Poraďťe v čom môže byť problém prosím. Môj synček je dojčený. Príkrmy papáme od 6 mesiaca. Nebol problém. Papal pekne. Doobeda moje mliečko a ovocie. Potom ešte dva príkrmy zeleninku s mäsom alebo ryžovú kašu s ovocím. Spapal všetko. Posledné dni nechce nič. Jedine ovocné piré horko ťažko som do neho dostala banán. Zuby mu nedávno vyliezli. Šli mu 3 naraz a jedol v pohode. Aj sa mi zdá hladný a po pár lyžičkách zatvorí pusu a odvracia sa od jedla úplne znechutene. Už som aj uvažovala,že mu nebudem veci mixsovať ale budem ho po moličkých kúskoch kŕmiť. Už fakt neviem varím mu už vseličo,čo sa mi zdá,že nič mu nechutí a nakoniec všetko končí v záchode. Poraďťe prosím.
@jajkaa83 to je normalne. Presne tento problem tu uz rozoberalo vela mamiciek. My sme mali tiez rovnaky problem. Ani teraz nieje nasa velky papkac ale je zdrava a aj vahou je normalna. Tazku hlavu si z toho nerob, hlavne ze pije mliecko a zje aspon nieco. Je vo veku ked mlieko je podstatna cast v jedalnicku. Kazde dieta zje tolko, kolko potrebuje.. Skus ho pri krmeni nejako zabavit a tiez uz je dost velky takze mozes prestat s mixovanim stravy.
Ja mam doma 8 mesacneho, tiez kojeneho a robieval mi to iste a vzdy to boli zuby. Mame uz 4 a 2 dalsie idu. Ale maval obdobie pred 3 tyzdnami ze zjedol 4 lyzicky a tu 5 uz komplet vyvracal. Pytala som sa lekarky co to je. A ona tvrdila ze mu to jednoducho nechuti. A mala pravdu 🙂 Zjedol jedine od hipp hrusku. Ani varene ani kupovane. Pred par dnami zacal plakat ked som zacala jest. Tak som sa dovtipila ze chce asi to co mam ja. Vtedy nastal zlom. Jedlo mu nemixujem ale pučkam a to mu chuti. Zje uplne vsetko a dvojnasobne porcie. Aj dnes nechcel svoju polievku lebo ma videl jest cestoviny tak som mu z nej davala. 🙂 Drzim palce. Urcite je to iba prechodne. Nam to preslo po zuboch a pomohla aj dospelacka strava (trosku na oklamanie par kvapiek) a vacsie kusy na kusanje
poradit? Nic svatoborneho sa nedozvies. Ma 9 mesiacov cize drobatko. Mozes akurat tak ponukat ci nechat polozene na stole. Nemusis sa bat kazde dieta sa nauci jest. skor ci neskor. A je to prikrm nie hlavne jedlo. Vobec si z toho nerob tazku hlavu. Mnoho deti sa rozje ovela neskor.
zuby
Zuby.hlavne nech pije dosť tekutín. Prejde to. Aj keď mu vyšli tri a nič nebolo teraz môžu ísť iné a bolia! Normálne že neje. Aj jedaci mávajú také obdobia.
Nemixovat ale ponúkať tuhu stravu.uvidíš ako pohrýzie. Moja malá do roka štyri zuby a ona chcela hrýzť všetko a bez problémov hoc ja som sa bála.
Ďakujem baby!!! No dnes žiadna sláva. Papal len ovocné piré, banán a moje mliečko. Presne sa mi to tak zdálo,že nemixovať. Tak som mu dnes dala len popučenú zeleninu a nič, normãlne ho napínalo. Dala som mu uvarenú mrkvu do ruky..nič. Som zvedavá akobude spať. Každopádne ďakujem moc za rady.
Moje obidve deti mali take obdobia, ze par dni nejedli nic a potom by zjedli aj mna 🙂 hlavne sa netreba stresovat.. Ked je hladne tak zje cokolvek.. Ale inak je dobre skusat co mu ako chuti.. Nieco mu chuti mixovane, nieco popucene a nieco iba tak do ruky.. A ja osobne musim mojej dcere pri jedle spievat, inak sa nudi a vyvadza.. alebo sa musim tvarit, ze to jem ja a tak jej to najviac chuti
aj my máme občas také obdobia. teraz máme 9,5 mesiaca a papáme všetko, ale tak pred dvoma mesiacmi katastrofa. Poradili mi, nevšímať si - nechce - nechce. Nerobiť z toho cirkus, neriešiť, lebo dieťa vie, o čom je reč a kedže má rado okolo seba rozruch, tak odmieta jesť,aby pritiaho pozornosť na seba. Týka sa to aj iných aktivit. Moj otec hovorí: v našej kultúre ešte nikto od hladu neumrel !!! A má pravdu.
My to tiez obcas mavame, teda moja 11 mesacna dcera. Ani za svet otvorit usta. Tak si dame pauzu dva tri dni a potom je to uz OK.