9 mesačné dieťa - olovrant a mlieko

babyttcirl
12. nov 2021

Ahojte mamicky,

Mam na Vas otazku. Vlastne 2 🙂. Za prvé prosim poraďte co na olovrant 9mesacnemu babatku okrem jogurtu a ovocia - to ma dopoludnia. A za druhe, rano davam UM o 7dmej a potom som davala na olovrant a a po kasi na veceru. A raz v noci. Kedy sa môžem zbavit toho olovrantoveho mlieka? Kedy nie je potreba? Ze stačí rano a vecer? Dakujem za kazde info. Lenka

anjelicek26
12. nov 2021

9 mesacne - ma teraz, desiatu, obed, veceru kasu... ja by som este do roka viac ako tri prikrmy nedavala... rano a vecer sa dava az po roku a aj to pije este vela deti pred obednym spankom...

tehotna40
12. nov 2021

Ako píše @anjelicek26 ,tiež dávame 3x prikrm, a s mliekom to ma každé dieťa individuálne,moja napr v 9 mes pila ešte v noci každé 3 hodiny 😀 teraz ma 11 a pije uz len večer pred spaním a ráno okolo 5tej

evabb35
12. nov 2021

@babyttcirl Kdeže, na olovrant som nič mliečne nedávala, ani na desiatu. Len ovocie a zeleninu.

babyttcirl
autor
12. nov 2021

@evabb35 ale ako zeleninu na olovrant? Surovú?

evabb35
13. nov 2021

@babyttcirl Dávala som buď vo forme šťavy alebo výživy, kde je varením upravená zelenina. Napríklad mrkvovo-hroznovo-jablková šťava. Záleží od sezóny. Kľudne postrúhané jabĺčko s mrkvou by som skúsila. Dobré je do mrkvy kvapku oleja.

evabb35
13. nov 2021

@babyttcirl Šťava bola kupovaná, nie doma odšťavená.