8 mesačný synček nechce jesť tuhú stravu

lentilkaza
4. júl 2012

ahojte, viete mi poradit, ako mam maleho naucit jest tuhu stravu? zje mi uplne vsetko pomixovane, ale ak je tam nejaka hrudka, hned ho napina. nehovoriac o tom, ze ked si da chlebik, piskotu a podobne (ze si sam odhryzne), hned to vyvrati. viete mi poradit?

janulkan
4. júl 2012

@lentilkaza ja som u maleho zacala s bananom, ten uz teraz vie pekne sam hryzt, pokracujeme marhulkou a broskynou a uz len pucim vidlickou, nemixujem uz asi vyse mesiaca. Myslim ze napinanie je prirodzene do urcitej miery, aj teraz maleho obcas napne ked ma vacsi kusok. Ja by som ti poradila len pomaly skusat a ucit ho na tuhsie, ale nejako to neponahlat, aj zuvanie je o motorike 🙂 a este kukuricne chrumky u nas isli dost, s tym sa celkom naucil mliet jazyckom mam pocit

keiko33
4. júl 2012

Dieta do jedneho roka tuhu stravu nestravi, len nim prejde. Ma len osem mesiacov, tak mu zatial davaj len mixovanu a az po case skusaj hrudkovu, nesil to. Daj tomu cas. My sme teraz skusali popuceny banan, nie mixovany a cely bol v plienke, vobec jej to nestravilo.

xenicka13
4. júl 2012

moj syn robil to iste do dvoch rokov, ale to uz potom bola lenivost kusat, vy mate len 8 mesiacov, takze do tych 12 kludne mixuj, a zalezi aj od poctu zubov, mojmu vysiel prvy zub az v 11 mesiacoch 🙂

hradnapani
4. júl 2012

@lentilkaza v takom veku je to uplne normalne! daj mu este cas...

evka4
4. júl 2012

@lentilkaza mixuj, kym si to dieta vyzaduje. nie vsetky deti zacnu tolerovat kusky v potrave v rovnakom veku. to, ze niektore papaju kusky uz od zaciatku, neplati celoplosne a treba sa prisposobit dietatu. ved ked ho kusky napinaju a potravu nasledne vyvrati, naco ho trapit??? ja som mixovala dlho, este aj po roku, a potom zrazu dcerka zacala sama od seba jest kusky. aj ked som si niekedy vypocula, ze by som uz mixovat nemala, riadila som sa svojim rozumom a ocividne to bolo dobre rozhodnutie. neboj, aj tvoje dietatko zacne raz papat kusky, len mu na to este treba asi viac casu.

lentilkaza
autor
1. aug 2012

dakujem vam moc, ukludnili ste ma 🙂