Ahojte..maly ma uz 8mesiacov je kojeny ..ked mu dam zemiacik alebo nieco tak ho napina.. viem.ze je zvyknuty na tekute.. ale musi zacat aj papat..jedine co spapa je bananovy jogurtik..trocha .. ako.pokracovat?
Hoci ho napina?
@misaandriana ved nemoze byt furt na mlieku....mozno len nevie ako spracovat pevnu stravu...zas taky haklivy nemoze byt... ved skusaj...ale po troske
Mojho napinalo tiez dost dlho, mixovala som mu vsetko na hladko takmer do 1 roka. Raz som to spominala na pohotovosti ze sa mi zvykne z jedla maly aj povrackat, ale nie zasa casto a sa ma dokina spytala, ci nema maly ten gastro problem, kedy dieta z jedla vracka, len si nespominam na nazov. Mozno by si to mohla spomenut u pediatricky. U nas sa to zlepsilo po roku kedy zacal papat chrumky, ktore mu velmi chutia. Hoci je pravda, ze doteraz mi nezje chlieb, rozok, ani nekuse zeleninu. Vsetko mu stale roztlacam vydlickou. Ale som rada, ze uz nemusim jedlo mixovat tak ako pred cca 3 mesiacmi.
Je to celkom normalne, skus tak postupne, ze pomixujes a malinku cast popucis vidlickou a zmiesas, hoc iba maly zemiak alebo zeleninu. Postupne, mozno tak 2-3 dni zmen pomer. Ale fakt v malych mnozstvach. Ja som sa takto trapila pri prvom, pri druhom dietati som uz bola poucena a od zaciatku prikrmovania som postupne pridavala popucenu cast. Takto sme to pekne zvladli a po mesiaci som uz iba pucila vidlickou a nemixovala
Ahoj, nechcem Ta strasit, u nas toto presne prislo po roku, ked uz maly vsetko papal, zeleninu, prilohy, masko, vajicko, jogurty... Hocico mu ponuknem, napne ho, vyvracia... Nasli sme samozrejme aj vynimky, drz sa - hranolky, parky, crekry, cokolady. Trva to uz skoro tristvrte roka.... Moja detska tvrdi, ze nie som dost zasadova. Zdravotne je vsetko ok, ak najdes nejaku dobru radu, prosim napis mi, uvitam 🙂
Dakujem vam..asi to bude fakt ttm, ze len tekute pil doteraz..
@misaandriana presne toto som zazila aj ja s mojim malym. Teraz ma 10 mesiacov a obcas sa mu to stane. Ale zistila som ze jemu vadi konzistencia jedla. Ked je uplne riedke tak je to ok. Ked su tam male kusocky napr. tarhona tak je zle ale zasa ked su velje kusy je to ok. A dalej ho napinalo ked mu jedlo nechutilo alebo ho uz nechcel. Zjedol 4 lyzicky a pri 5tej islo vsetko von. Casom to preslo ale u nas teda fakt pomohla zmena konzistencie. Bud riedke alebo vacsie kusy vo moze pokusat
@misaandriana tiez je kojeny doteraz ;) urcite je to tou konzistenciou. Odporucam dat mu nieco ozajstne na kusanie. Korku, chrumku... nauci sa casom prehltat jedlo
No 8m uz vie spekulovat a samotne mlieko mu uz nemoze stacit,takze pozvolna rozok do ruky,pasirovat prikrmy a pojde to,musi sa naucit pouzivat viacej sanku aj kvoli spravnemu a peknemu vyvoju zubov😉
Este mi radili ze ked mu spravim zemiak mam mu tam vytisknut mojho mlieka..som zvedava ci zaberie.. ved v noci sa budi tak casto ze konec
Kludne ho ponukni aj zo svojho taniera. Vies... len tak poskusaj.
@misaandriana myslim ze je velky spekulant a skusa tvoju trpezlivost 😉 len vydrzat a po troškách skúšať a nepopustiť...
@misaandriana vsak mu urob zemiakovu kasu...nech to ma take "tekute" a predsa trosku hustejsie.... a vsetko mixuj...aj polievky...ja som tak robievala a naucil sa vsetko papat...a to moj kojeny nebol takze som zacinala s príkrmami ovela skor...