstredeny blivajz, materske mlieko ma minimalne 4,5% tuku, no kolko ma to kravske? Toto by som mohla rozpisovat na dlho. Ale kravske pred prvym (ja tvrdim NIKDY) rokom zivota urcite nedavat. Mozes mu tym velmi uskodit.

@lenka0283 - a robis dobre, nech ta ani nenapadne to menit.

anjelik2509
14. dec 2011

Ahoj, ja som kdesi čítala, že kravské mlieko nie je vhodné pre deti do troch rokov, mne osobne ho lekárka odporučila až po 10. mesiaci života dieťaťa,( kedže je dosť ťažko stráviteľné aj pre dospelého, nieto pre malé dieťa) a aj to z automatu a poriadne prevarené...Určite je pre Tvoje bábo vhodnejšie umelé, je to vhodnejšia alternatíva ako kravské, výrobcovia sa predbiehajú, ktorý sa viac priblíži materskému mliečku 🙂...Ja moju stále kojím a prikrmujem umelým, kravské jej podávam len minimálne, v krupičke, v pudingu a tak... Ale ak sa rozhodneš predsa, že dáš prednosť tomu kravskému, tiež si myslím, že je zbytočné ho riediť a určite by som to prekonzultovala s pediatrom...😉

dreamgirlxxx
14. dec 2011

ja stale kojim a dufam, ze do dvoch rokov veku dietata budem kojit... potom budem davat urcite kravske, dnes uz sa da kupit aj bio mlieko, ktore by malo byt bez chemikalii... biznis susenych mliek ma ani nenapadne podporovat, propagandy typu ''susene mliecko je urcite zdravsie ako kravske'' beriem s rezervou.... kolko stoji liter mlieka a na kolko vyjde liter zarobeneho suseneho??? je to v prvom rade biznis a nikto ma nepresvedci o opaku... nie som ziaden odbornik, ale ani odbornici sa nevedia zjednotit v nazore na danu problematiku.... ked mal moj mali asi 10 mesiacov a zopar dni odmietal prsnik a vyzeralo to, ze sa sam odstavi, moja alergologicka mi vtedy poradila, urcite neprejst na susene mlieko

nasta197
14. dec 2011

Ahoj mam syna ma 9mes. papa jogurty a mliečne výrobky kojím ho 3x denne kravské mliečko som mu pár krát dala do zemiakovej kaše či do polievočky a keby nekojím tak mu dávam kravské namiesto kojenia.
Ja a moji 4 surodenci sme na kravskom mliečku boli od 3mes. ani jednému nič nikdy nebolo ani nieje sme zdraví a všetci ako hora 🙂) chovali sme doma kravicku a mladcí brat cakal s flasou pred maštalou este ako prvák na základnej 🙂 tak mu chutilo 🙂 jedine ja teraz ako dospelá mam neznášanlivosť proste mi nevonia a ani ho nepijem a nechýba no mliečne výrobky milujem 🙂 ale je to na tebe ako sa rozhodnes 😉

matisekc
14. dec 2011

neviem preco nedoverujes praskovym mliekam, mam dve deti, syn pil UM do 22mesiacov a dcera zacal pit kravske mlieko minuly tyzden, za mesiac bude mat 2 roky, je to kazdeho vec, ale urcite by som pockala s podavanim kravskeho mlieka aspon do roka
a ak nemas domace kravske mlieko urcite tie kupovane uz neried vodou

stanislavao
14. dec 2011

Moja sestra pila kravske prevarene mlieko - cerstvo nadojene skoro od narodenia a nemala s tym ziadny problem. urcite by som ho neriedila vodou.

karinnka
14. dec 2011

Jednoznacne by som mu este nedavala kravske mlieko,najskor az po jednom roku po roku az pol........

michaelka5
14. dec 2011

Ja som nemohla kojit...takze od narodenia bol na UM.vyskusali sme asi tri znacky.nakoniec sme skoncili v 9mes. Na kravskom.z automatu.a moj labuznik uz ine do pusy nechcel...konzultovala som to na rizikovej ambulancii s doktorkou, a ta nemala nic proti,snad len nech mu davam plnotucne a neriedene...od18mes.mu miesam kakao,al.jahod.frapko.a myslim ze je ok.zatial sa nam neprejavila ziadna alergia.ani chory nejako nebyva...samozrejme som zacinala zavadzat mlieko ako ty.postupne v prikrmoch...a az potom ciste do flase.🙂

