Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám 8 mesačného syna, ktorý nie je bohvie aký jedák. Z toho, čo mu navarím a rozmixujem zje max. 50ml, raz za uhorský rok sa stane, že zje viac. Je jedno, čo to je, či ovocie, zelenina, mäso, jogurty, kašičky proste sa mu to moc nechce jesť. Ale ak mu dám kúsok banánu, rozvarený kúsok zemiaku, mrkvy, alebo chleba, dokonca cestoviny, to "rozžuje" aj keď ešte nemá ani jeden zub. Ovocie a zeleninu teda môžem riešiť rozvarením do mäkka a dávať mu to po kúskoch, ale čo s mäsom, vajíčkom, a inými jedlami, ktoré sa nedajú jesť bez žuvania? Máte s tým niektorá skúsenosti a vedeli by ste mi poradiť? Inak je stále kojený cez deň aj v noci, UM nevypije ani za svet.
@abbies ak som pochopila spravne nechce mixovane ale po kuskoch by to zjedol?
Tak mu davaj kusky...nas pomerne skoro presiel na nemixovanu stravu,som len popucila teochu vidlickou. Ak masko uvaris dostatocne dlho aj to sa da vidkickou akoby popucit.
Vyhni sa celemu kusku jablka,to moze zabehnut,ale napr mozes to jablko nastruhat na struhaku (na tych najvacsich okach) do toho rozmrvit jednu piskotu...
Proste sa mu prisposob ako to chce dieta...je jedno ze nema zub,poxnam deti co nemali zub do roka a kludne uz jedli vsetko
@hradnapani Práve že on mixované nechce, ale ak to je nakrájané na kúsky tak áno. Preto neviem, čo s mäsom, to bez zubov nepožuje a rozmixované ho nezje. Skúšala som ho nasekať na mini kúsky, ale z toho ho zasa dusí...
Ahoj, moja dcerka nechcela nic mixovane, len co videla lyzicku plakala a ked som jej nasilu dala do ust, tak vyplula, dokonca vybrala ruckou z ust... Tak som jej varila iba kusove - par cestovin, zeleninku, kusok maska. Sama si davala do ust a sama jedla.. nestresuj. Daj pred neho, naje sa sam. Zoberte si povarene aj na vylety, pridavaj z vlastneho taniera, bude ochutnavat.. neboj rozje sa, aj ked budes po kazdom jedle cistit celu kuchynu. Aj takto sa da...
Ahojte mam 8 mesacnu dceru a nema neaku chut do jedla väcsinou musim do nej vsetko tlacit aj cez den uz jej davam mlieko iba vecer a rano ale posledne 2 tyzdne nechce vypit mlieko a zaspi aj bez mlieka potom sa v noci budi sem tam cucne a koniec rano uz tiez prestala cucne 10 a konci ....Neviete mi poradit co robit nemoze mat neaku alergiu na mlieko alebo jej ho nemam davat vôbec???
@abbies tycovym mixerom alebo vlastne hocijakym rozmixujes bez problemov aj maso, aj vajicko, proste vsetko - rozmixuj mu to na konzistenciu, aka mu vyhovuje.