Učiteľka mi tvrdí, že dieťa nemôže mať z domu donesenú fľašu s pitnou vodou vo svojej skrinke. V škôlke pijú len čaj s cukrom na desiatu a olovrant a malý sa zvykol napiť z donesenej fľaše, keď išli von na ihrisko alebo sa z neho vracali.
Nie nesmie sa to. Ani u nás. My to máme normálne v školskom poriadku. A daj diskusiu. Na otázku nemôžeš reagovať.
z hygienických dôvodov deti nesmú nosiť do škôlky vlastné jedlo a pitie, aj keď často to škôlky povolia, takže učiteľka má pravdu... ale nemal by byť problém dohodnúť sa na čistej vode v pohári k jedlu či do džbánu na dvor...
deti maju v skolke vodu k dispozicii stale. v kupelni maju pohariky, mozu sa kedykolkek napit. a u nas v skolke neni caj sladeny. robia im granulovany a urcite to ziadnemu dietatu neublizi, ked nepije len cistu vodu. a ano, vlastne jedlo a pitie z domu nemozu v skolke mat.
Z hygienických dôvodov sa nesmie nociť piť a ani jedlo. Niektoré škôlky to porušujú (poväčšine to nie je ani škôlka, len s názvom DC atď.) U nás čaj nesladia, voda stále k dispozícii, miner.Lucka a džús. Majiteľka je ústretová. Ak sa jej povie, snaží sa vyhovieť. Ak nepije mlieko, nemá ho. Ak len prevarenú vodu, nech sa páči, má ju mať 😀
u nas je stale k dispozicii caj, v lete aj barel s cistou vodou, cize si deti chodia naberat same ked su smadne, k obedu bud citronada, sirup alebo tento rok dzus - raz jablkovy, raz hruskovy.... domace napoje a jedla nemozu nosit.
inak, rada by som videla ten granulovany nesladeny caj @stanislavao 😕
@stanislavao V granulovanom caji je uz cukor, je to sladke jak r.. , ochutnaj.
No moje dieťa nič ine okrem čistej vody nevypije, ako jediny v školke, kedykolvek si popyta, daju mu, niezeby mu niečo ine ublizilo, ale nevypije, fuj ze ganulovany čaj, to by som nedovolila 😝 . Ani u nas vlastne napoje deti nosiť nemozu
skus ucke vysvetlit ze nechces aby syn pil cely den len caj s cukrom....to by nastvalo aj mna, keby deti nemali k dispozicii cistu vodu na pitie...