Aké jogurty od 8 mesiacov?

mayca20
6. feb 2013

ahojte kočky, pediatrička mi povedala,ze od 8 mes mozme jogurty, netuklo ma opytat sa ake...dakujem za rady

mata1001
6. feb 2013

ja som davala napriklad zvolensky... 🙂

annia
6. feb 2013

Ja davam zvolensky biely, alebo Rajo biely.

majulino
6. feb 2013

my sme davali banovecky biely s ovocim a piskotou

marcovka1
6. feb 2013

biely,ale mala nejak nechcela 😉

aurelkan
6. feb 2013

Ahoj, my sme davali zvolensky biely alebo Banovecky biely, ine nie a ani zahranicne. Ked to nechcel, pomohlo ked som v nom rozpustila 2-3 piskotky a zahustila, tym sa trochu presladil a syn ho zjedol.

graceful9
6. feb 2013

@mayca20 zvolenský biely 🙂

luciannka83
6. feb 2013

Holandia. Neobsahuje žiadne umelé látky, ani zahusťovadlá. Všetky ostatné jogurty to majú. Pozerala som takmer všetky druhy. A ja dávam biely.

dorenika
6. feb 2013

suhlas s luciannka83 a aj chces tak pre zmenu mozes dat sojovy jog. alpro ja ich milujem

piacere
6. feb 2013

ak ti bude čistý biely jogurt odmietať, popuč doňho trošku banánu, alebo prilej trošku ovocnej výživy, primiešaj domáci džem... 😉

7511
6. feb 2013

holandia, biely....pripadne ak nechuti a mas domaci lekvar, tak daj za lyzicu

mariannan
6. feb 2013

actívia biely...ale ja už dávam aj marhulový..marhule už malá papala tak aby mala zmenu a nejedla len biely jogurt..

misaha
6. feb 2013

@dorenika Pre telo je však problémové jej chemické zloženie: sója obsahuje prírodnú chemikáliu izoflavín, ktorý sa správa podobne ako ženský hormón estrogén. Ak denne vypijete dva poháre sójového mlieka, za mesiac budete mať v tele toľko izoflavínu, že vám to môže zmeniť načasovanie menštruačného cyklu. Sója je základom detskej formuly kojencov, ktorí sú alergickí na kravské mlieko. Podľa najnovších výskumov však lekári tieto formuly neodporúčajú práve kvôli vysokému obsahu izoflavínu. Pri nízkej telesnej hmotnosti dojčiat sa im ho do tela dostáva toľko, akoby zjedli päť antikoncepčných tabletiek.
Ďalej sa potvrdila nebezpečnosť sójových produktov v súvislosti s dojčatami. Sójové produkty obsahujú inhibítory tripsínu, ktorý môže spôsobiť vývojové poruchy. Preto sa sójové mlieko dojčatám neodporúča podávať, hoci v minulosti slúžilo ako náhrada kravského mlieka
a ešte ..od roku 2009 je 95% soje GMO čiže geneticky modifikovanej!!!(niektore najdu v googl) takže ja soju už neriešim aj ked som ju dost dlho milovala...a pre deticky ked sem tam predsa len chcete tak určite v neskoršom veku!!!
rirsila by som jedine BIO jogurt bez prichute a konzervantov alebo spravit doma,receptov je milion a ked date trošičku domaceho džemu tak žiadne babatko rozdiel nepozna!

