Aké jedlo pre 1,5 ročné dieťa, ktoré odmieta Hipp a príkrmy?

hrevuska
9. mar 2012

Ahojte, potrebujem surne radu.. totiz ideme na lyzovacku na Slovensku, mala ma rok a tri mesiace a ja jej stale varim, ona odmieta akukolvek Hippku, ani ine znacky, proste ak nenavarim, tak ine na obed odmieta. Budeme v hotely (bohuzial), kde varit nemam ako a kde, tak vas prosim, viete niekto poradit ako ju tam prestravovat? Uz trosinku solim jedla, ale na slepaciu polievku v restauracii s vegetou.. neviem, mozem jej dat? Budem vdacna za akekolvek rady. Alena

anjelicek26
9. mar 2012

@hrevuska - 1,5 rocne dieta normalne odstravujes par dni v restauracii, zasa netreba prehanat, cestovinu, polievocku, palacinky, zemiaciky z prirodnym reznom, lososa na prirodno a zemiakovu kasu, to jej v pohode mozes objednat a nic sa nestane.

sisaha
9. mar 2012

@hrevuska skus jej tu hipp-ku trosku osolit..tie byvaju nesolene, alebo len velmi malo a ak je zvyknuta na ochutene veci, tak preto to odmieta..A tiez ten poharik skus kydnut do taniera, aby nevidela, ze je to nieco ine..
Co sa tyka vegetovej polievky v hoteli. Raz za cas sa nic nestane a problem s jedlom v restike nevidim..

montinka
9. mar 2012

Tak nas ma 18 mesiacov a uz papa vsetko normalne,tak sa neboj podla mna stravovanie v restike neuskodi ani tvojej dcerke. vsak polievky, rizoto,nejake cestovinky to je v pohode. 😉

kvojtanikova
9. mar 2012

@hrevuska ahojky, podla mna slepaciu polievku by si jej mohla dat, ja uz tiez davam svojej dcere v rovnakom veku. ved ona este vela nezje - objednavaj pre seba jedla take dietnejsie a vzdy jej odoberies - ryzu/varene zemiaky/cestoviny - na tom nemaju ani restauracie co pokazit a varia to podobne ako by si to aj ty varila doma. A k tomu nejake masko- kuracie prsia na prirodno, alebo grilovana zelenina.... Nie je to tazke, prestravovat taketo dietatko, len sa musis prisposobit aj ty. Ked aj budes tri dni po sebe jest rovnake kuracie prsia vzdy s inou prilohou, aby si z toho mohla oddelit dietatku. A manzel/partner si moze vychutnat specialitky (kacicu, knedlu, gulas...) Pripadne sa vymenite, ze ty si "pochutis" a on zje "obycajne jedlo".

lujza123
9. mar 2012

presne ako pisu baby...pripadne mozes poziadat casnika nech ti kuchar to jedlo nesoli a nekoreni moc....ryzu a polievky asi uz mavaju hotove ale take maso na prirodno pripadne omacky robia cerstve.
A instantne kase jedava? na veceru napriklad

hrevuska
autor
9. mar 2012

Dakujem baby, lebo ved z kazdej strany pocuvam ako este nemoze toto, tamto, tak som nevedela. Skusim teda. S kuracim na prirodno, varenymi zemiakmi, ryzou som ratala, len som nechcela, aby to jedla celych 7 dni.. tak budem skusat kombinovat, aspon sa priucim. No uz teraz v tom hoteli vyzeram ako hysterka, lebo som si nechala dat na izbu malu chladnicku, rychlovarnu konvicu a najnovsie aj vysavac, lebo ma sopliky, tak musim odsavat 😒 Tak uvidime, nejako bolo, nejako bude a vdaka este raz.

kvetinka211
9. mar 2012

@hrevuska ahoj, tiez mam z toho strach, my budeme mat 1.5 v lete a dufam niekam pojdeme a zrejme budeme v hoteli ... no mne papa aj hippky, takze to budeme mat trosku lahsie .. ale zasa nechcem mu ich davat tyzden v kuse ... snad sa bude dat nejaky zemacik/ryza s mäskom, prezije par dni aj na polskej kuracine snad 😖 doma mu davam len morcacie a telacie, kuracie som dala len raz, nechcem kvoli hormonom, ale tyzden neuskodi. Este ma napadlo ze polievka ak by bola moc slana sa da rozriedit dojcenskou vodou.

aduskatt
9. mar 2012

co si ja pamatam, tak v tom veku syn jedol to, co my, len menej solene a nekorenene....takze by som si nerobila problemy v restike, tych par dni to urcite prezije bez uhony.a dovolim si tvrdit, ze polievka navarena v kuchyni je lepsia ako sterilizovany prikrm🙂)tak dobru chut a fajn dovcu zelam

kenzaa
9. mar 2012

ja mam drobca co ma 1,5 roka a papa vsetko co ja, no varim s minimom soli a korenia, kto chce si dokoreni na taniery a drobec moze jest vsetko : -) A este pikoska, drobes zboznuje MC-donalda a papanie v restike.
@kvetinka211
@hrevuska

kvetinka211
9. mar 2012

@kenzaa no kazdy si krmi dietatko ako uzna za vhodne 😉

estterka
9. mar 2012

@kenzaa juj,to je ale na chvalenie!!

