MojA dcerja bude mat o par dni 10 mesiacov ale neviem do nej dostat ani kvapku UM. Vyskusala som uz rozne znacky - nutriloh HA, beba,hami. Ani jedno nechce, ked bola malicka a odislo mi mliecko na par hodin, tak horko tazko vypila trocha z nutrilonu. Neskor sme skusali vzorky - nestle a beba 2, no skoncilo to "zihlavkou" a zvracanim. Bolim sa, ak mi odide mliecko, co jej budem davat. Dakujem 🙂
Moja ma 10 mesiacov a kojim ju iba dva krat za 24 hodin... mliecko u mna uz konci, ale nedavam ani davat jej uz nebudem ziadne. Vsetko potrebne jej doplnim stravou...
Skus Hipp ten ma prijemnu chut, taku sladku... nie ako nutrilon a pod. Ak nie, tak uz ti ostane len materske 🙂 a potom obycajne 🙂
@evelin.lopez mliečko ti neodíde zo dňa na deň, ja som dojčila 34 mesiacov, a zaobišla som sa bez UM, predsa z prsníkov stále tečie mlieko.. 🙂
Zbytocne sa nestresuj, a ak uz materskeho mlieka nebude dost a UM ti bude stale odmietat, zbytocne ju netrap a ponukni jej plnotucne kravske mlieko, to jej podla mna urcite zachuti 🙂 Moja dcerka zacala UM odmietat okolo 11. mesiaca, tak som jej zacala davat kravske mlieko a to bez problemov pije az doteraz - uz ma 1,5 roka.
@evelin.lopez mne sa maly odstavil, ked mal 9 mesiacov. umelinu som mu davat nechcela, ani kravske, lebo to je nadopovane estrogenmi a inymi chutovkami.
tak som trosku zistovala, co je vhodne a rozhodla som sa pre mandlove mliecko, obcas na striedacku ryzove 🙂 to pije doteraz 🙂
@evelin.lopez načo sa trápiš popredu, kým kojíš a doteraz nebol problém - koľko si dieťa vypije,toľko sa mu vytvorí. Niekto kojí rok - niekto aj tri. Ja som kojila 16 mesiacov a skončila som kvôli zdravotným problémom a potom mi malý nevypil žiadne mlieko. Papal syr, jogurty, termixy, pudingy a krupicovú kašu. Dieťa pokiaľ už môže papať iné mliečne výrobky tak nemusí piť mlieko vôbec. Môžeš skúsiť mliečnu kašu ( široký výber také ako aj umelé mlieka) lyžičkou - sú od 4. mesiacov.
Dakujem velmi pekne za nazory, ja som jej aj kupovala rozne drahe kasicky /hipp bio, nestle, hami, sinlac / ale ani jednu okrem sinlac mi nechcela zjest, to som za nou ja dojedala 🙂 Ide o to, ze teraz po 3 mes. chodenia po doktoroch jej zistili ze ma HIT /histaminova intolerancia/, tak jej mozem davat vsetko co obsahuje vela histainu len striedmo :( a skoro vsetko musi byt cerstve, nemrazene, co je trocha problem :(
@evelin.lopez moj mi nutrilon 4 nechcel, neako cudne pachol, a mal 8 mesiacov, tak som presla na kyslu smotanu a niaky problem,,,, nevydim zmysel pchat do nich umelinu, za kazdu cenu,, 😉
@evelin.lopez my sme mali rovnaký problém 7mesiacov som kojila a ked mi odišlo mlieko skúsili sme vsetky UM 2x si potiahla z flasky natiahlo ju a mlieko som vylievala do umyvadla. Potom mi kamoska povedala že jej dr poradila obyčajne prevarene krabicove mlieko a veru to miluje doteraz. Už ho ale neprevaram (má 3 roky) vraj ak kojis aspoň 6 mesiacov dieťa si vytvorí imunitu a netreba mu potom dávať už UM - pestrú stravu a krabicove mlieko a bude to ok. A verím tomu lebo moja mala ešte nebola chorá
@smejko123 nie,kyslu smotanu mu davam ako smotanu 😀 my jogurty nepapame 😉
a davam mu ju do vsetkeho skoro, do ovsenych vlociek s ovocim, do prikrmov a privakov, alebo popripade, zo zaciatku, aby zachutilo kvapka javoroveho syrupu, ale lyzicka trstinoveho cukru, vyslahat a mas smotanovy krem, bud takto, alebo zajej nou piskotky s babanom, a necha zmeknut, to je fajne, mojemu to berie, my mliecko nepijeme vobec, iba vodu, je ako kacer,,, a ked davam do privarkov, tak davam uz do odstavenych, cize ju uz nevarim, iba zamiesam,,a hned davam jest, a neodkôadam uz na dalsie den,,,, vzdy cerstve robievam..
@evelin.lopez vôbec nerieš UM. Ak ešte kojíš, tak budeš mať mliečko, kým budeš malej ponúkať prsník. Musela by prísť vážna choroba, aby ti mliečko odišlo/alebo by si bola nútená odstaviť/. Ale aj keď skončíš s dojčení, či už teraz alebo neskôr, tak jej vôbec UM ani kravské mlieko nemusíš dávať. Čo tak kozie? Alebo pohánkové, ryžové, orechové? 😉 U nás pijem kravské mlieko len ja a mm občas do kávy. Inak deťom na pitie kupujem acidká alebo jogurtové mlieka, občas si dajú kozie mlieko /ak zoženiem čerstvé/, do varenia používam sójovú smotanu alebo zahusťujem nastrúhaným zemiakom, ryžovou instantnou kašou od Ravity, výnimočne múkou /špaldová/ pretože aj pšeničná múka nám nerobí dobre..,kravské mlieko dieťa pre svoj zdravý vývoj absolútne nepotrebuje, dá sa nahradiť vyváženou stravou... 😉 Takže žiadne stresy z odmietania UM 😀
@evelin.lopez baby obnovujem diskusiu, malý má 7 mesiacov a kvôli mojim zdravotným problémom som sa ho rozhodla odstaviť (nemôžem brať žiadne lieky na moju chorobu a už som dosť vyčerpaná), dieťa mi ale nechce žiadne UM, skúsila som Nutrilon, Sunar,Babylove, sú ešte k dispozícii nejaké vzorky ? Tiež mi odmieta fľašu aj s mojím mliekom (mám teraz aj kvasinkovu infekciu na prsníku, tak som chcela odstriekavat), celkovo nevie piť z fľašky, ani vodu, áno čaj, príkrmy papa. Čo mám robiť ?
mozno ani nejde o to co jej davas, ale z cho jej to davas, aku mas flasu. Ale ak mas mlieko tak koj a po roku mozes davat aj nejake ochutene mlieka. Inak sa jej ani necudujem, materske mlieko je jemne sladke a tie umele chutia teda dost hnusne 😀