8-mesačný nejedák

26. máj 2024

Maminy povzbudte ma prosím ze nie som sama.
Mam 8 mesačne babo ktore absolutne odmieta jest. Trapili sme sa s kvasinkou tesne po zavedeni prvej zeleniny (chybne som zacala mrkvou) ale uz je to ok ale nejeme ďalej. Zo všetkého ochutna max pol lyzicky... 3, 4x po sebe a dost. Potom vypluva a končíme. Do ruky kusky nepripada v úvahu, vsetko v ruke rozpuci iba sa hra, hádže o zem alebo si odhryzne z banánu tolko ze aj tak mu to musim vyberať z ust. Odmieta zaradom je jedno co ponuknem. Maximalne take tie safari kekse pozmoli a dost. Ovocie Zelenina maso kasa zo všetkého lyzicka a dost. Pediatricka vahovo je na tom ok vravela, az moc, ale ze kvôli chutiam by mal jest.. Uz v tomto veku 2 sú minimum denne prikrmy a kto da aj tretí ok. My sme na 1 lyžičke denne a som zufala. Je len na materskom mlieku. Vravela mi ze mam skusit ošalit ze dat trochu mlieka aj do prikrmu. Niekto skusal a pomohlo? Ďakujem za povzbudenie a rady.

thereisabear
26. máj 2024

Pomôže jedine upokojiť sa, nestresovať a zmieriť sa s tým. Len skúšať ďalej a netlačiť na dieťa. Možno začne viac jesť o mesiac, možno o rok, možno o päť, ale určite od hladu neumrie. Ono z teba cíti tú nervozitu.

tenerifka
26. máj 2024

Pozri, mam 3 deti. Viem, ze materske mlieko je najlepsie na svete, tak sa s tym zmier, dieta ti zacne normalne jest az ked zacne jest pravidelne a nebude zavisle na tvojom mlieku. Myslim si, po vsetkom, co som zazila a videla, ze mu nic nechyba, v tom mm ma zatial vsetko. Ja som to nechapala, kedze som starsia generacia a kojila som len par mesiacov, a deti mi ukazkovo od polroka jedli lyzickou. Mam vsak 3-rocnu vnucku, ktora este pred spanim dostane cucnut, a to bol boj s normalnym jedlom minimalne do 2 rokov, teraz uz je schopna nieco zjest, aj ked stale je to vyberanie, co chce a co nie.
Ak pribera a je culy a vyvija sa normalne, tak mu nic nechyba a neskor by sa to malo zlepsovat, len mu ponukat, nesilit, a stolovat s nim, ist mu prikladom

catherine87
26. máj 2024

U nás rovnako. Bude mať 8 mesiacov, zo všetkého zje max 4 lyžičky, skúšame každý deň. Je to moje druhé dieťa a je neporovnateľné so staršou sestrou. Je dojčený na požiadanie, hladom neumrie.

autor
26. máj 2024

@catherine87 aj toto je moje druhé a pri prvom som toto Nepoznala

sun_shine_2020
26. máj 2024

Ahoj, nevzdavaj sa a skisaj dalrj, naozaj staci aj par lyziciek. Neviem ci si robis prikrm sama alebo kupujes. Skus aj kupovane, skus rozne kombinacie chuti, skus sa pozriet na casove okna kedy krmis - mozno je malo hladny, mozno je prilis hladny a teda uz chce mlieko...
Drzim palce, aby sa rozjedol.

sisska96
26. máj 2024

Keď je na materskom mlieku, neumrie od hladu. Keď chceš aby jedlo normálne, nedaj mu už materské mlieko

betulinka1
26. máj 2024

Matky vsetkych nejedakov, nebojte sa, mozno sa to nikdy nezmeni. Proste sa s tym zmierte. Mame dvoch, jeden by zjedol aj mna a druhy by nejedol nic. Maju 10 rokov. Nie raz som si poplakala od nervov, leteli veci cez kuchynu 😜. Nastastie ovocie a zeleninu to zjedol ale nic viac. Lekar na to hovoril, to je proste take dieta a nemam sa s tym trapit, mam to prijat. Nikdy som to sice neprijala bez pocitu zúfalstva ale zase maly je zdravy, ma vzdy vela energie. Vekom sa zlepsi iba to, ze vam deti povedia co si daju jest, co ľúbia a co nie. Cize kym to nehovoria hladat a skusat chute, skusat a skusat. Pravej veeeeela trpezlivosti.

autor
26. máj 2024

Ďakujem baby. Mna by to az tak nebralo no kamoška ma vylakala ze môže byt anemicky ked nebude jest zelezo zo stravy

beata_k
26. máj 2024

Ta kamoska trepla somarinu. Pust to z hlavy a dalej v klude ponukaj. Nepoznam dospeleho na mlieku 😉

catherine87
27. máj 2024

@sisska96 tak to je pekná blbosť, dieťa na UM zje akože všetko?🤷‍♀️

catherine87
27. máj 2024

Treba len vydržať a skúšať každý deň. To sa raz zmení

sisska96
27. máj 2024

@catherine87 oveľa viac. UM zďaleka neobsahuje toľko živín ako materské mlieko