9 mesačná dcéra nechce jesť obedy

punkerka2510
14. nov 2021

Ahoj baby som zúfala moja 9m dcéra mi nechce jest obedy vždy sa za prikrmom trhala kde robím chybu napr karfio plus ryža kur mas kmin a olejik nedochutene varené vo vode

marci77
14. nov 2021

@punkerka2510 nejdu jej zuby? vtedy zvyknu deti jedlo odmietat, resp. malo jest

nique
14. nov 2021

Poznám ten pocit. Ja som pri nej plakala, on plakala, ale ústa neotvorila. U nás to boli zuby. Trvalo to 2 mesiace, co nejedla vôbec nič. Varila som 4h silný hovädzí vývar a striekačkou do úst. Teraz ma 3 a zje úplne všetko. Drž sa. ❤️

victoriab
14. nov 2021

@punkerka2510 presne v tomto období 9-10 mesiac prestal jesť malý aj mne, dovtedy jedol všetko. Vôbec nerieš, ponúkni, ak nechce, daj mlieko. Je to len obdobie,prejde to.

vitriolka
14. nov 2021

aj my sa trapime uz 3 mesiace. kazdy den toci suchy rozok, detsku vyzivu-banan, slivky, jablko. predtym v pohode maso aj zeleninu a teraz takto na nervy… drzim palce

andreatytler
15. nov 2021

@punkerka2510 Ponukaj obed na ranajky alebo vtedy ked zje. V tychto rannych mesiacoch sa to velakrat meni.

ikonica
15. nov 2021

@punkerka2510 nepotesim ta... My sa tak trapime od 8 mesiaca... A mala uz ma 2 roky 🤦 tiez som myslela, ze su to zuby, ale uz ma vsetky von okrem poslednych 4 stoliciek a vobec sa to nelepsi... stale vymysla s jedlom...

anjelicek26
15. nov 2021

V tomto veku jej absolutne staci mlieko. Takze aj keby ti mesiac-dva neotvori usta, tak to neries, proste neries. Moja do roka nejedla vobec nic, potom sa rozbehla a jedla uplne vsetko...ponukala som finger food, ponukala som krmenie, ale dolezite je nemat s toho paniku, ze mi dieta hladom umrie, tam mas potom nasliapnute na spiralu dlhorocnych problemom zo stravovanim... kedze rodic sa do toho uplne navezie a dieta pcha, aj ked nechce a dieta naopak bojkotuje, problemuje uz len s dovodu, ze vidi, ze to s rodcicom mava... takze tak no, vidim to v mojom okoli za tie roky tolko krat. Dieta pod rok kludne moze bloknut stravu, nevadi to. Vacsinou su za tym zuby, vyvojove skoky, hocico. Davaj mlieko - ponukaj aj ine, hlavne vypusti s hlavy, ze je to zle.

andreatytler
15. nov 2021

@anjelicek26 Presne tak. Do roka su prikrmy len na to aby sa dieta oboznamilo z tuhou stravou, Je to viac o objavovani a hre, ako o nutricnej hodnote. Ale ako vacsina prvorodieciek aj ja som nervacila, ked nechcel jest. Keby som mala dalsie dieta, uz ma ani netrkne ak nechce jest. Nastastie som to nehrotila a teraz v 2 rokoch zje uplne vsetko. Ucitelka v jasliach povedala ze nikdy nevidela dieta jest tak dobre ako ten nas.

punkerka2510
autor
15. nov 2021

@anjelicek26 čiže keď neotvorí ústa nem jej dávať nasilu naša plače lebo ju mutim

punkerka2510
autor
15. nov 2021

@andreatytler a keď nechce mam. Ju nechat. Tak keď bude chcieť sama si vypýta ci

anjelicek26
15. nov 2021

@punkerka2510 ano presne tak, nic jej nedavaj nasilu, VZDY ponukni - odmietne, to je ok... Ja chapem, ze clovek navari, nachysta, vie v podstate, ze dieta je hladne, ze to "deprimuje", ale treba sa obrnit bozskou trpezlivostou. Nezje- zamrazis, vacsinou sa to da... Ked place fakt si vytvara strasne zly vztah ku krmeniu a strave celkovo, tomuto sa treba vyhnut za kazdu cenu. Mlieko potreby uplne pokryje... U nas vela robilo, ze sme jedli spolu ako rodina, nie ze najprv dieta, potom mama, potom surodenci...vsetci naraz... videli, ze jem aj ja, potom otvarali usta, ale teda u mladej do roka nefungovalo ani toto, mala tuho na salame...aj tak je dnes najvyssia zo vsetkych surodencov... nijaka drama sa nestal.

dada0902
15. nov 2021

Môj nejedol bol kojeny a on ani neochutnal hneď dal hlavu do boku po roku si pomalú zacal dávať u nás to bol riadny boj a zúfalstvo

andreatytler
15. nov 2021

@punkerka2510 Presne tak. Nechaj tak. Urcite nenut.
Ponukni druhe jedlo a ak nechce ani to, tak nech je hladna a ponuknes zase pri dalsom jedle. Kludne mozes skusit to iste co si nukala pri prvom pokuse.
V tom veku nas syn jedol len 2-3 druhy zeleniny a ostatnu som mu do toho primiesavala v mensich mnozstvach. To iste s ovocim. Zaklad bolo vzdy jablko alebo hruska a ostatne som primiesavala.
Velmi pomohla uciaca veza. Tam je na stojaka a ja tiez a ma volnost prist a odist ako sa mu paci. Nerad sedel sputany v stolicke. Tiez sa mu paci ze je so mnou. Castokrat zje ak je to z mojho taniera. Ak mu dam to iste do jeho taniera, tak to necha. Deti maju radi spolocnost, spolupracu a zdielanie pri jedle.
A este, urcite daj do ruky lyzicku alebo vydlicku aby sa mohla krmit sama. Zacni so suchym chlebikom a nech napichuje.