Mam osemmesacnu dcerku, ktora je chora a odmieta mi pit mliecko aj tekutiny (cajik, vodu). Je dost zahlienena a tazsie sa jej dycha, hlavne rano. Spravidla mi vypila denne styri porcie mliecka po 196 ml a k tomu caj alebo vodu cca 100 ml. Teraz z mliecka vypije sotva polovicu a ostatne odmieta. Plienky su uz druhy den velmi slabo pocikane aj ked moc nie je nejaky tmavsi a stale ma slzicky. Ustocka ma suche, dokonca sa jej uz aj spravila prasklinka na pere. Ako ju donutit pit viac a pouzit uz rehydratacny roztok? Ake mate skusenosti? Kedy uz treba ist k lekarke a dat infuziu aby nedoslo k najhorsiemu? Snazim sa jej davat tekutiny lyzickou, ale aj to nie vzdy funguje, tuhu stravu zje pekne, este aj poctivo otvara usta.
moj maly mal 4 mesiace ked sme boli na infuziach koli dehydratacii, tiez bol chorucky a nechcel pit, skus jej pozriet fontanelku on ju mal uplne prepadnutu, vraveli ze to koli tomu... asi by som zasla k dr. alebo pouzila ten roztok...
@bubinkaz ahoj to je dost nebezpecne ak dieta odmieta tekutinky mne ked bol mali mensi a bol chory a nechcel pit vodu alebo neochuteny cajik tak som mu ho prisladila aby som donho dostala nejake tekutiny alebo nejaky dzusik jej skus dat broskynovy ten je taky sladicky a u doktorky si bola?kolko to uz trva?
@bubinkaz pokial sa ti to zda malo treba ist za doktorkou u tak maleho dietata je riziko deshydratacie dost velke a je to pre tie deti nebezpecne.
@ekinkala trva to asi dva tri dni, medzicasom som si tiez spomenula na dzusik s cajom, tusim som to aj niekde citala ze dat choremu dietatu namiesto mliecka. Tak som hned rano skusila a zda sa ze to zabera. Uz vypila 350 ml a spapala mi ranajky, obed aj veceru, mala dve pocikane plienky, co teda zatial nie je vela, ale budem pokracovat aj dalej a zajtra uvidime. Ak nie pojdeme k doktorke. Uz sme u nej boli minuly tyzden, no nebolo to este take kriticke s tym pitim vtedy.
@bubinkaz to som rada davaj jej co najviac pit co len chce tekutinky su zaklad a skus aj pomarance nech si ho cucka tam je dost stavicky a zaroven vytaminou vela sleduj to do zajtra a uvidis ci ti vypije dost ak nie chod snou zajtra k doktorke ale ak bude a zacne pit a bude jej lepsie tak nemusis ist zbytocne by vas dali do nemocnice a len by vas vystresovali ale ak bude treba tak racej chod
@veronika89 rada by som sa spytala ako presne pozriet fontanelu. Dnes som si uvedomila pri kupani ze ma trosku prepadlinku nad celom, asi 2 cm priemer. Predtym to nemala. Ale vcera mi uz zacala pit stavicku zmiesanu s cajikom a dnes to iste, aj ked plienky su len spoly pocikane, je to lepsie ako predtym. Tiez by som sa rada poradila kolko dat naraz vypit tekutiny a ako casto. Dakujem.
@bubinkaz ahoj.presne tento isty problem sme maly aj my.maly mal vtedy 7 mesiacov ochorel skoncily sme zo zapchatym nosom a hlienamy na atibiotikach.davali sme tekutiny vsetkymi moznymi sposobmi.skus aj s pohara,lyzickou hociako len nech si cucne.davaj a nukaj stale kazdu chvilku.a mlieko?nas ho prestal pit uplne,to bol najvacsi problem,7 mesacne dieta a co mu dat.tak sme papali len lyzickou aj v noci,bolo to hrozne.trvalo nam to asi 4 mesiace kym sme sa k mlieku vratili,po cely cas som mu ho stale ponukala ale vsetko sa vylievalo.ked mal rok tak sme kupily uple obycajny sunar a na ten sa chytil,taraz uz je vsetko v poriadku.drzim palce.
tak ked ju ma prepadnutu, tak si to vsimnes on mal asi tak ako ty pises prepadlinu nad celom 2cm priemer tak 0,3-0,5cm dovnutra.
este by som rada dodala ze teplotu mala na zaciatku choroby zvysenu, teraz uz nema teplotu.