8 mesačná dcérka veľa pije

lucinka82
11. feb 2014

ahojte chcela by som sa opytat ci aj vase babo tak vela pije vody alebo cajiku. Mala ma 8 mesiacov, uz sa nekojime, ale ona strasne vela pije. Ked to tak zratam aj cez den plus noc 1 liter caju, samozrejme nasladeneho. Nie je to vela?

luba28
11. feb 2014

@lucinka82 nas tiez tolko pil a aj pije doteraz,...pokial cika umerne s prijmom tak neries,.....

lucinka82
autor
11. feb 2014

@luba28 dakujem, cika jasne, ze hej, az moc ked tolko pije. aspon nie sme sami 😉

ivushqa
11. feb 2014

@lucinka82 to Ti v dobrom závidím, lebo moja nevypije za celý deň ani 1 dcl vody, všade má porozkladané nejaké fľaše, ponúkam lyžičkou, z pohárika piť nevie ☹

luba28
11. feb 2014

@lucinka82 ja sama tolko nevypijem,cize v tomto nebude po mne,... 😀 😀 😀 😀

16barborka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetoy
17. feb 2014

@lucinka82 aj nasa vela pije ma to miesto dudla...ked jej dam poharik tak uz tolko nepije...liter je dost..nasa ma 22mesiacov a mala by vypit 800ml...

aliza
17. feb 2014

@lucinka82 je to vela. Preco jej nedavas vodu? nie je nic horsie, ako naucit tak male babo na caj z flasky. V tomto veku uz krasne zvladne poharik a do poharika jedine vodu. Nocne pitie by som uplne zatrhla. Pitie caju v noci je len navyk, nie potreba a hlavne to ma velmi zly vplyv na zubky, aj ked je nesladeny. A ake mlieko pije? pises, ze sa uz nedojcite.... cize okrem toho litra caju pije este aj umele mlieko? organizmus potrebuje najma vodu, nie caj, Caj ma byt len prilezitostny, doplnkovy, nie ako jediny pitny rezim.

lucinka82
autor
18. feb 2014

@aliza caj mame nesladeny, len sackovy detsky, takze tam nie je ziaden cukor. No niekomu sa to lahko povie ze oducit od caju v noci, ale ako?

pecka
18. feb 2014

@lucinka82 moj syn tiez pil tolko cajiku ...aj cez den aj v noci..... niekedy som mala pocit, ze v kuse...... tiez ma to trapilo..... ale nic sa mu nestalo.... teraz ma 4 roky, zuby su ok 😉, vobec nepil z poharika, ale klasika z flasky. Ustalilo sa to v dvoch rokoch. Ale vdaka tomu, ze takto pil vela tekutin, tak aj z chorobok sa rychlejsie dostal. Niektore mamicky zas maju presne opacny problem...dostat do dietata aspon nejaku tu vodicku. Kazde dieta mam ine potreby ....

lenka9512
19. feb 2014

@lucinka82
Nas syn ma 17 mesiacov a pije tiez tolko, mozno este viac. Pije vodu, caj len sem-tam, rano. Pije väcsinou z flasky, poharik len chvilku a potom odmieta. Absolutne v tom nevidim problem, pokial tam nema sladene a ochutene napoje, mam aj velkeho syna a naucil sa pit normalne. U osemmesacneho dietata je to uplne normalne, ze pije z flasky. A mudrovanie o poharikoch... vsetko ma svoj cas. A samozrejme aj kazde dieta je ine. Nebavime sa predsa o skolopovinnych detoch. Niektore maminy za kazdu cenu vyvoj deti urychluju... Ja som si robila tiez starosti a konzultovala som to prilisne pitie s rôznymi lekarmi, pediatrami aj nepediatrami a vsetci povedali, ze v tom problem nevia. Skor by malo byt povazovane za problem, ked dieta pit odmieta. My, co nase deti piju vela uz musime riesit problem s nakupom plienok a casto ponukat nocnik 🙂. A mimochodom... na kazde kilo vahy dietata pripada 1 dcl vody za den 😉. (Podla pediatrov, to nemudrujem)