8 mesačné dieťa nechce príkrmy

veve_ad
15. nov 2021

Kojene dieta, prospieva velmi dobre, vahovo troska nadpriemer. Ale od 6.mesiaca ponukam kazdy den - mrkva, mrkva so zemiakom, cuketa, obilninova kasa s jablkovym pyre, bez jablka... Ale zje maximalne 1-2 lyzicky. Som trpezliva, ale uz zacinam mat obavy. Tocim vlastne stale toto iste, nechcem tam davat maso a ine, ked sme sa nikam nepohli ani s tym "zakladom". Mali ste to niektora takto? Dakujem

etes
15. nov 2021

no u nas bohuzial my sme dlho neboli kojeni len 2 mesiace... :/ a ptm ma sunar...ale od asi 4 mesiaca ? asi.. papa vsetko mozne ...my mu davame normalne jedlo s taniera ...s velkou lyzickou lebo malou mi to nezje ale napr u nas bol taky problem ze nechcel jest dlho po sediacky ale poleziacky..a umele prikrmy nechcel vobec ...ako pojedol ich na zaciatku ale ked videl ze mi jeme z taniera a take vonave pochopila som ze mal viac zaujem o to jest normalne jedlo... odvedy ma velky apetit....doteraz vsetko poje uz cele ako to je...myslim si ze vsetko zo vsetkym suvisi... :D

skuste mu dat z vasho taniera a len papajte s nim normalne...ci?

ajka0207
15. nov 2021

@veve_ad ja som dojčila na požiadanie, reálne jesť viac ako 2-3 lyžičky začali po roku, najmä teda takejto varenej stravy, ale nejak som to neriešila.

etes
15. nov 2021

@ajka0207 no presne netreba s toho robit hlavu...

tafita
15. nov 2021

@veve_ad my mame 10mes, kojena na poziadanie, zo vsetkeho zje max 5 mini lyziciek. Dr mi povedala, ze prospieva dobre, do roka to ma byt cele len ochutnavka, nemam si robit tazku hlavu. Ani si nerobim. 🙂
Skusam s nou aj BLW metodu a to sa jej myslim paci viac. Dnes z mojho taniera zjedla stvrt zemiacika, co je uspech. 🙂
Polievku pije z hrnceka.

petraj122456
15. nov 2021

Je to úplne ok. Sú to PRIKrmy lebo prikrmujes popri hlavnému zdroju výživy tj MM. Deti ochutnavaju, 2-3 lyžičky sú úplne ok

ivangeline
15. nov 2021

Menej dojcit? Mozno chyba ten rezim,ze vtedy sa papa a vtedy spinka (ak uspavas dojcenim) Mozno idu permanentne zuby a preto nechce? Stale davat to iste v rovnaky cas. Ja som zacala mliecnou kasou z dojceneskeho mlieka a slo to. ;) Neskor chutil batat... mrkve a zemiaku na chut vobec prostredna neprisla. :D

kataka10
15. nov 2021

@veve_ad to je uplne v pohode, ze nechce vela. Este len objavuje chute. Kludne postupne zavazdaj aj dalsie potraviny. Mojmu tiez dlho nic nechutilo okrem obilninovych kasi. Maso zjedol, iba ked bolo v kupovanych prikrmoch a o zelenine nechcel ani pocut 😄 Od 1.roku som zacala varit spolocne pre neho aj pre nas a krasne sa rozpapal. Vela spravi aj to, ze sa zacne vela hybat a narastu mu zuby, ktorymi bude moct poriadne kusat.

jazula
15. nov 2021

U nás to boli horko ťažko 2-3 lyžičky, kým neprišiel na rad batat 😂. Mrkva+batat a teraz aj mrkva+karfiol sú kombinácie, že začala malá aj normálne ústa otvárať 😊. Brokolice mi ale napríklad ani tie 2 lyžičky nezjedla… Možno ste len nedošli ešte k tej jej top kombinacii. A ešte napríklad u nás výrazne pomohlo posunúť čas príkrmu. Obed dávam medzi 14-15 🤷🏼‍♀️. Malá ma 6 mesiacov, prikrmy dávam cca 3 týždne (je kojená, začala som trochu skôr), zatiaľ máme 7 druhov zeleniny (ak rátam aj tú nešťastnú brokolicu), lepok, pár kvapiek olivového oleja a zajtra už dostane aj kuracie prsia.