Baby poradte co robit drobec mi nechce spapat varené jedlo akokolvek ho pripravím a potom samozrjeme je hladný tak si pýta mliečko (kojím). Zato ked mu dám akékolvek kúpne jedlo to spapá celé. Ale je to skutočne dobré ved to nemá ani chut, ani vonu. Bojím sa, ze ked bude väčší bude mi odmietat normálne jedlo a bude chciet len tie hotové.
@fidoorkaa nerob z toho vedu. ani moja skoro do dvoch rokov varene nechcela,zato flasticky,najma cestpvinove jedla. a teraz papa ok. stale ponukaj aj tvoje,nech si zvyka na chut,rob mu redsie,nasa mala rada zemiakovu kasu. este je maly,musi si na chute zvykat. zistuj,co mu chuti,nasa mala rada rozvarebe cestoviny,rybacie prikrmy. chute sa mu budu estw casto menit.
Mne to robí malý doteraz a to už má skoro dva roky🙂) príkrmy zje skoro všetky, ale moje jedlá len niektoré...a to vraj varím dobre, tak neviem, kde je chyba🙂 neriešim, veď v tom nie je nič zlé, tak mu ich proste kupujem...niekedy tiež spravím kombináciu vareného a kupovaného...a niekedy zje, niekedy nie...no čo spravím🙂...ale mliečko namiesto hlavného jedla by som už radšej nedávala...kojiť hej, hocikedy, ale aby nevynechával hlavné jedlo kvôli kojeniu...
aj u nas tak bolo- a to postupne zamiesavanie pomohlo ...a potom po roku , ked uz v podstate papala to co my, tak to chcela
moja na fľaštičkach od Hami fungovala do 1,5roka a potom postupne pomaly si zvykla
jooooooj baby ste ma ukludnili, kazdopadne budem presne robit to čo ste poradili zamiesavat varene 🙂
Tiez ti poradim pridat kusok vareneho do hotoveho prikrmu a potom davku zvysovat. Dcere som kupovala hotove, skoncilo to tak, ze nakoniec ani to uz nechcela a moje varene uz duplom nie. Teraz papa len zopar jedal, je to bieda. Radila by som ti vyhnut sa flaskam a ked uz bude papat len tvoje navarene tak uz nikdy z flasky nedat.
Moja dcerka tiez preferovala zo zaciatku kupovane, zhruba od roka jej viac chuti domace. Skusaj, aspon po troske, zvykne si.
Ahojky, my sme mali to isté..ja som dala kupované,lebo som si myslela,že nech má pestrejší jedálniček-bolo tam králičie mäsko a tak..ale nakoniec sme to prekonali..
Keď nebude chcieť varené, skús do kuracieho mäska na sklenenom strúhadle nastrúhať pol jablĺčka, niekedy to zabralo..
Už budeme mať 2 roky a stále nezje všetko,ale už je to oveľa lepšie..Niekedy to chce proste čas.. 😀
Ahoj, aj my sme mali s tym problem, no potom som zobrala moje uvarene jedlo, dala do tej flasticky, zavrela a pred malym otvorila a napodiv vsetko spapal, islo len o flasticku 🙂
to iste bolo u nas..ja som od prveho prikrmu zacala s mrkvickou, zemiacikmi z vlastnej zahradky, ze zdrave mu budem davat a on mi to odmietal..skusila som mrkvicku od Hippky a spasal jedna radost..pritom tam tiez nie je ani sol, ani ziadne dochucovadla, v BIO kvalite...potom som zistila ze vela robila konzistencia, moja ani popucena ani rozmixovana mrkva nebola taka ako v tom sklicku... a tak postupne sme boli viacmenej na sklickach a uprimne, kedze som nemala vsetko zo zahradky, tak sa mi to zdalo castokrat aj zdravsie ako kupovat v obchode nadopovane kuracie maso ci postriekanu zeleninu z Tesca...v tych sklickach to mal kontrolovane, kvalitne, pestre ( jahnacie, kralicie, ryby atd)..tak som to neriesila..davali sme popri tych sklickach cerstve ovocie, to nam maly papal..neskor chlieb,..a postupne sme pridavali nevajecne cestoviny ktore som s tym sklickom miesala...potom uz len take lahke veci ako ciste cestoviny s olivovym olejom, maly sa v tom dzabkal a to ho aj bavilo aj mu chutilo...na sklickach viacmenej vylucne bol do 1 roka...do 2 rokov asi tak 50:50...postupne uz prijimal nove...teraz ma 3 roky...chodi do skolky a je tam za najlepsieho papkaca 😉 Je zdravy a vyborne sa vyvija...nic mu nechyba...
@fidoorkaa moja nechce ani domáce ani kupované tak bojujeme od kedy ju prikrmujem každý deň.Jedoducho jej zelenina nechutí a s mäsom už duplom nie.Ja už naozaj neviem čo mám vyskúšať.Ja by som sa tešila,keby mi aspoň kupované jedla.
a zacinali ste s varenym ci kupovanym?lebo od toho tiez vela zalezi....
@5katarina7 to ti viem zase poradit skus si kupit v lekarni nutrolin -B je to probiotikum s vitamínom B, ktorý pozitívne ovplyvňuje náladu a chuť do jedla. Pretoze mi sme mali tiez ten problem a vdaka tomu sa nam to vyriesilo ale teraz bojujem aby sa naucil varene
moja zasa lubi domace a kupovane velmi nechce, neboj sa nauci sa 🙂 🙂 🙂 🙂 a moja velmi cistu zeleninku nemusi , ale ak ma tam masko co uz ma vzdy tak sa nevie dojest
@fidoorkaa
tak jedine do kupeneho svacnut troska normalne vareneho a ten pomer menit postupne tak,aby bolo uz len varene 🙂