Prosím Vás, poraďte mi, čo dať papať 9 mesačnej dcérke, môžte aj nejaké Vami osvedčené recepty, lebo mám pocit, že jedáva dookola to isté. Čo všetko už môže papať?
@slavka030 ahij, ny mame za dva dni 9.m a jedavame uz 3 prikrmy-ranajky vzdy ovocne pyre / popucene vidlickou (pridavam k tomu obcas sladku zeleninku z obeda/vecere:kusok cvikle, mrkvy..)k tomu nejake sacharidove cosi (rozmocene vlocky, rozne instantne kase, pohankove pukance...prip. Lyzica jogurtu
-obed Bielkovina : maso (mam zmrazene porcie v kockach) al. Zltok al. Strukovina (cervena sosovica/zelene fazulky/hrasok..) plus zelenina plus sacharidy (ryza/zemiak/pseno/kuskus-cestovina)
Vecera; zelenina s prilohou
Nase naojblunenejsie: avokado s bananom (R) sladky zemiak s hocicim dokonca aj sosovicou al.brokolicou kt nema moc rad🙂 a pecena tekvica s ryzou a jablkom je uplny hit;)) celkom chutne (prekvapivo) je aj jabl s karfiolom --ale moj krpec zje vsetko ak je tam jablko tak nevjem:D ale ma rad aj cviklu lebo je sladka a maslovu tekvicu vseobecne.
Inak sa snazim postupne zakomponovat to co my jeme takze napr zajtra robim cicerovu polievku tak jemu odoberiem uvareny cicer k sladkemu zemiaku, troska oleja a ma obed.
Dobru chut🙂
@slavka030 Ahoj, my sme zacali papat 3 prikrmy len teraz. Maly ma 8 mesiacov a tyzden, papame na ranajky spadlovu krupicu , ktoru mu zarobim s kokosovym mliekom, ale mozes aj s vodou. To sa da zmiesat s hocijakym ovocim, alebo len tak samotne. Potom kombinacie roznej zeleniny. Vela pouzivam cervenu sosovicu, jednak je zdrava a jednak maly ma problem s kakanim a to nam pomaha. Z mesa, kralik, kura, telacie a na radu lekarky ja som uz dala aj pstruha (resp. sladkovodna ryba) , maso potom kombinujem s roznymi zeleninami cez kalerab, mrkvu, tekvicu, a pod. Taketo kombinacie mavame na obed. Veceru mu davam vacsinou domacu vyzivu, resp. popucenu hrusku alebo jablko. Avokado ako spomina Avionka je tiez super , da sa skombinovat s hocicim od ovocia cez zeleninovy prikrm a pekne jedlo osviezi. Zvyknem este zelenu vnatku pridavat, resp. racsu. Tiez sa mu snazim robit jedlo zhruba z tych surovin ako varim pre nas, samozrejme vramci moznosti. Tak snad som ti trocha pomohla 🙂
@slavka030 my mame tiez 9mesiacikov a ranajky okolo 6 mliecko 270ml, desiata okolo 9 zvycajne mliecko 150ml, okolo 13 mame obedik kuracie alebo kralicie masko so zeleninkou a bud s ryzzou alebo zemiackami alebo cestovinkami, okolo 16-17 ovocie alebo biely jogurtik a okolo 19.30 vecera mliecko.