9 mesačné dieťa nechce žiadne umelé mlieko

evelin.lopez
14. nov 2012

MojA dcerja bude mat o par dni 10 mesiacov ale neviem do nej dostat ani kvapku UM. Vyskusala som uz rozne znacky - nutriloh HA, beba,hami. Ani jedno nechce, ked bola malicka a odislo mi mliecko na par hodin, tak horko tazko vypila trocha z nutrilonu. Neskor sme skusali vzorky - nestle a beba 2, no skoncilo to "zihlavkou" a zvracanim. Bolim sa, ak mi odide mliecko, co jej budem davat. Dakujem 🙂

mimikas
14. nov 2012

mozno ani nejde o to co jej davas, ale z cho jej to davas, aku mas flasu. Ale ak mas mlieko tak koj a po roku mozes davat aj nejake ochutene mlieka. Inak sa jej ani necudujem, materske mlieko je jemne sladke a tie umele chutia teda dost hnusne 😀

monky978
14. nov 2012

Moja ma 10 mesiacov a kojim ju iba dva krat za 24 hodin... mliecko u mna uz konci, ale nedavam ani davat jej uz nebudem ziadne. Vsetko potrebne jej doplnim stravou...

simca06022011
14. nov 2012

Skus Hipp ten ma prijemnu chut, taku sladku... nie ako nutrilon a pod. Ak nie, tak uz ti ostane len materske 🙂 a potom obycajne 🙂

carodejnica
14. nov 2012

@evelin.lopez mliečko ti neodíde zo dňa na deň, ja som dojčila 34 mesiacov, a zaobišla som sa bez UM, predsa z prsníkov stále tečie mlieko.. 🙂

mipolka
14. nov 2012

Zbytocne sa nestresuj, a ak uz materskeho mlieka nebude dost a UM ti bude stale odmietat, zbytocne ju netrap a ponukni jej plnotucne kravske mlieko, to jej podla mna urcite zachuti 🙂 Moja dcerka zacala UM odmietat okolo 11. mesiaca, tak som jej zacala davat kravske mlieko a to bez problemov pije az doteraz - uz ma 1,5 roka.

soldi
14. nov 2012

@evelin.lopez mne sa maly odstavil, ked mal 9 mesiacov. umelinu som mu davat nechcela, ani kravske, lebo to je nadopovane estrogenmi a inymi chutovkami.
tak som trosku zistovala, co je vhodne a rozhodla som sa pre mandlove mliecko, obcas na striedacku ryzove 🙂 to pije doteraz 🙂

alena0305
14. nov 2012

@evelin.lopez načo sa trápiš popredu, kým kojíš a doteraz nebol problém - koľko si dieťa vypije,toľko sa mu vytvorí. Niekto kojí rok - niekto aj tri. Ja som kojila 16 mesiacov a skončila som kvôli zdravotným problémom a potom mi malý nevypil žiadne mlieko. Papal syr, jogurty, termixy, pudingy a krupicovú kašu. Dieťa pokiaľ už môže papať iné mliečne výrobky tak nemusí piť mlieko vôbec. Môžeš skúsiť mliečnu kašu ( široký výber také ako aj umelé mlieka) lyžičkou - sú od 4. mesiacov.

evelin.lopez
autor
14. nov 2012

Dakujem velmi pekne za nazory, ja som jej aj kupovala rozne drahe kasicky /hipp bio, nestle, hami, sinlac / ale ani jednu okrem sinlac mi nechcela zjest, to som za nou ja dojedala 🙂 Ide o to, ze teraz po 3 mes. chodenia po doktoroch jej zistili ze ma HIT /histaminova intolerancia/, tak jej mozem davat vsetko co obsahuje vela histainu len striedmo :( a skoro vsetko musi byt cerstve, nemrazene, co je trocha problem :(

zigzag
14. nov 2012

@evelin.lopez moj mi nutrilon 4 nechcel, neako cudne pachol, a mal 8 mesiacov, tak som presla na kyslu smotanu a niaky problem,,,, nevydim zmysel pchat do nich umelinu, za kazdu cenu,, 😉

ludka77
14. nov 2012

@evelin.lopez my sme mali rovnaký problém 7mesiacov som kojila a ked mi odišlo mlieko skúsili sme vsetky UM 2x si potiahla z flasky natiahlo ju a mlieko som vylievala do umyvadla. Potom mi kamoska povedala že jej dr poradila obyčajne prevarene krabicove mlieko a veru to miluje doteraz. Už ho ale neprevaram (má 3 roky) vraj ak kojis aspoň 6 mesiacov dieťa si vytvorí imunitu a netreba mu potom dávať už UM - pestrú stravu a krabicove mlieko a bude to ok. A verím tomu lebo moja mala ešte nebola chorá

smejko123
15. nov 2012

@zigzag ahoj neviem ci som spravne pochopila ale kyslu smotanu mu davas ako jogurt alebo namiesto mlieka rano a vecer 🙂

zigzag
15. nov 2012

@smejko123 nie,kyslu smotanu mu davam ako smotanu 😀 my jogurty nepapame 😉
a davam mu ju do vsetkeho skoro, do ovsenych vlociek s ovocim, do prikrmov a privakov, alebo popripade, zo zaciatku, aby zachutilo kvapka javoroveho syrupu, ale lyzicka trstinoveho cukru, vyslahat a mas smotanovy krem, bud takto, alebo zajej nou piskotky s babanom, a necha zmeknut, to je fajne, mojemu to berie, my mliecko nepijeme vobec, iba vodu, je ako kacer,,, a ked davam do privarkov, tak davam uz do odstavenych, cize ju uz nevarim, iba zamiesam,,a hned davam jest, a neodkôadam uz na dalsie den,,,, vzdy cerstve robievam..

yesno22
15. nov 2012

@evelin.lopez vôbec nerieš UM. Ak ešte kojíš, tak budeš mať mliečko, kým budeš malej ponúkať prsník. Musela by prísť vážna choroba, aby ti mliečko odišlo/alebo by si bola nútená odstaviť/. Ale aj keď skončíš s dojčení, či už teraz alebo neskôr, tak jej vôbec UM ani kravské mlieko nemusíš dávať. Čo tak kozie? Alebo pohánkové, ryžové, orechové? 😉 U nás pijem kravské mlieko len ja a mm občas do kávy. Inak deťom na pitie kupujem acidká alebo jogurtové mlieka, občas si dajú kozie mlieko /ak zoženiem čerstvé/, do varenia používam sójovú smotanu alebo zahusťujem nastrúhaným zemiakom, ryžovou instantnou kašou od Ravity, výnimočne múkou /špaldová/ pretože aj pšeničná múka nám nerobí dobre..,kravské mlieko dieťa pre svoj zdravý vývoj absolútne nepotrebuje, dá sa nahradiť vyváženou stravou... 😉 Takže žiadne stresy z odmietania UM 😀

lulula1990
5. sep 2019

@evelin.lopez baby obnovujem diskusiu, malý má 7 mesiacov a kvôli mojim zdravotným problémom som sa ho rozhodla odstaviť (nemôžem brať žiadne lieky na moju chorobu a už som dosť vyčerpaná), dieťa mi ale nechce žiadne UM, skúsila som Nutrilon, Sunar,Babylove, sú ešte k dispozícii nejaké vzorky ? Tiež mi odmieta fľašu aj s mojím mliekom (mám teraz aj kvasinkovu infekciu na prsníku, tak som chcela odstriekavat), celkovo nevie piť z fľašky, ani vodu, áno čaj, príkrmy papa. Čo mám robiť ?