dorenika
6. feb 2013

@misaha to som nevedela ja kupujem bio sojove mlieko ale tak aj tak mi najmenej chuti z tych rastlinnych (mandlove,ryzove a ovsene) diky za info budem vediet ze svojmu nemam davat,zatial som to nastastie "pila" len ja

misaha
6. feb 2013

@mayca20 http://najmama.aktuality.sk/clanok/226475/deti-...
najdeš všetko tu :D..fakt super članok

kkl82
6. feb 2013

taky, co ma najmenej surovin v zlozeni - idealne su tie, co maju len mlieko (prip. aj smotanu) a jogurtovu kulturu (prip. ine kultury oznacene ako "Lactobacillus" alebo "L."). vsetko ostatne je v jogurte navyse. teda, ak niekde vidis zelatinu, cukor, kukuricny skrob, pektin atd. - to su vsetko zbytocnosti, ktore v jogurte nemaju co hladat, mnohe z nich svedcia o setreni na vyrobe, ba dokonca o okradani a klamani zakaznika). pre deti sa odporucaju plnotucne jogurty, tzn. aspon 3,5% tuku, idealne dokonca az 10%.
podla mojich skusenosti su dobre hollandia gazdovsky jogurt, banovecky smotanovy, zivy jogurt od tami a biely pilos z lidlu.
mozes si robit jogurt aj sama doma, v tom pripade vies, co do neho das a mas ho vzdy cerstvy 😉. je to velmi jednoduche, staci ak zamiesas nejaky oblubeny biely jogurt (staci aj par lyziciek) s plnotucnym mliekom prip. smotanou a nechas pri teplote do 37 stupnov aspon 5-6 hodin. na internete najdes milion stranok s navodom.

martinka0031
6. feb 2013

....biely zvolensky alebo biele bio či probio jogurty 🙂 🙂 a susade poedala lekarka ze moze dat aj pibinačka vanilkoveho.toho som dala aj ja ked mal maly 9-9,5 mesiaca. 🙂 🙂 🙂

misaha
6. feb 2013

@martinka0031 V obchodoch tiež dostať množstvo termixov, miláčikov, tvarohových a smotanových krémov. Tieto však nepatria medzi klasické jogurty. Tvarohové dezerty ako termixy sa vyrábajú z tvarohu, ktorý je pre malé dojčatá ťažko stráviteľný a vysoký obsah bielkovín zaťažuje obličky. Preto sa minimálne do roka termixy a tvarohové dezerty neodporúčajú. Taktiež rôzne smotanové krémy, ktoré mamičky s obľubou podávajú často už medzi prvými príkrmami, nie sú pre malé deti vhodné. Obsahujú okrem iného pomerne veľa cukru a sú tiež ťažké pre detský žalúdok. S týmito krémikmi a inými pochúťkami teda radšej v záujme zdravia dieťaťa počkajte, nič mu predsa neujde..takže pribinačik asi nie.

domak2
6. feb 2013

@misaha
@dorenika vo velkych metanalyzach sa nepreukazali tie negativne vplyvy soje na repordukcny system muza ani jeho vyvoj u deti:
neither soy foods nor isoflavone supplements alter measures of bioavailable testosterone concentrations in men
Hamilton-Reeves JM, Vazquez G, Duval SJ, Phipps WR, Kurzer MS, Messina MJ (2010). "Clinical studies show no effects of soy protein or isoflavones on reproductive hormones in men: results of a meta-analysis". Fertil Steril. 94 (3): 997–1007. doi:10.1016/j.fertnstert.2009.04.038. PMID 1952422

a babatka: "Comprehensive literature reviews and clinical studies of infants fed SBIFs [soy-based infant formulas] have resolved questions or raise no clinical concerns with respect to nutritional adequacy, sexual development, neurobehavioral development, immune development, or thyroid disease. SBIFs provide complete nutrition that adequately supports normal infant growth and development. FDA has accepted SBIFs as safe for use as the sole source of nutrition"
# ^ a b Strom BL, Schinnar R, Ziegler EE, Barnhart KT, Sammel MD, Macones GA, Stallings VA, Drulis JM, Nelson SE, Hanson SA (August 2001). "Exposure to soy-based formula in infancy and endocrinological and reproductive outcomes in young adulthood". JAMA 286 (7): 807–814. doi:10.1001/jama.286.7.807. PMID 11497534. http://jama.ama-assn.org/cgi/pmidlookup?view=lo....
# ^ Giampietro PG, Bruno G, Furcolo G, Casati A, Brunetti E, Spadoni GL, Galli E (February 2004). "Soy protein formulas in children: no hormonal effects in long-term feeding". J. Pediatr. Endocrinol. Metab. 17 (2): 191–196. doi:10.1515/JPEM.2004.17.2.191. PMID 15055353.
# ^ a b Merritt RJ, Jenks BH (May 2004). "Safety of soy-based infant formulas containing isoflavones: the clinical evidence". J. Nutr. 134 (5): 1220S–1224S. PMID 15113975. http://jn.nutrition.org/cgi/pmidlookup?view=lon....

