Aké kúsky v príkrme?

vivi2023
17. máj 2024

Ahojte, začíname prikrmovať a bolo nám odporúčané hneď dávať rôzne formy zeleniny, tj napr začať mrkvou naparenou a dať jeden deň rozmixovanú, druhý popučanú a aj v celku nech si žužle.
Mňa len zaujíma či sa mi dieťa nezadrhne tym kusom mrkvy (časom inym jedlom), keď ani zuby veď nemá :D .
Viem že mamy zvyknú hrozno na polovicu krájať, niekde v CR sa zas dieťa parkom udusilo.
No skrátim to - čo určite krájať a čoho sa nebáť ako prvomatka :D . Ďakujem!

vyrovnanaosoba
17. máj 2024

@vivi2023 nemusíš sa báť keď rozvaris zeleninu aby bola úplne mäkká a dala sa popucit vidličkou. Deti si spracuju jedlo jazykom a dasnami. Nedávala by som hrozno ani melón, jablko v kúskoch a tvrdé. Zo by som sa bála. Piskotu do ruky ci kukuričné chrumky môžeš.

danka_gi
17. máj 2024

@vivi2023 ja som isla kombinaciu popucene vidlickou a blw (jedlo do rucky). Len ked davas do ruky velke kusy, tak dieta musi sediet aby mu nezabehlo (v polosede to nie je bezpecne). Mne velmi pomohla aplikacia solid starts, kde su fotky potravin ako ich mas servirovat podla veku. Inak ak sa rozhodnes ponukat aj velke kusy, tak treba ratat, ze dieta sa moze drhnut. Na instagrame je napriklad jime spolecne. Ak by si si o tom chcela viacej nastudovat.