8-ročná dcéra odmieta jesť mäso

28. feb 2024

Dobrý deň , mám 8 ročnú dcéru , už pár mesiacov odmieta jesť mäso . Mysleli sme si že je len vyberava , dokonca nezje ani len vývar naposledy keď jej ho moja mama dala ju z toho začalo napínať a povedala že ale tam to mäso plávalo ....Manžel zas hovorí že musím na ňu pritvrdiť že to nieje normálne , ok tak som už šla na ňu s tým že rastie a mäso je pre ňu doležité že sa nepohne kým to nezje . Sedela pri tom skoro hodinu tak som jej povedala nech zje aspoň polovicu , ona dala do úst kura začalo ju napínať a normálne zvracala... Toto som ešte nezažila hovorí že sa jej to hnusí a je jej z toho zle , nezje ani len šunku zo všetkého ju napína , mám pocit že ide o nejaký psychicky problém , všetko zje ale mäso sa jej hnusí a keby som ju nevidela ako zváracia by som aj verila tomu čo hovorila mama s mužom že sa iba robí že aj to napinanie hra ... Začalo to z ničoho nič

autor
28. feb 2024

Malo tam byť zvracala

januska12323
28. feb 2024

Načo to chceš do nej pchať keď má očividne problém? Fyzický aj psychický. Sú aj vegetariánske recepty, naštudujte si.

20erika07
28. feb 2024

Je to obdobie. Aj moja dcera nechcela ziadne mäso a dnes ako 10rocna zje max kur.rezen ,kuraciu nugetu alebo take medovo čili kuracie kusky ,inak jej vobec stále ziadne ine maso nechuti. Ani by ma nenapadlo ju nútiť a zhnusit jej to este viac. Ty si to vies predstavit u seba, ze musis zjest nieco z coho sa povracas?

lenkita84
28. feb 2024

Moj syn tiez odmieta akekolvek maso. Nenutim ho,neriesim. Existuju aj ine alternativy stravy.

simsalabim
28. feb 2024

Ja som od detstva mala odpor k masu, zjedla som iba chuudcke, ciste maso, hydinove a ryby, cervene maso nie. Od 18 som maso prestala jest uplne, som vegetariankou vyse 30 rokov. Na tvojom mieste jej ponuknem inu, na bielkoviny bohatu stravu. Nenut ju, este v nej vybudujes psychicky problem.

salamistka
28. feb 2024

V žiadnom prípade ju nenútiť...moja dcéra tiež od malička neje mäso, výsledky krvi u lekára má v poriadku

cookie29
28. feb 2024

Moze byt fyzicky problem ale aj psychicky. Namiesto nutenia, skusila si sa jej jednoducho opytat preco? Mam starsie dieta, ktore ma problemy so stravou. A je toho vela co nezje. Nieco sa da obist, nieco nie (napriklad lieky)... ale nikdy nikdy nikdy dieta nenutit nieco zjest. Ano starsia generacia ma tendenciu nutit, respektive pristup vsak hlad ho nauci a podobne. Nie. Len to zhorsi.
Strava ide cez vsetky zmysly. Nielen chut, ale aj vizualne, cuchovo a pod... takze najhorsie co sa moze spravit, je nutit ochutnat pod tym ze ak si neochutnala nemozes vediet. Mozem, nevonia mi to a to staci. Napriklad. Nie som vegetarian, ale maso jem len zriedkavo. Ale zjem napriklad strukoviny a ine na bielkoviny bohate zdroje. Treba skusat. Napriklad taka falosna bolonska omacka na spagety z cervenej sosovice je top. Takze mas na vyber, skusit zistit preco a ci sa s tym da nieco robit, ponukat alternativne zdroje bielkovin, ako napriklad vajicko, strukoviny, cottage, tvaroh atd... a dohodnut sa, ze napriklad o polroka urobite krvny rozbor.

louise
28. feb 2024

Naša začala mäso odmietať, keď mala sedem. Veľa sme sa o tom rozprávali, aj o alternatívach v strave a odvtedy fungujeme tak, že zje aspoň kuracie a morčacie. Aj to jedine bez kostí, ak sme niekde v reštike alebo u svokrovcov, musím jej mäso obrať, lebo z toho, ako oberá od kosti, sa jej robí nevoľno.

banalu
28. feb 2024

Moj brat v 10tich rokoch prestal jest maso, najskor zacal eliminovat, bravcove nie, hovadzie nie... potom ani kuracie atd. Je vegetarian uz skoro 30 rokov a normalne funguje.
Netlacila by som na nu, skor hladala zdroj proteinov pre nu, a vysvetlila jej, ze ak neje maso, musi protein ziskat z inych zdrojov. Pohladajte recepty spolu na nejake vegetarianske jedla, skuste nieco vybrat vege sekcie v obchodoch (veganske/vegetarianske nahrady).