luly13
10. mar 2012

@hrevuska a neskusala si hipp srdiecka 1-3 roky? Nas krpec tiez vobec nechvel tie klasicke sklicka,ale srdiecka mu chutia. my sme dovolenky riesili s nimi.(teraz uz nechce ani tie) 😅

karamel
10. mar 2012

No ja ked som bola s 1,5 rocnym chlapcom na Kose, myslela som si ze super, europska strava, tam bude papat......ale kdezeeeeeee!!!! S jedlom sme sa tam naozaj trapili ☹ Nechcel nic! Zjedol tam len zopar holych cestovin, suchy chlieb, obcas melon alebo hrozno, ciste zemiaky a hranolky, po case ani tie uz nechcel a este cerealne a kukuricne gulicky 😒 Nastastie vecer vypil aspon Granko a rano takisto 😖

kamilka22
10. mar 2012

Ak jej bude chutit strava z restauracie, tak v tom by som problem nevidela. Ak nie, tak si so sebou vezmi aspon instantne kase - teda ak ich tiez neodmieta.

shira_
10. mar 2012

no, my sme boli na dovolenke nabalení hippami ale skoro všetko sme niesli naspäť, tiež je reštauračný ti, úplný extrovert p 😀 mal 13 mesiacov. normálne papal večeru o 4 chodoch 😀 ráno mali v ponuke napr. jablkové pyré, jogurty, chlieb, šunku, vajce... obedy a večere množstvo zeleniny, ovocia, polievky, cestoviny- bolo z čoho vyberať. ja si nerobím stresy z jedla, v pohode sa prestravoval na tom, čo bolo- však čo by iné detičky za to dali, keby mali. my nie sme žiadni extrémni stravníci, normálne jeme chlieb, maso, vajcia, maslo, solíme aj sladíme (s mierou)

kvojtanikova
10. mar 2012

@hrevuska vobec nevyzeras ako hysterka, hotel ti ma bez problemov taketo veci poskytnut a oni musia byt zvyknuti na hosti s detmi. A ako tu niekto pisal - aj tie kase su vyborny napad (Sunarka, Nutrilon... co ma rada). Na ranajky jogurt, chlebik, vyzivu, by vaju aj kolaciky (babovka, zavin...).

jabadaba
10. mar 2012

no tak na restauracnu stravu by som sa nespoliehala. Vieme velmi dobre ake "kavilitky" varia, z akych potravin, ze? Nesledujete spravy? Ved restauracie vylucne varia z lacnych polskych svinstiev alebo dlhodobo mrazenych brazilskych kurat. Ja by som to osobne nedavala tak malemu dietatu. Takisto sotva varia vyvar (ak si odmyslim to nechutne kura) za pomoci eko bujonov, ze? Treba tak malemu dietatu riadnu davku glutamanu? Ak idete len na par dni, tak Ti dieta v pohode vydrzi na mlieku, kasiach, bananoch a jogurtoch. To snad zje, nie? Boze, ved popucim banan plus zvolensky jogac, do toho podrvene bio vlocky, dostat v DM drogerii a ma rozhodne vydatnejsiu a zdravsiu stravu ako nejaky blivajz z restauracie. Radsej budem mat dieta na pardnovej jednostrannej strave ako podstupovat riziko, ze do neho nastopem kadejake svinstva.

V Tatrach obzvlast sa vari pôod psa, sotva sa tam budu serepetickovat z varou na prirodno pre tvoje dieta. Nevedia vyjst v ustrety ani inak, nieto voci jednemu dietatu. O kvalite potravin pisem vyssie. Ja by som to neriskovala.

Ze losos na prirodno! Anjelicek, Ty si robis iluzie? Losos zasadne riadne premrazeny ak vobec, nic cerstve, nic kvalitne, zdroj pochybny.

Ziadna hysterka nie si, opatrnost je na mieste. To len u nas este nie sme zvyknuti davat si bacha na to co do seba ladujeme a kazdy kto si strazi kvalitu stravy je za trapneho a hysterickeho. No, osveta sem ide pomaly, ale treba verit, ze sem dorazi a za exota bude skor ten co do seba natrepe s prepacenim sracky.

estterka
10. mar 2012

@jabadaba aj surove ovocie a zeleninu sa bude dat iste niekde kupit. a aj take struhadlo,ak nezje v kuskoch nezaberie az tak vela miesta v taske,si myslim. a ma ja vitaminy 😅

jabadaba
10. mar 2012

@estterka presne tak. Vsak struhadlo sa da pribalit, to zas nie je taka polozka k batozine, tak ako vravis.

estterka
10. mar 2012

@jabadaba nejake suche cestoviny,zemiaky,mozno pecivo by mi nevadilo z restikyeste aj zeleninu nakrajanu by som dala-ale maso a ryby asi nie..viem bohuzial,ako to chodi v hotelovych restikach. a ta super polievka je vacsinou mix z toho,co posledne dni ostane 😒 pripadne ktovie kolko je stara uz..

