9 mesačné dieťa nechce večer papať

mazia
17. dec 2012

Dobrý deň,
chcem sa pporadiť, ako odnaučiť 9 mesačné dieťa aby v noci nevstávalo a bolo hladné. Nechce papať ani krupicu ani zlatý klas dokonca ani kašu. Čo mu mám dať,aby ho to zasítilo na celú noc a nebudil sa každé 4hodiny.
Poraďte mi. Ďakujem

hiva
17. dec 2012

@mazia ahoj... neviem co na vecerne papanie, ked nechce kasu... ale my sme v noci skusili miesto papania dat iba cajik a pomohlo to... cajik dame tak jak je v postielke, ani nedvihame na grgnutie a chlapci sa napiju a spinkaju dalej 😉... mozno to aj u Vas zaberie.... i ked teda aj tak sa ty musis zobudit 😉

winna
17. dec 2012

Ahoj, ja som malému dávala na večeru uvarenú ryžu s duseným jablkom. Bolo to sladké a dosť hutné na večeru. Neskôr som vyskúšala kašu Nestle Na dobrú noc, tiež mu to na večeru stačilo 🙂

alena0305
17. dec 2012

@mazia Skús to čo papáte na obed. A kojíš alebo ste na UM? Starší (kojený do 16m) sa budil do roka - potom sme dávali večer na striedačku krupicu a puding. Ale kolegyni sa dcéra (tiež kojená) budila do 2,5 roka a často. My UM nepoznáme - takže to neviem posúdiť ale myslím si,že každé 4 hodiny je super - viem o deťoch čo sa budili 6-10krát za noc. A zhruba v 8 mesiacoch začína aj separačná úzkosť - možno kontroluje,či ja mamina nablízku aj v noci.

moen
17. dec 2012

Ja som mojej malej dávala kaše, ale tie ju nezasýtili a tak sme prešli na mliečko, pije Nutrilon cca 200-220 a zasýti ju to na celú noc. Keď jedla kaše tak bola hladná a budila sa po 5 hodinách.

molly25
17. dec 2012

no u nas to je jedno co zje budi sa rovnako takze neviem poradit ale nasa ma o 16 kasu potom medzi tym este ovocie pochrume a uz len o 19 30 mliecko 240 ml a budi sa ajtak v noci ale len raz zase vypije flasu a chrni :Dale smaozrejme ked isu zubky tak sa budime castejsie ale to duda staci a musim ju hladkat

evko1
17. dec 2012

Super tema.Takuto pomoc potrebujeme aj my.Na veceru davame to iste ako na obed.Kase nedopusti ani len nahodou☹Po veceri dostane este mlkieko a roztek do ruky😉 ten miluje.Ak chce,tak ho papa,alebo sa s nim iba hra.Pred spanim dostane 180 UM a budi sa v noci na hlad.Ako som vyssie citala,mozno by stacil caj??? Alebo je to separacna uzkost ako tam taktiez bolo napisane??? Pomooooc.Ja by som sa uz chcela aj vyspat.Mala ma uz 14 mesiacov.

dodkap
17. dec 2012

presne to som zistila aj ja, kasa nefunguje ako beton na celu noc, bolo uplne jedno, ci mali kasu alebo mlieko pred spanim, tak isto boli v noci hladni, nikdy nevydrzali este celu noc nejest, vydrzia tak 4-5 hodin vacsinou. Ale uz chcem zacat nahradzat cajom v noci, snad sa to podari.

orieskova
17. dec 2012

Ani mi po kasi neprespime celu noc..sa v noci kojime.a asi je jedno ci ju nakojim alebo podam caj.tak ci tak sa zobudim a musim k malej vstat.predpokladam,ze z toho vyrastie a sama rozhodne kedy prespi celu noc.naucit sa to neda..

nikolet_89
18. dec 2012

@mazia ahoj ja davam malej od 9 mesiaca na noc klasicke mlieko plnotucne rajo s trochou masla...a spinka celu noc inokedy tak 6 hodin

mazia
autor
18. dec 2012

Dakujem za rady,ale nic ine mi nezje vecer, hlada falsu s UM vypije 210ml a okolo 22:00 som mu dala znova asi 180ml. Spi do pol tretej, dam cajik a spi do piatej. O piatej mu davam opat mlieko,ale neviem ako ho naučiť piť kašu alebo polotučné mlieko, nemam mu už dávať UM. Vyskusam s masielkom ako som citala. Dokotorka nam odporučila piť riedky zlatý klas do fľaše, z toho by dieťa malo spať celú noc,ale vypil mi to len raz a teraz uz nechce.

moen
18. dec 2012

Ja by som tak malemu babetku nedavala obycajne mlieko ani zlaty klas. V 9 mesiaci sa mi mala tiez budila v noci na papanie , podla mna jej nestacilo to co zjedla cez den a tak si pytala papat v noci. Bohuzial niektore deti nevedia prespat celu noc. Teraz mala 1 rok a stale jej davam na noc iba umele mliecko a zvykne mi prespat celu noc. Treba vydrzat, ja viem ze je to vycerpavajuce, ale urcite sa to casom zlepsi.