Moj syn bude mat o mesiac 8 rokou ma celiakiu ,laktozovu intoleranciu dietu prisne dodrziavame ale stale nechce jest. ked sa ho spitam co bude papat odpovie bud nechcem,nic, alebo neviem. chlieb a pecivo odmieta,jedine co mi ako tak trosku zje su palacinky,gulas,zeleninu.ziadna sunka,cestoviny,mucne. ma vysku 123cm a vahu 18 kg. vysetrenia su v poriadku,davam mu vitaminy pikovit probio. kazdiy mi vie iba povedat co mu jest nedavas ked mu kosti trcia? ale co s tim? dake rady aby sa mi rozpapal a trochu pribral. peritol u nas nezaberal.
@luskacik32 ja sa nedivim ze mucne nechce,telo vie co mu skodi.A davas bezlepkove pecivo,sunku,cestoviny? Lebo tie bezlepkove chutia no nic-moc....
@luskacik32 neviem ti poradit, aj nasi chalani su slabi jedaci, starsi ako babatko jedol pekne, ale teraz je to slabota a mensi papa velmi zle tiez, ja idem len teraz davat pikovit
Ahojte tiez mam takyto problem neviem co s tym
@luskacik32 inak nechcem ta strasit, ale podla mna sa rozje az v puberte, aj ja , aj muz sme boli hrozne slabi jedaci obaja , ja som nasim tajila, ze som nejedla, nejedavala som vobec desiatu co mi nabalili, ani obed v skole, muz takisto, obaja sme sa rozjedli az po 15- rokoch
@luskacik32 a tu bezlepkovu dietu dodrziava prisne? nema nejake stopy lepku v jedle? napr v horcici, kecupe, alebo nejakych pochutinach, kde si ani nemyslis,ze lepok je? alebo co to pecivo, to davate bezlpekove? ci sunka a pod?
@zuzana76 ano vsetko poctivo citam a sledujem zlozenia chlieb mu objednavam v lekarni ostatne kupujm v obchode pre celiaikov. som uz z toho totalne nestastna.
@luskacik32 ak chces nieco na pribratie tak ti na gastre mozu predpisat nutridrinky - su na doplnenie stravy, alebo nahrada za stravu. nam pomahaju cca za mesiac maly pribral od 500 -1000g. ale co sa tyka "nutenia ho do jedla" no neviem, mne syn je len to co chce a tak je napr. niekedy lcely den len na rozkoch s pastikou alebo podobne a zmierila som sa stym, ze radsej mu dam 5 rozkov a zje ich, ako do neho tlacit co nechce a ani to nezje akurat sa vystresujem 😉 drzte sa
@luskacik32 aha..no ja im dávam ten detský, ako malinké lentilky to vyzerá... čiže on by aj odmietol tabletu, ktorú mu Ty povieš, že musí zjesť aby mu bolo lepšie?
vylúčiť anémiu,vtedy býva nechutenstvo
@yukki ja som skusala iba ten obycajny nevedela som ze je aj detsky.
@luskacik32 aspergerov syndrom, ale to sa vas netyka
@zuzana76 aha ta skratka mi nic nehovorila ano bolo tu podozrenie ze ho ma ale nastastie sa nepotvrdilo.
@luskacik32 no, ten detský je omnoho menší, farebný, lesklý-teda hladký povrch, myslím, že sa fajn prehĺta. Dospelský je dosť drsný a veľký. Tak hlavne.....držím palce, nech sa rozje chlapec, 18 je málo, ako pierko....
Ahoj mam taky isty problem, syn mi nechce jest lebo mu tie potraviny nechutia na bwzlaktozovej a bezlepkovej diete sme len tyzden. Peciem varim ako blazon a on stale.menej je. A jedak bol pred tym velky.
@luskacik32 ja som dávala deťom ten detský Pangamin-pivné kvasnice viac-menej, skôr som im to proti kútikom dávala, ale sa po tom aj riadne rozjedli, ak som dodržala dávkovanie...možno to by vám zabralo, snáď to neobsahuje lepok...