alicia28
10. mar 2012

ahoj, moje dieta ked malo rok sme boli na dovolenke v hoteli v Tatrach a jedla to co my, ranajky , obed , veceru , jedla vsetko ako my za stolom hotelovu stravu, nic jej nebolo , samozrejme hriby a veci co nema take male dieta jest sme oddelovali ale nerobila okolo toho nic extra, co moze byt zle na zemiakoch, ryze alebo mase s prilohou ? dieta co ma rok a viac sa zaclenuje normalne do stravy co jedia aj ostatny dospely s tym ze niektore veci samozrejme nemoze, na dovolenku by som sa tesila a neriesila by som stravu, v dobrom hoteli je vzdy na vyber aj 4 - 6 jedal co su vylozene a mozes nabrat co sa ti pre dieta hodi

estterka
10. mar 2012

@alicia28 ono ide o kvalitu toho masa. a vela rocnych deti,aj starsich nejedava bezne slovenske jedla 😉 teda na ne nie je zvyknute.

alicia28
10. mar 2012

@estterka ,ja som moje dieta zacala ucit ked malo rok aby jedlo vsetko co jeme my, nebudem varit extra jedlo rocnemu ked varime pre celu rodinu nech sa naje s nami, a hotel ma mat kvalitne maso ved je to hotel.

estterka
10. mar 2012

@alicia28 no ale nie kazdy povazuje taku stravu zdravu pre dieta,ja urcite nie 😉 a o hoteloch viem tolko ,ze je naivne bohuzial si mysliet,ze maju kvalitne veci,pretoze je to hotel. okrem ineho sme v krize-nakupuju najlacnejsie suroviny na vsetko ako sa len da.

cicimon
10. mar 2012

@hrevuska my ked niekde ideme tak jej objednam jedla typu palacinky - jasne ze slahacka a cokolada tam nemusi byt, ovocne gule, cestoviny alebo zeleninu - alebo si my s mm objedname jedlo a ona z nasho vyjeda zemiaky, zeleninu a pod - lebo zas nie vzdy zje cele, teda skor vynimocne a clovek nie vzdy vladze dojest
alebo pekelt, privarok, halusky a pod ..
a ak mate ranajky typu bufet tak to je idealne, vtedy malej vyberiem z kazdeho trosku a sa naje..

evala
10. mar 2012

@jabadaba , no neviem ake mas Ty skusenosti so stravou v Tatrach, ale moj manzel je kucharom v jednom hoteli v Tatrach a skoro nic nepripravuju z polotovarov, snazia sa co najviac vyuzivat zeleninu atd. a vobec nie z lacnych polskych surovin..... A dokonca varia pre deti stravu extra a ked nejaka maminka poprosi, aby jej nieco pripravili pre svoje babatko napr. mixovanu stravu alebo podobne urobia to.... Takze stravovania na hoteli by som sa vobec neobavala 🙂

euphoria
10. mar 2012

@hrevuska a kam idete na lyzovacku?? do akeho hotela? My sa tiez chystame od nedele a tiez riesim, co bude drobec obedovat. Kupovane prikrmy mu nechutia vobec, ale mozno skusim tie srdiecka, co spominala
@luly13 , dcera ich mala celkom rada. nie su tam moc velke kusky?? Drobec sice zje aj vacsie, ked ide o pecivo, sunku, ovocie, alebo obedy mu pucim resp. krajam na drobnejsie..
ja si beriem rychlovarnu kanvicu so sebou tiez, mam taku 0,5l cestovnu..a chladnicka na izbe snad bude🙂)

hoogy
10. mar 2012

@hrevuska ja vzdy chcem mat na hoteli chladnicku a rychlovarnu kanvicu takze urcite nie si hysterka 😉 malinkej mozes kludne dat na obed aj vyvar. aj ine take vecicky co doma papate. moj maly tiez nikdy nechcel tieto prikrmy z poharika takze od 1 roka dostal co to v hoteli. cestoviny, ryzu, vyvar nemali sme nikdy problem. a to ked mal rok sme boli prvy krat v taliansku. a niektore hoteli varia pre deti aj extra staci sa opytat. my sme boli teraz v zime a mali pre deti odlozeny taky vyvar,ze menej slany a kazdy den bolo nejake detske jedlo.

stanislavao
10. mar 2012

Zena, toto myslite vazne ??????????????????? Ze "uz trochu solim". a kostovali ste to? a ochutnali ste niekedy tie "uzasne" hipp prikrmy a vsetky ostatne umele zbrndy? ved 1,5 rocne dieta je velke dieta a ma jest vsetko. to vam doktorka nepovedala. a kedy chcete svojmu dietatu zacat davat normalne jedlo?

stanislavao
10. mar 2012

@hrevuska 1,5 rocne dieta moje jest vsetko doradu. uplne vsetko, co jete aj vy. solene, dochutene, maso, zeleninu, prilohy, polievky, smotanu, vsetko. moj syn v tom veku mal najradsej na ranajky ruske vajco, alebo nejaky majonezovy salat. cize vsetko doradu jej davajte jest.