Aká má byť teplota čajíka pre mesačné bábätko?

janulka24
24. feb 2011

Mozem davat mesacnemu babatku pit cajik izbovej teploty, alebo ho musim stale ohrievat? Ma bolesti bruska, tak mu stale pred dojcenim davam vypit trosku cajiku. Dakujem.

kuratko
24. feb 2011

ja by som to ohraiala aspon ta telesnu teplotu, aby ho to nechladilo, moze mu to byt neprijemne ked je malicky. a nemusis to furt ohrievat ked to das to termosky 🙂

kisska
24. feb 2011

ja vacsinou ohrievam cajik aj rocnej dcere. Nehovorim, ze vzdy, ale minimalne telesnu teplotu by cajik mal mat. Ste este velmi malicky... Termoska by pomohla 😉 Inak cajik na brusko, kludne pi ty a nemusis davat babenku ziadne ine tekutiny. Ak mu naplnis brusko cajom, nepije poriadne mliecko, ktore je pre neho vyzivovo hodnotnejsie... Flaskou len zbytocne maties dieta... pije sa z nej uplne inak nez z prsnika. Hlavne pred dojcenim, my sme namohli mat ani dudel, lebo decka nevedeli rychlo "prepnut" na iny sposob papania... Takze cajik si nechaj pre seba, flasku odloz a dojci na poziadanie. Drzim palce a prajem vela trpezlivosti 😉

dankakk
24. feb 2011

Ja som niekde čítala, že do pol roka by malo byt babo len kojene, že ked ma bolesti bruska, mas ten čaj vypiť ty, a že to prejde do mliecka. Neviem, zatiaľ nemám žiadne skúsenosti :(

cicimon
24. feb 2011

presne tak, caj ma vypit matka a dane latky prejdu do mlieka, mesacne dieta este nema pit caj, potom ma brusko plne caju a o to menej pije mlieka

estterka
24. feb 2011

zabudni na cajik,len mu tym oklames zaludok a potom sa dost nenapapa,teda nepotiahne zadne mliecko a preto ho moze boliet brusko,ze pije prevazne predne. cajik sa vobec neodporuca dojcenym detom.moze sa ti aj odstavit,lebo si pokazis prisatie.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/28/preco-...

begibn
24. feb 2011

ahoj, cajik urcite ohrej na telesnu teplotu, ale nedavala by som babatku pit cajik pred dojcenim. lebo to mu len oklame brusko a o to menej sa napapa. skus mu ponuknut medzi dvoma krmeniami. drzte sa nech brusinko uz neboli

evickapooh
24. feb 2011

suhlasim s kuratko -ohriala by som aspon na telesnu teplotu[spon na 38] , 21 stupnovy cajik je studeny!! ☹ pre mesacne babo,[aj pre vacsie],pre jej hrdlo! konkrtene ssi myslim!.preco nepouzivas ohrievac ja som mala stale v tom flasu-udrzuje teplotu,moja ma uz 2 roky ale cajik dam jej teplucky nie studeny-izbova teplota je malo na cajik aj ked mate doma teplo.ale ja by som nemiesala cajik s MM.od toho moze boliet brusko urob aspon 1 hodinovy odstup medzzi cajom a kojenim

erikaka
24. feb 2011

dojčené dieťa do pol roka by malo piť iba mliečko. Čaj má piť mamka, latky z neho prejdu do mliečka. A ak už aj dávaš čaj , tak m byť pripravený pre také malé bábo čerstvý, ochladený na telesnú teplotu,nie ohrievaný.

xlucia
24. feb 2011

ak ma koliky a preto ho boli brusko, kup mu sab simplex, to pomoze lepsei nez caj

raa2
24. feb 2011

cajik mu zohrievaj a nedavaj ho pred dojcenim ale daj medzi dojceniami...

usiko
25. feb 2011

caj vobec nie, ani vodu...dojcene deti nemaju pit yiadne ine tekutiny, len MM.....zbytocne babatku do criev davas v pdstate caj s cukrom, lebo v kazdom pre takmale babo je cukor, v nejakej forme, aby chutil a nicis to prospesne, co babatku pomocou MM davas.......ak mu chces pomoct tak ty pi cas proti plynatosti.....alebo babatku davaj pred dojcenim kvapky akoInfacol,Sab simplex alebo espumisan.....

a teplota cajiku, ak velmi chces? urcite nie izbova ale telesna...na to su ohrievace......skusa tak ze kvapnes caj na predlaktie a zistis ci ma spravnu teplotu...ale ked si kupis taky ohrievac na detske pokrmy...napr.v Lidli ho mavaju s detskymi vecami za 10 eur, tak ho mas zapnuty cely den a v tom flasku s vodoua stale mas vodu v spravnej teplote....