kaviju
14. dec 2011

mám dve deti staršiu dcéru ktorá ma pomaličky 4a pol roka a skoro ročného syna.Staršia nebola kojená lebo troška skôr narodená a nevedela sa prisať,do troch mesiacov som jej odstriekávala len do fľaše a bola prikrmovaná Humana,pediatrička nám odporučila prejsť na kravské až keď bude mať 18 alebo 24 mesiacov aj to plnotučným mliekom takto sme jej dávali až do tretieho roka jej života,a vôbec som to neoľutovala dcéra bola tri roky bez názanaku nejakej výrozy alebo dajakej inej choroby a to som ju dala do styku aj s chorými deťmi,a to isté plánujem aj urobiť pri mladšom synčekovi.Určite odporúčam najprv umelé a potom až kravské,treba zobrať do úvahy že tie naše kravičky predsa len nežijú v tak čistom prostredí ako to bolo pred tým,ked sme vyrastali my a pomaličky sme pili kravské mliečko už od narodenia. 🙂 😅 😵

ikika
14. dec 2011

@soldi ako pisu baby vyssie (necitala som vsak vsetko), tak sa jedna o to, ze deticky maju do roka este oblicky vo vyvine a celkovo maju organizmus krehky... kravske mlieko ma pre deticky prilis vysoky obsah niektorych mineralov, naopak niektorych zas velmi malo... aj preto je nevyhovujuce pre vyzivu takychto deticiek... 😔

Volakedy, ano, ked zena nemohla kojit, davali kravske mlieko... ale bolo to "hop alebo trop" - bud to dietatko prezilo, alebo nie... 😖 ☹
Takisto dietatko nemusi mat ziadne problemy teraz... no mozno v buducnosti sa mozu objavit traviace problemy, problemy s oblickami, pecenou a pod... samozrejme, nemusia sa objavit...

A dieta do 5 rokov ma mat plnotucnu stravu - ziadne riedenie vodou, ziadne nizkotucne produkty, maximalne tak polotucne. 😉

luciferkax
14. dec 2011

ahoj. nám síce kravské mlieko spôsobovalo problémy, mal drobec z neho ekzém, ale zas on bol náchylný na všetko... len neviem, prečo ho chceš riediť vodou? Normálne mu daj plnotučné, respl prvé dni skús polotučné, ale nie trvanlité, len čerstvé (má kratšiu záruku, no viac uchovaných vitamíínov)... Obhájim to tým, šak my všetci sme pili od tretieho mesiaca kravské a žijeme 🙂 🙂 problémy nemáme žiadne 🙂

mummy01
15. dec 2011

Ahoj,a preco nedoverujes dojcenskym mliekam ktore su vyrobene pre babatka a chces davat mlieko z krabice?Tomu veris viac?A preco si myslis ze to je lepsie pre mimi?Vies len a len maminka je zodpovedna za to co dava papat svojmu babetku a myslim ze kazda mamina chce pre svoj poklad len to najlepsie.Ak mozem poradit kravskemu mlieku sa vyhybaj velkym oblukom,nieje vobec vhodne pre male deticky,neobsahuje vobec nic co by babetko potrebovalo a moze mu dokonca velmi ublizit.A mozno teraz mas pocit ze dietatku z jeho pitia nic nieje a prejavy sa to neskor ked uz bude neskoro. 😨 To je len moja uprimna rada,viem o com hovorim....

monita662
15. dec 2011

idu mi oci vypadnut co tu citam ...skoro vsetko zle o kravskom mlieku ....tak sa zeny podrzte ....moja mala pila od narodenia susene krvaske mlieko a teraz pije obycajne kravske mlieko z obchodu a nikdy jej nic nebolo chvalabohu .,..takze je to otom podla mna ci jej to mliecko sadne alebo nie uz mesiac pije kravske mlieko ....ja som v zahranici a tu ani ine mlieko nemaju ako kravske ....by som bola zvedava co by jej dali keby jej to nesadlo ....hmmm...... ved nasi rodicia len kravske mlieko pili nepoznali sunar a ostatne znacky ...cudne toto 🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sona178
26. jan 2018
sona178
26. jan 2018

Nechcete mi povedat ze umele mlieko je kvalitnejsie a zdravsie nez kravske? To co za somarina ze az od 3 rokov moze dieta kravske m vsak umele mlieko je UMELINA!!!nebudem 2 rocnemu decku davat umele mlieko ty kokos !!!vsak uz normalne moze vsetko papat . Tak ake alergie . Cim viac davate pozor,tym viac ma dieta alergie a nic nechce. Kravske mlieko je prirodne . A umele mlieko je umele. Tak nebudte naivne a zaslepenea . Matky viac spekuluju než ich deti !