Acidofilné mlieko verzus biely jogurt

amanda12
13. júl 2014

Čo je lepšie na laktobacily a čo viac pomôže na imunitu čriev a črevnú floru? Čo obsahuje menej sladkého mlieka acidofilné mlieko alebo biely jogurt?

csenibaba
13. júl 2014

Ahoj acidofilnè(najlepsie nesladenè) mlieko obsahuje lactobacillus acidophilus a tento baktèrim nachádza nie len v crevách ale sj vo posve zien takze je takze podporuje aj zdravie zenskych pohlavych orgánov!(na strednej som byvala na cisto dievcenskom internáte a 2-3 tyzdenne sme dostaly na desiatu alebo olovrant acidko ani sme nemali ziadnè zenske problemy:-?)

ukulela
13. júl 2014

tiez vsadzam na acidko. dakedy ni chutili len tie ovocne, teraz uz aj biele pijem. a jogurty si robim doma. a ked kupim, tak smotanovy zvolensky/sabi/selce skratka nieco aspon ako tak doveryhodne ... nedoverujem danone, zott ani nicomu podobnemu.

zita19
13. júl 2014

@amanda12 asi sa pytas, ci neobsahuju laktoru tak potom je to asi takto: Prirodne a zive jogurty a kyslomliecne vyrobky zvycajne obsahuju minimalne mnozstvo laktozy, lebo tu uz spracovali laktobacily pri premene mlieka na jogurt, acidofilne mlieko, kefir, zakysanku, kyslu smotanu... Cize je uplne jedno ktore si vyberies, len to musia byt zive vyrobky s kratkou zarucnou dobou. Zavisi len od toho, ktore znasa tvoje crevo, lebo niektorym ludom urcity druh laktobakterii "ponhe krok". Najlepsie je striedat aj vyrobky aj znacku aby sa ti crevo kolonizovalo co nasirsim spektrom laktobacilov. Ak potrebujes rychlo dat do poriadku crevnu floru (napríklad po chorobe alebo ATB) najlepsie je kupit laktobacily v lekarni. Nejaky prípravok s obsahujuci vysoky pocet bakterii a sirokym spektrom kmenov laktobacilov. Staci kratka niekolkodnova kura a potom uz len udrziavat crevnu floru kyslomliecnymi vyrobkami.

amanda12
autor
13. júl 2014

@csenibaba
@ukulela
@zita19
baby dakujem pekne, ano užívala, mám oslabenú imunitu a ženské problémy, mykozy a často užívam atb. Pre to som chcela nejaké probiotika. Vybrala som asi 3-4 týždne probiotika z lekárne a teraz by som chcela tie prirodzené. Už asi 3 týždne pijem acidka a neviem či su lepšie acidka či jogurty. Ďakujem za rady 🙂 pomohli

cerez
13. júl 2014

Omnoho lepšie je nesladené acidko.

amanda12
autor
13. júl 2014

@cerez ano ja len nesladené tam sa toho zachová najviac a len Sabi viacerí to odporúčali

@csenibaba
@ukulela
@zita19
a ešte, neviete aký je rozdiel medzi acidofilným a bifidovým mliekom? ktoré je lepšie alebo je najlepšie striedať ich?

zita19
13. júl 2014

@amanda12 rozdiel bude asi len v kmeni bakterii. Ja by som striedla.
viac info
http://www.mlieko.sk/kyslomliecne.php

hermina_
13. júl 2014

rrrruijnh bbhjn mmkmnj kmkmm ,,,,llll .klllll,kllôlolloloopo

zdena12345
14. júl 2014

ja mam radsej acidko. ale ani jogurt nemusi byt zly. ved tam mozu byt tie iste bakterie len je termicky upraveny- nie som odbornik, tkaze mozno kecam hluposti. co sa mna tyka, tak ked uz jogurt, tak kupim klasicke nejake CBA jogurty napr. pozrem v zadu zlozenie a jak tam vidim agarozu a umele prisady a pod (vid napr activia, jogobela a podobne) tak to nekupujem. co ma byt co v jogurte nieco ine nez mlieko a mliekarenske kultury? kedysi sme si robievali jogurt doma. tam islo iba mlieko od kravicky a trosku starsieho jogurtu aby tam boli bakterie a nevidim dovod na nejake umeliny

zdena12345
14. júl 2014

a este na tie zenske problemy. ja som mala jedneho casu dokonca od doktorky doporucene pichnut tampon na chvilocku do obycajneho acidka a potom do posvy na nejaku hodinku

lili_mia
14. júl 2014

@amanda12 Kefír a acidofilné od agromilk, samotné acidko len to zelené, v ostatných je priveľa cukru. Pomôže aj žinčica. Na jogurty by som sa nepospoliehala, napr sabinovský biely tvrdia, že obsahuje tie bacily, ale je tam aj laktóza a mne je po nich zle, čo sa týka trávenia a tvorby akné. Plus mne gynda povedala, že si nesmiem do pošvy dávať jogurt, pretože všade sú éčka a konzervanty a ak mám podráždenú sliznicu, urobím si medvediu službu. Správny jogurt má trvanlivosť dva dni, ako za socíku. Súčasné jogurty nie sú tak živé ako sú propragované, všetko je marketing, aby ich ľudia jedli/ pili.

ildiko28
26. sep 2014

Ja som tiez nedávno zacala pit acidko, pretoze mala som viackrát do roka problém s vag. mykózou. Teraz aj dvakrát-trikrát do tyzdna si vypijem denne 2-3 deci acidka a klop-klop nemala som odvtedy problém s mykózou. Zároven ked sa sprchujem, posvu si umyjem radsej takou vlaznou - studenou vodou, pretoze vtedy tie baktérie sa nevedia az tak rozmnozit ako v teplej vode.