pribinak
28. feb 2024

Mäso má veľmi špecificky pach, niektorým ľuďom to prekáža
Manžel nech pritvrdzuje niekde uolne inde a nenuti ju, aby jej ešte nevyrobil nejaký psychicky problém s príjmom potravy

rude_baby
28. feb 2024

Ja mam 36 a teda napína ma z kuracieho mäsa, tak ho nejem 🤷‍♀️ ved nemusí jest mäso, prežije bez neho, neboj sa

jana_eyre_2
28. feb 2024

Ja ju celkom chápem, mám odpor k mäsu od malička.. chápem aj teba že chces aby ho jedla.. skús sa zamerať viac na obohatenie jedálnička o iné potraviny bohaté na bielkoviny - strukoviny, vajce, kukurica, ryby atd.. ak zje aspoň občas kuracie mäso, alebo stačí vodu z vývaru je lepšie ako nič..

Ja osobne by som sa pozvracala ak by ma niekto do mäsa nútil.. jednoducho mi nechutí, je mi zväčša odporné.. niektoré druhy jedál výnimočne zjem ale inak to je naozaj od malička premna odporné.. viem že mama z toho bola nešťastná, ale okrem toho že som bola dosť chuda som nikdy nemala zle výsledky krvi.. naučila som sa ho pripravovať len kvôli deťom a mužovi, ja sama ho jem veľmi málokedy..

saxana000
28. feb 2024

Su ludia ktori maso nemaju radi nechuti im a nepotrebuju ho.treba ale tu bielkovinu nahradit niecim inym strukoviny su fajn.mozno casom sa chyti aspon na rybu alebo hydinu a mozno vobec. poznam vela ludi ktori maso.nejedia bud z presvedcenia alebo ho jednoducho nemaju radi.nenutit urcite.
Mam dieta ktore od narodenia nezjedlo surovu zeleninu ani ovocie.pritom v polievke cokolvek plava nema s.tym problem a takisto ovocne vyzivy doradu vsetky normalne jedava aj do skoly si brava..vobec to neriesim ani nehrotim tiez som to skusala nasilu kym bola malicka ale napinalo ju a vyvratila mi to..nechavam ju nech ochutna ak chce ovocie zeleninu mame doma stale.aj k ranajkam aj k veceri nakrajane pod nosom pomaly sa sama od seba chyta na cucoriedky na jablcka zeleny hrasok mrkvu kalerab hrozno..ono to pojde len cim viac budes tlacit na nu tym skor sa zatne a bude este horsie.

nika11103
28. feb 2024

Pred 30timi rokmi som sa ani ja nemohla pohnúť od stola kým som nedojedla . Končilo to tak, že keď sa mama nepozerala , sup mäso pod podsedak na stoličke. Keď som nezabudla, nenapadne som
Ho zahrabala do kosa. Keď som zabudla, olalaaaa , iné lahôdky sa našli pod stoličkou po týždni či niekedy aj po mesiaci 😀 podľa toho jak sme upratovali. Moje staré ja by ti radilo nedaj jesť nič iné keď bude hladna dá si aj mäso. Keď som
Bola tehotná zaprisahavala som sa škaredo som zahlidala do kocarov detičiek kde boli chrumky jedlo fľaky že bleeeee moje dieťa v živote v kocari jesť nebude. A dnes ? Z toho kocara by mala ešte na tri dni jedlo keby som povyberala zbytky haha. Takze, nenut, hlavne nech teda papa veľa ovocia zeleninky, možno je to len obdobie a prejde to. Ale akože ja tiež razim názor že mäso nejaké aspoň trosku je pre ten vývin dôležitý. Ale samozrejme nie zivotsmerujuci, sú aj iné alternatívy, baby ti pekne napísali.
Držím palce buďte hlavne zdraví

petik22
28. feb 2024

mojej to začalo v 5 rokoch, teraz zje aspoň rezeň, fašírky, mleté maso - napr. na cestovine, niekedy aj grilované kuracie - ale to raz za rok. Začala som viac variť vegánske recepty a skúšam čo spapá a čo už nie..

ivik4
28. feb 2024

To je tak velky problem ? Ja som syna nikdy mäso jest nenutila

nika23t
28. feb 2024

Mam doma také dve. Staršia ma takmer 14 a pomaly si k mäsu hľadá cestu, ale fakt ze zje max dve susta. 11 ročná ani pozrieť zatiaľ, jedine Gulicky v paradajkovej omáčke. Inak nic, ani len mäsové výrobky nejedia. Nič.

muchacici
28. feb 2024

Môj štvorročný prestal jesť mäso, minimálne :( a aj suseda mi vravela, že jej osemročný syn povedal narovinu, že je vegetarián a bolo 😃 Takže ako vidím, nie je to až také neobvyklé

negymama
28. feb 2024

su deti co su od mala vegetariani a su zdravi a v poriadku. Ja mam dvoch synov vegetarianov cca 2 roky, teraz maju 12,5 a 15 rokov, a su to zdravi nadupani svalnaci a sportovci /to len ohladom masa ako nevyhnutnej zlozky svalov/.
Ale... jedia zvysene mnozstvo vajicok, mame aj domace, mimo sezony dokupujeme, plus syry, jogurty, tvaroh. Rezance s tvarohom musia byt kazdy piatok, to miluju. Starsi 15 rocny zje prazenicu z 5 vajec ako nic.

