8 ročný nechce jesť

luskacik32
7. jan 2013

Moj syn bude mat o mesiac 8 rokou ma celiakiu ,laktozovu intoleranciu dietu prisne dodrziavame ale stale nechce jest. ked sa ho spitam co bude papat odpovie bud nechcem,nic, alebo neviem. chlieb a pecivo odmieta,jedine co mi ako tak trosku zje su palacinky,gulas,zeleninu.ziadna sunka,cestoviny,mucne. ma vysku 123cm a vahu 18 kg. vysetrenia su v poriadku,davam mu vitaminy pikovit probio. kazdiy mi vie iba povedat co mu jest nedavas ked mu kosti trcia? ale co s tim? dake rady aby sa mi rozpapal a trochu pribral. peritol u nas nezaberal.

yukki
7. jan 2013

@luskacik32 ja som dávala deťom ten detský Pangamin-pivné kvasnice viac-menej, skôr som im to proti kútikom dávala, ale sa po tom aj riadne rozjedli, ak som dodržala dávkovanie...možno to by vám zabralo, snáď to neobsahuje lepok...

mummy01
7. jan 2013

@luskacik32 ja sa nedivim ze mucne nechce,telo vie co mu skodi.A davas bezlepkove pecivo,sunku,cestoviny? Lebo tie bezlepkove chutia no nic-moc....

zuzana76
7. jan 2013

@luskacik32 neviem ti poradit, aj nasi chalani su slabi jedaci, starsi ako babatko jedol pekne, ale teraz je to slabota a mensi papa velmi zle tiez, ja idem len teraz davat pikovit

lila77
7. jan 2013

Ahojte tiez mam takyto problem neviem co s tym

zuzana76
7. jan 2013

@luskacik32 inak nechcem ta strasit, ale podla mna sa rozje az v puberte, aj ja , aj muz sme boli hrozne slabi jedaci obaja , ja som nasim tajila, ze som nejedla, nejedavala som vobec desiatu co mi nabalili, ani obed v skole, muz takisto, obaja sme sa rozjedli az po 15- rokoch

zuzana76
7. jan 2013

@luskacik32 a tu bezlepkovu dietu dodrziava prisne? nema nejake stopy lepku v jedle? napr v horcici, kecupe, alebo nejakych pochutinach, kde si ani nemyslis,ze lepok je? alebo co to pecivo, to davate bezlpekove? ci sunka a pod?

luskacik32
autor
7. jan 2013

@mummy01 vsetko cisto bezlepkove detu prisne dodrziava aj ja mam celi a LI a jem to co navarim aj synovi a mne to chuti ja som na bezlepkovej strave konecne pribrala ale synator zial nie.
@yukki pangamin mi vypluje.

luskacik32
autor
7. jan 2013

@zuzana76 ano vsetko poctivo citam a sledujem zlozenia chlieb mu objednavam v lekarni ostatne kupujm v obchode pre celiaikov. som uz z toho totalne nestastna.

kacena4
7. jan 2013

@luskacik32 ak chces nieco na pribratie tak ti na gastre mozu predpisat nutridrinky - su na doplnenie stravy, alebo nahrada za stravu. nam pomahaju cca za mesiac maly pribral od 500 -1000g. ale co sa tyka "nutenia ho do jedla" no neviem, mne syn je len to co chce a tak je napr. niekedy lcely den len na rozkoch s pastikou alebo podobne a zmierila som sa stym, ze radsej mu dam 5 rozkov a zje ich, ako do neho tlacit co nechce a ani to nezje akurat sa vystresujem 😉 drzte sa

yukki
7. jan 2013

@luskacik32 aha..no ja im dávam ten detský, ako malinké lentilky to vyzerá... čiže on by aj odmietol tabletu, ktorú mu Ty povieš, že musí zjesť aby mu bolo lepšie?

zuzana76
7. jan 2013

@kacena4 ahoj a to ktory syn ti takto zle papa? trosku sledujem aj inu temu, tak si ta z nej pamatam, nema nahodou AS?

zuzana76
7. jan 2013

@kacena4 moj syn ma 2,5 roka, 90 cm a 10 kg necelych , na gastro chodime, zatial nie je potvrdena celiakia, ani nie uplne vyvratena, tak uvidime

janinah
7. jan 2013

vylúčiť anémiu,vtedy býva nechutenstvo

luskacik32
autor
7. jan 2013

@kacena4 nutridrinky pijaval ale zacalo mu z nich byt zle mal krce,tak sme s nimi prestali.
@zuzana76 AS? co to je? ja mam iba jedneho syna a dcerku.

luskacik32
autor
7. jan 2013

@yukki ja som skusala iba ten obycajny nevedela som ze je aj detsky.

zuzana76
7. jan 2013

@janinah pisala,ze testy mal v poriadku, tak asi aj krvne, aj moji synovia maju krv ok a nechutenstvo mame

zuzana76
7. jan 2013

@luskacik32 aspergerov syndrom, ale to sa vas netyka

luskacik32
autor
7. jan 2013

@zuzana76 aha ta skratka mi nic nehovorila ano bolo tu podozrenie ze ho ma ale nastastie sa nepotvrdilo.

yukki
7. jan 2013

@luskacik32 no, ten detský je omnoho menší, farebný, lesklý-teda hladký povrch, myslím, že sa fajn prehĺta. Dospelský je dosť drsný a veľký. Tak hlavne.....držím palce, nech sa rozje chlapec, 18 je málo, ako pierko....

spinoscapularnabeta
18. aug 2013

Ahoj mam taky isty problem, syn mi nechce jest lebo mu tie potraviny nechutia na bwzlaktozovej a bezlepkovej diete sme len tyzden. Peciem varim ako blazon a on stale.menej je. A jedak bol pred tym velky.