Ahojte, chcem sa spýtať či je normálne aby môj malý zjedol cez deň skoro rovnako veľa ako ja. Nad ránom vypije 200ml mlieka, potom na raňajky má kašu a to zje rovnako ako ja plnú misku (cca 200ml). Píšem že ako ja lebo mu niekedy robím okrem hami a sunarek aj bežnú pohankovu ryžovu či ovsenú. Na desiatu alebo na olovrant zje buď dve jablká s 3-4 marina či bebe keksami alebo 1 banan a 1 jablko. Na obed varím dietne pre neho aj pre mňa, papame spolu a keď naložim bežnú porciu na veľký tanier tak to zje polovicu. Na večeru máva krupicovu kašu hami alebo mlieko a to zje či vypije tiež 200-220 ml. A to medzitym mu tato niekedy dáva kukuricne chrumky. V noci dostane raz max dva krát mlieko. Snažila som sa mu dávať namiesto mlieka čaj alw to mu nestačilo. Snažím sa mu dávať menej jesť čiže menšie porcie ale to mu nestačí a keď to spapa začne sa hrozne hnevať a kričať. Má 8 mesiacov a 10 kíl ale zas narodil sa už 4 a pol kilovy, kojeny 4 mesiace. Bojím sa aby mu to nejako neuškodilo. Už má 4 zuby, lozí, sám sedí a dvíha sa na nohy o postielku
podľa mňa, ty ješ málo..
buď rada...na pol roka by malo dieťa svoju pôrodnú váhu zdvojnásobiť a v roku strojnásobiť...
Takže ak sa bábo narodilo a malo 4 kg, vo veku 6 mesiacov by malo mať 4*2 sa rovná 8 kg a v roku 4*3 je 12 kg...Takže skús aj podľa tohto ...
ešte pozri percentilové tabuľky detí - chlapci váha, výška vek 0-3 roky.
no veď to je v pohode... tak moja prvorodená mala čisto kojená presne v pol roku 11,2kg... teraz mám malého a on teda nie je taký maco ale je zas dosť vysoký.. a tiež veľa zje. Lenže za necelé dva mesiace narástol 12cm... a pribral pol kila... ten rast niečo živiť musí... teraz má 11 mesiacov a už má 87cm.
Ja som vzdy davala malemu dokedy jedol a otvaral usta, ked nechcel uz dal hlavu prec. Pridu casy ked prestane jest ako moj ranajky a obed to je des v kuse vymysla este ze obed zje viac ako ja 🙂
@jankalukasova kolko kg ma tvoj syn?
Dieťa vie, koľko zvládne, veď ak by nevládal, nezje, odvráti hlavu, vypluje, a podobne. Nerieš to, veľky bol už pri narodeni, ak nemá iné problémy, tak mu dopraj
No ty pises ze zle je. Moj syn bude mat 9 rokov a nezje co tvoj.to je ze zle je.
Podla mna uplne v pohode papa.
@oli18 momentálne 10,5... on nemá veľa kg... na tú výšku.
@kikalulu môj keď mal 6mesiacov,mal 10 kg sám sedel.Podla mna je to normálna váha a ješ ti malo.
vaha by sa mala vztahovat predovsetkym k vyske. vysoke dieta nemoze mat rovnaku normu,a ko nizke dieta.
moja dcera bola drobnejsia, ale stale v norme ( co teraz nie je ) a teda v 6m vazila 8,2kg. druhy polrok prisli nejake infekcie, zuby a uz tolko nepriberala. v 1r mala 9,7kg, a v 14m mala okolo 10,4kg. no potom prisli problemy s jedlom a v 3r mala 11,5kg, ize za 2r mi rpibrala len nieco malo cez 1kg. aj menej narastla, preto je teraz drobna.
Podľa mňa je normálne.ty si asi strážia postavu tak sa ti zdá že on papa veľa
@kikalulu moja má 9 a má 10a pol kila nezje toľko ale papa pekne a ja dojčím stále. Myslím že je to ok. Si ty silnej postavy? Lebo ja som maximálne štíhla 178 aktuálne 65kg . Ak nie tak to je ok ak nie tak by som mu určite nedavala piškoty a také kde je cukor. Lebo ak má nábeh tlstnuť môže byť rýchlo obezny.
A je aj veľký? Moja nosí 80 už relatívne dlho. Nie kvôli šírke ale dĺžke
A dcéra mala tiež 4,5 kila pri narodení mesiac pribrala 2,5 kila v pôrodnici schudla 150gramov a to nemala umelé mliekom nikdy v ústach.
@kikalulu to nam chces napisat ze jedavas ovsenu kasu Hami, kukuricne chrumky a pijes 200ml mlieka na ranajky? 😅
Buď rada že je to papkáč 🙂 máš doma riadneho chlapa, ktorý sa ľúbi najesť 🙂 ako píšeš už sa veľký narodil 🙂