radacak
28. feb 2024

Moja má 13 rokov a nechce veľmi mäso...ako nemá problém zjesť vývar alebo guláš, omáčky kde sa.varilo.maso ale mäso nechá bokom...zje ale len také ktoré jej chuti, nie všetko.. Nejedavala ani šunku, salámu až teraz začala ale aj to musí byť taká ktorú má rada,inak nezje

negymama
28. feb 2024

Natlak urcite nepomoze. Uvolnite sa, dajte tomu pokoj. Bud sa po case vrati k masu, alebo nie. Inak ja maso jedavam, takze u nas to nebolo tym, ze by som u deti vedome planovala a pestovala vegetarianstvo.

7miriam77
28. feb 2024

Ak jej to budeš davat nasilu, tak to už nebude jesť aj z trucu. Skús to jednoducho neriešiť, var jej, čo ma rada a možno si mäso sama vypýta. Možno je to len obdobie. Ja som tiež ako dieťa nevyhľadávala mäso, od 18 rokov ho ani nejem a som úplne zdravá...nejem ho cez 20 rokov, ani vývar nezjem

yanni
28. feb 2024

Boooze, to nemyslis vazne, ze to do nej pchas. Ty co nemas rada? Urcite je nieco, co nejes a nuti ta to niekto jest? Mam tiez 8 rocnu. Neznasa paradajky. Neviem si vobec predstavit, ze by som jej to nasilu pchala alebo nutila ju sediet pri stole dovtedy, pokym by nezjedla. Hroza, co to urobis s dietatom po psychickej stranke. Moj muz a ja sme napr. vegetariani (nie vegani), deti mäso jedia a budem im ho pripravovat, pokym ho jest budu chciet. Nenutim im nase vegetarianstvo. Ked sa rozhodnu mäso nejest, jasne, ze ich nebudem nutit. Proteiny su aj v inych, dokonca zdravsich surovinach, ako v mäse.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tana85
28. feb 2024

inspirovala by som sa vegetarinskymi a vegan receptami, respektovala jej nechut, ale skusala robit maso inymi sposobmi, pouzit nejake korenie alebo bylinky, a nukala, nenutila

stanislavicenka
28. feb 2024

Ved na tom nie je nic zle. Mam tiez 8rocnu dceru a maso neje. Bodka😉

negymama
28. feb 2024

Reakcia tvojho muza a mami, ze podozrievaju dieta , ze predstiera napinanie je cez. Este to chapem tu starsiu generaciu, moja svokra bola az hystericka, ze preco oni nejedia maso. A ked ten mladsi dostal astmu , tak uplne vazne mi prikazala, aby som sa spytala lekara , ci to nema z nejedenia masa! 😲

martinkatinka
28. feb 2024

Nenutit. Daj akurat vysetrit, ci jej nieco nechyba.
Zapoj ju do pripravy jrdla pre nu bez mäsa.
Moj ma skoro 13 a vobec ziadnu sunku ani salamu nezje a vlastne ani nikdy neochutnal.

zazrak1991
28. feb 2024

Nerozumiem tomuto núteniu . Mňa naši nútili jesť slaninu - nemyslím surovú ale normálne v jedle keď je . Mňa zo slaniny napína ,mám to odmalička ,proste som zacítila chuť slaniny a naplo ma. Z halušiek som ju pitvala aj hodinu lebo našich nič lepšie nenapadlo len ju nakrájať na úplne mini kúsočky aby som ju zjedla. Akokeby bol problém dať slaninu nakoniec na vrch halušiek a mne proste dať bez nej . To isté s hubami ,neznesiem ich chuť ani pach a to isté mi s nimi robili. Vždy hovorili že uvidím keď budem dospelá že budem aj ja tak variť . No čuduj sa svete ,slaninu do jedla nedávam a keď hej tak to zje len muž a deti ,ja tu chuť fakt neznesiem . A na halušky robím vždy čerstvú a mužovi dám na vrch . Môj syn je tiež vyberavy ale keď mu raz niečo nechutí tak ho nenútim , ja tiež nejem čo mi nechutí . A keď vidíte že s toho aj vracia tak aký to má zmysel ? Varte pre ňu bezmäsité jedlá ,nebojte sa nebude jej nič chýbať 🙂

martinkatinka
28. feb 2024

@zazrak1991 ked spominas slaninu, my odjakziva robime "halusky s kompromisom". Tak to volame.... Zmiesam halzsky so syrokremom, cast odlozim synovi a do zvysku primiesam slaninu, to je pre nas