to som nasla teraz na vege dieta 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vegetarianske-dieta-skusenosti-postrehy/

dorenika
6. feb 2013

@domak tak neviem teraz ze co,aj tak muz pije a je kravske akozie produkty a ja okrem mlieka tiez jem normalne,dieta si pokojim ako najdlhsie sa bude dat a potom prejdeme na zelcu s masom a ovocim,ryzou a pohankou no snad bude vsetko ok 🙂

beruska.zuzanka
6. feb 2013

biely, ale určite nie žiadne activie, ani sladké ani nesladké, či actimely, či podobné humusoviny. Zvolenský, bánovecký, tami, hollandia napríklad 🙂

beruska.zuzanka
6. feb 2013

@luciannka83 zahusťovadlá a umeliny poväčšine obsahujú len akože "ovocné" jogurty, biele málokedy, ale môže sa nájsť aj taký omyl, ale to potom ani nie je jogurt 🙂

domak2
6. feb 2013

@dorenika no ja moc sojove veci nekupujem, lebo mam na ne trochu alergiu, ked tak sojove kocky 🙂 Namiesto mlieka som zacala kupovat ryzove, to mi asi najviac vyhovuje a jogurt kupujem kozi (v sainsburys 🙂 ) je super aj chutovo, aj mala ho papa, pripadne kupujem nejake organic, kde je len mlieko a jogurtova kultura 🙂 Ja tiez kojim a chcem co najdlhsie, ale zas nedavam maso ,tak sa ho snazim nahradzat inak.

misaha
6. feb 2013

@domak2 ved hej ak tie testy boli robene s original sojou ale k nam smrtelnikom sa už dostava len GMO soja a to mi ako dovod stači 🙂

dorenika
6. feb 2013

@domak2 no ja som sojoveho nakupila v asde to alpro prvy krat ked som uz nechcela kravske ale bolo to humus a mala som 3 litre :D a potom som skusila mandlove a to ryzove je fajn este kokosove ok to ovsene na chut jak mucna voda ale tak :D inak kozie kupujeme delamere znacku skor by ma zaujimalo kde predavaju pohanku alebo amaranth lebo to som nikde nevidela a ked som sa pytala tak sa tvarili akoze nic nevedia o tom,dnes som konecne narazila na spaldovu muku a celozrnny kus kus 😉

domak2
6. feb 2013

@dorenika ovsene ani mne moc nebere, ryzove kupujem to organic, lebo tam nie je vela pridavnych latok, ako ked som kukala to orieskove a tam par percent orieskov 😕 🙂 inak skus kuknut tu pohanku v tescu asi nejakom vacsom ,
http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/... 🙂 amarant by mohli mat v holland and barret ale este som ho nekupovala tak nieviem 🙂
@misaha no vravim, ja som to len nasla na fore v sekcii vegetarianske dieta, tam su skusenejsi nez ja 🙂

dorenika
6. feb 2013

@domak2 no oproti ikea co je na tottenham je tesco extra a ani tam to nemali a hollande maju len ten mokry chlieb amarantovy hm tazke to je nechapem ze na slovensku tolko bio obchodov a tu nic proste v tom hollande same lieky a med za 30 libier maju 😀 😕

luciferova
6. feb 2013

Skuste aj tento moj clanok, mozno pomoze 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/luciferova/c...

mayca20
autor
8. feb 2013

dakujem krasne za rady baby