bezvaječné, ale aké? príp. značku
A co davate ktym cestovinam ja som uz zufala co mam davat malej...
Ja som kúpila tie detské bezvaječné z Lidla, okolo 80 centov stojí balík a majú tvar dinosaurov.
ja som vcera skusila dat kuskus,celkom chutil,mame 7,5mes.,k tomu som urobila tekvicku-taky privarok riedsi a k tomu ten kuskus a bolo to celkom chutne
Celozrnne, nech si zvyka 🙂 @janulkam21 davam ich len tak uvarene do popucenej parenej zeleniny (hocijakej: mrkva, hrasok, kukurica, spargla, zemiak, batat, ...), napr. dnes bude mat zitne vretena v cuketovom pyre (zlozenie: cuketa, zito, olivovy olej). Ma necelych 9 mes a recepty ma v pazi 😀 co zje, to zje.
Ja som kupovavala bezvajecne pismenka, boli malicke, dobre sa im to jedlo a nemusela som krajat velke cestoviny. 😉
Asi písmenká najskôr. Celozrnné cestoviny sú nevhodné do 10 rokov. @esterba link pre teba http://najmama.aktuality.sk/clanok/224852/celoz...
Inak plasmon vyraba cestoviny pre deti (ja som ich kupovala online), rozne tvary a male velkosti... a s cim? Ked si neviete dat rady tak pozrite na vyzivy.. mne to pomohlo v mixovani domacich veci 🙂) kludne s maskom a omackou, maskom a zeleninou... aj ovocim... aj hocicim 🙂
my sme davali take písmenka lubi to velmi doteraz, neskor aj väčšie, kludne do polievočky pridat alebo môj malý lubi velmi s vajičkom , kludne možes skusit ved uvidis či mu bude chutit 🙂
inak ak chcete aj značku ja som davla z Lidla volaju sa DINO a verte či nie ani neviem či su bezvaječne alebo ake, bože ved tomu malemu sa nič nestane 🙂 inak aj take nitovky ako špagety tiež dobre s tvarohom ak bude papat,moj to nechce ani za svet 🙂
Ak to budes mixovat, tak je tvar suma fuk 😉 😀
Inak hociktore male: pismenka, hviezdiky, gulicky, mini rezance,...
Alebo potom vacsie, co si bude moct drzat sam: fussili, penne rigate a pod.
Recepty: co ta napadne. Priloha k zelenine, k masku, s omackou z pomixovanej zeleniny,... Moze byt aj bolognese omacka s mletym cistym hovadzim masom a mrkvou,...
ja som malej davala vajecne , uz od 7 mesiaca..take polievkove,male..nie je atopik, alergik -takze som sa nebala..a co sa tyka celozrnnosti, davnejsie to bolo v reflexe, dr hovorila,ze male deti nemaju jest celozrnne este, zbytocne im to drazdi zazivanie..neviem do akeho veku, tipujem 3 roky, cize aj spaldova muka nie je este vhodna.vyslovene a teraz to bude proti zasadam "zdraveho"stravovania,ale preferovat bielu muku..
ja som kupovala a aj doteraz kupujem v lidli malé kolienka, netuším či sú bezvaječné, ale moja ich miluje a dávala som zo zeleninou rozmixovanou, teraz už je to čo my
ja davam tzv tarhonu bezvajecnu teraz uz davam aj vajecne cestoviny...maly ich miluje so spenatom a syrom.
my sme davali najcastejsie bezvajecne muslicky tie malinke z jednoty, domakkucka sa uvarili, teraz tiez aj kolienka z Lidla aj dinosauriky z Lidla, vsetko to je bezvajecne, na vajecne ma cas po roku
my sme zacinali v tom obdobi tou drobnou - jemnou... pismenka bezvajecne (z jednoty). najprv som mixovala, ale vznikol z toho dobry magľajz, tak som od toho upustila a riadne papal celu, ale dobre uvarenu. moj zboznuje napriklad domace fliacky, obcas urobim cesto riadne s celym vajickom, niekedy len so zltkom kedze este nemame rok. Ale beriem to tak, ze bielok v takom malom mnnozstve mu raz za cas neuskodi. Tych domacich sa nevie najest, mava ich doslova ako dezert za obedom, len odvarene, bez nicoho, pripadne omastene
hociake to dieta je uz velke a moze jest vsetko...
my jedávame výhradne značku podravka, cestoviny sú skvelé a vyrábané z tvrdej pšenice, namiesto múky. Sú super. Deto preferujú najmä mušličky, motýliky a kolienka. Majú ich najradšej so syrom a kečupom, ale aj s omáčkami. Chystám sa vyskúšať na nich aj trojfarebné 🙂
Bezvajecne a asi je jedno ake.aby sa dobre jedli.kludne aj spagety ked ich pokrajas 😉