Ahoj baby som zúfala moja 9m dcéra mi nechce jest obedy vždy sa za prikrmom trhala kde robím chybu napr karfio plus ryža kur mas kmin a olejik nedochutene varené vo vode
Poznám ten pocit. Ja som pri nej plakala, on plakala, ale ústa neotvorila. U nás to boli zuby. Trvalo to 2 mesiace, co nejedla vôbec nič. Varila som 4h silný hovädzí vývar a striekačkou do úst. Teraz ma 3 a zje úplne všetko. Drž sa. ❤️
@punkerka2510 presne v tomto období 9-10 mesiac prestal jesť malý aj mne, dovtedy jedol všetko. Vôbec nerieš, ponúkni, ak nechce, daj mlieko. Je to len obdobie,prejde to.
aj my sa trapime uz 3 mesiace. kazdy den toci suchy rozok, detsku vyzivu-banan, slivky, jablko. predtym v pohode maso aj zeleninu a teraz takto na nervy… drzim palce
@punkerka2510 Ponukaj obed na ranajky alebo vtedy ked zje. V tychto rannych mesiacoch sa to velakrat meni.
@punkerka2510 nepotesim ta... My sa tak trapime od 8 mesiaca... A mala uz ma 2 roky 🤦 tiez som myslela, ze su to zuby, ale uz ma vsetky von okrem poslednych 4 stoliciek a vobec sa to nelepsi... stale vymysla s jedlom...
V tomto veku jej absolutne staci mlieko. Takze aj keby ti mesiac-dva neotvori usta, tak to neries, proste neries. Moja do roka nejedla vobec nic, potom sa rozbehla a jedla uplne vsetko...ponukala som finger food, ponukala som krmenie, ale dolezite je nemat s toho paniku, ze mi dieta hladom umrie, tam mas potom nasliapnute na spiralu dlhorocnych problemom zo stravovanim... kedze rodic sa do toho uplne navezie a dieta pcha, aj ked nechce a dieta naopak bojkotuje, problemuje uz len s dovodu, ze vidi, ze to s rodcicom mava... takze tak no, vidim to v mojom okoli za tie roky tolko krat. Dieta pod rok kludne moze bloknut stravu, nevadi to. Vacsinou su za tym zuby, vyvojove skoky, hocico. Davaj mlieko - ponukaj aj ine, hlavne vypusti s hlavy, ze je to zle.
@anjelicek26 Presne tak. Do roka su prikrmy len na to aby sa dieta oboznamilo z tuhou stravou, Je to viac o objavovani a hre, ako o nutricnej hodnote. Ale ako vacsina prvorodieciek aj ja som nervacila, ked nechcel jest. Keby som mala dalsie dieta, uz ma ani netrkne ak nechce jest. Nastastie som to nehrotila a teraz v 2 rokoch zje uplne vsetko. Ucitelka v jasliach povedala ze nikdy nevidela dieta jest tak dobre ako ten nas.
@anjelicek26 čiže keď neotvorí ústa nem jej dávať nasilu naša plače lebo ju mutim
@andreatytler a keď nechce mam. Ju nechat. Tak keď bude chcieť sama si vypýta ci
@punkerka2510 ano presne tak, nic jej nedavaj nasilu, VZDY ponukni - odmietne, to je ok... Ja chapem, ze clovek navari, nachysta, vie v podstate, ze dieta je hladne, ze to "deprimuje", ale treba sa obrnit bozskou trpezlivostou. Nezje- zamrazis, vacsinou sa to da... Ked place fakt si vytvara strasne zly vztah ku krmeniu a strave celkovo, tomuto sa treba vyhnut za kazdu cenu. Mlieko potreby uplne pokryje... U nas vela robilo, ze sme jedli spolu ako rodina, nie ze najprv dieta, potom mama, potom surodenci...vsetci naraz... videli, ze jem aj ja, potom otvarali usta, ale teda u mladej do roka nefungovalo ani toto, mala tuho na salame...aj tak je dnes najvyssia zo vsetkych surodencov... nijaka drama sa nestal.
Môj nejedol bol kojeny a on ani neochutnal hneď dal hlavu do boku po roku si pomalú zacal dávať u nás to bol riadny boj a zúfalstvo
@punkerka2510 Presne tak. Nechaj tak. Urcite nenut.
Ponukni druhe jedlo a ak nechce ani to, tak nech je hladna a ponuknes zase pri dalsom jedle. Kludne mozes skusit to iste co si nukala pri prvom pokuse.
V tom veku nas syn jedol len 2-3 druhy zeleniny a ostatnu som mu do toho primiesavala v mensich mnozstvach. To iste s ovocim. Zaklad bolo vzdy jablko alebo hruska a ostatne som primiesavala.
Velmi pomohla uciaca veza. Tam je na stojaka a ja tiez a ma volnost prist a odist ako sa mu paci. Nerad sedel sputany v stolicke. Tiez sa mu paci ze je so mnou. Castokrat zje ak je to z mojho taniera. Ak mu dam to iste do jeho taniera, tak to necha. Deti maju radi spolocnost, spolupracu a zdielanie pri jedle.
A este, urcite daj do ruky lyzicku alebo vydlicku aby sa mohla krmit sama. Zacni so suchym chlebikom a nech napichuje.
@punkerka2510 nejdu jej zuby? vtedy zvyknu deti jedlo odmietat, resp. malo jest