9 mesačný syn chce stále jesť

maribell
20. máj 2013

ahojte ..nasla som tu temu "nechce jest" my mame vsak doma opacny problem ppreto som zalozila tuto diskusiu ..mame doma 9mesacneho chlapca ktory chce papat stale.. hned po obede musi stale nieco zuzlat ... a bojim sa ci mu to mam dovolit aby nebol casom obezny ..teraz je vahou v norme ale kolko jedla by malo zjest 9mesacne dieta? jest mu velmi chuti ale neviem ake velke by mali byt jeho porcie ( g ) ...dakujem za vase rady 🙂

saska.t
20. máj 2013

@maribell jedaci do roka by mali mat 1 porciu do 250g 😉 inak je norma medzi 150-250 g 😉

sissika
20. máj 2013

@saska.t a 2 rocny? kolko g?

maribell
autor
20. máj 2013

a hlavne jedlo by mali mat 3x do dna + desiata a olovrant? ...cize 3x za den 250g hlavne jedlo + 2x mensia desiatka ?

evita_g
20. máj 2013

Riad sa podla synceka. Pokial nema nadvahu, neboj sa dat mu nejaku zdravu mlsku alebo vacsiu porciu jedla. On najlepsie vie, ci mu staci alebo nie. Dieta rastie a potrebuje sa najest dosyta 🙂 Samozrejme nieco ine by bolo, keby bolo dietatko obezne. A osobne nepoznam ziadnu mamicku, ktora by takymto malym detom porcie vazila.

saska.t
20. máj 2013

@sissika u 2 r.dietata sa gramaz uz neudava,kedze si vedia vypytat papku, ale ked ma dospely clovek v restike gramaz do 350g na porciu,tak 2 r. musi mat menej
@maribell 9 mes.dieta by malo mat do skonc.10 mes. 1-2 hlavne jedla tj,obed a moze byt k tomu vecera,al.olovrant ako vam to pasuje,ostatne by malo byt MM,al.UM; jedlo je v tomto veku len na ochutnavanie,hlavnou zlozkou je este stale do 12 mes. mliecko 😉 prepchavat deti netreba aby nemali nabeh na obezitu,samozrejme medzi jedlami moze dostat nieco do ruky (jablcko,kukur.chrmunku,ryzovy chlebik atd.)

zmrzlinkams
20. máj 2013

ja som nikdy nevažila malej stravu, neviem ona od malička ked bola hladna pytala si aj ked len plačom a ked nechcela tak proste nezobrala, odstrčila ruku alebo vyhodila flašku aj s mliečkom že neche, vedela si povedať že jej stači a to je aj so sladkym čo som sa bala ale napr. ak papa nejake keksiky tak ak už nechce tak proste viac si neda ona sama si povie či chce alebo nie a ja sa tym riadim, niekedy žužle v kuse niečo a niekedy aj hod. nič nechce a nechyba jej to teraz už aj povie alebo ide do špajsky donesie mliečko že si prosi tak da predomna krabicu alebo ide k chladničke a kriči na nu že ham lebo chce jogurtik a tak, neviem ale ma niekdy nejako špecialne nenapadlo že by som to mala nejako deliť na hodiny alebo gramaže, dokonca ked bola malinka tak sa vraj malo každe 3 hod. dieťa budiť a krmiť ani to som nerobila ked bola hladna tak sa zobudila a vypitala si papať ..... ak maš dieťa v norme tak to nerieš ked mu chuti nech papa a bud rada že papa može natať aj zlom kedy nebude chceš papať a ked začne chodiť tak vela veci vybeha a vtedy detičky zviknu aj nejake to kg schudnuť 🙂

googlinqa
20. máj 2013

nuz su rozny jedaci a v roznom casovom obdobi, moja raz papala malo a po case zasa vela, co sa tyka obezity, jednoznacne necukrit, podavat zeleninu s maskom, kase a take veci len obcas na spestrenie, aby nemusela kocka potom chudnut

monika15
20. máj 2013

och prosim vas uz len nedavajte detom podla gramy jest !!!!
ked je stale hladny tak daj nejako to ovocie alebo mrkvu nech chruma ale na gramy .........
no fakt....... a kolko vazi maly? kolko ma mesiacov???

vinnienka
21. máj 2013

Ahoj,sme na tom presne rovnako,drobec ma 8,5 mesiaca a vzdy by nieco chrumal,ked my jeme on automaticky otvara usta a chce,ked mu nedam tak zqcne mrncat 🙂 a vzdy po kazdom jedle sa pyta na prso,tiez som bola nestastna z toho,nieedy som mala pocit ze je kazdu hodinu,lekarka ma ukludnila ze to nemam riesit,ze sa to samo utrasie,ja som s strasen bala aby som ho meprekrmila,ale keby mu bolo tazko tak by zase grckal alebo plakal ale jmu nic nie je,na rezim je: rano 5.00 vstavame -kojim, 8.00 ide buvat zaspava na prsniku, 9.0 desiata ovocie,11.00 buva na prsniku, 12.30 obed,potom ideme von vacsinou s keksikom v ruke,o pol stvrtej kojenie,niekedy okolo piatej kasicka a o pol siedmej kojenie spanok.tiez si a tom podobne...?

maribell
autor
21. máj 2013

monika15 : Alexik ma 9 mesiacov a vazi 9kg ..ja len nechcem aby bol neskor obezny predsalen je udany nejaky pocet kalorii ktore ma clovek prijmut a ked ich zje viac hold sa ukladaju ..len mu chcem dobre ..nechcem mu jedlo presne vazit len chcem priblizne vedeit kolko davate vy ..normalna otazka... clovek sa dokaze naucit aj na vacsie porcie a poklada to za normalne a ked ju nedostane tak je hladny ..aa dokaze zjest namiesto 2000kcal aj 4000kcal a to je obrovsky rozdiel .. mrkvicku este nepochrume kedze ma iba 5 zubov ...a jablcko tiez len velmi tazko skor take tie chrumky co sa mu rozpadnu v puse ... ( a deti su obezne hlavne koli tomu ze rodicia nevedia kedy im staci a kedy povedat dost preto sa pytam .. tak nechapem preco hned to osocovanie )

vinnienka : ja som akurat prestala kojit ale mame to podobne my vstavame o 7mej to ma ranajky flasu mlieka + rozmixovane ovocie s jogurtom potom desiata nejake ovocie ...ideme spinkat . potom obed .. po obede von s chrumkami .. neskor olovrant tak isto ovocie alebo zbytky z obeda ktore nedopapal a nakoniec vecera chvalabohu iba flasa mlieka ...

moni
21. máj 2013

@maribell dcerka mala v 9 mesiacoch 9kg...teraz v 3 rokoch 13. pokial ma pestru zdravu stravu; netrapila by som sa ze mu chuti 😉
A zuby nepotrebuju aby vedeli zjest; dasienka su dostatocne tvrde na to aby (ak maju chut) podrvili potravu

liuba84
21. máj 2013

@maribell tak tvoj malý vôbec neváži vela môj 9,5 mesačný drobec váži cez 11 kg ale zato je dlhý má cez 80cm a papá takto: na ranajky cca 5:30-6:00 mlieko, desiata 8:30-9:00 jogurt, obed 11:30-12:00 niekedyx papá až 12:30 ako má hlad a to si dá zeleninu s mäskom, olovrant ovocie sem tam chrumku alebo keksík, na večeru mával kašu ale už nechce tak chlebík s masielkom, a druhá večera tesne pred spaním mlieko a občas chce aj v noci mlieko, takže mlieka vypije tak pol litra, je to žrútik 😀