8 mesačná dcérka neprehĺta príkrmy

dena567
11. feb 2014

ahojte babenkz...chcem od vas poradit kedze z nasim pediatrom sa neda tak porozpravat ako bz sme si s muzom predstavovali...nas problem s nasou malickou je v podstate od narodenia odmietala flasku dost sme sa s nou natrapili co sa tykalo mliecka...od narodenia aj pomalsie pribera takze od ukonceneho 4.mesiaca sme zacali s prikrmami...zacali sme pomalickyba hlavne postupne...3 mesiace nam krasne papala prikrmy..posledny tyzden robi to ze dam jeje to do ust a ona si to drzi v ustach a neprehltne a stale ju zo vsetkeho napina..cez den krmime len lyzickou mliecko jej zarabam s nemliecnou kasou...co sa tyka ovocia hlavne presnidavok to ju vzdy napinalo su kysle a to jej asi vadilo...ale nechapem co zacala toto robit ze drzi to v ustach a neprehltne a ked aj prehltne napina ju...baby prosim poradte dakujem 🙂

dena567
autor
11. feb 2014

a este by som dodala musi mat vsetko uplne rozmixovane inak ju napina a vracia...

luba28
11. feb 2014

@dena567 a skusit jej to ochutit???ona uz pomaly rozoznava a aj to moze byt,...ja som napr.do kase davala aj maslo,aby to lepsie islo,...a vsetko take tekutejsie som robila,...

lilly0812
11. feb 2014

@dena567 Ahoj, neposlala Vás prediatrička na gastroenterológiu? Môže to byť gastroezofagálny reflux. Aj môj malý ho mal, flaľku s mliekom začal odmietať keď keď mal pol roka. Doteraz musím stravu občas mixovať lebo inak mi to nezje,vyvráti to.Reflux sa malému strácal až po prvom roku, teraz už má 2 roky no reflux sa ešte niekedy prejaví. Schuti sa napapá,nejaví žiadne známky, že by mu bolo zle, zrazu ho napne a všetko vyvráti.

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 ja jej prikrmy aj kupujem napr ma take svoje oblubene a to pekne spapa ale to ovocie presnidavky to vobec...ale to ze ju stale napina...a sem tam sa sane ze to aj vyvrati...

dena567
autor
11. feb 2014

@lilly0812 my sme na gastre boli kvoli tomu mliecku a doktorka nam hned povedala ze reflux tam urcite nebude...takze sa mohol objavit aj teraz???a ze by to aj preto neprehltala????ze jej vadi to ze ju napina???a ako to tvoja doktorka riesi s tym refluxom???mate nieco co vam nato pomaha pre drobceka???diki 😉 vies ja som uz taka unavena s toho vsetkeho dlho ju krmim kym to ona prehltne...som myslela ze uz od narodenia bolo toho dost a nie zase dalsi problem...

luba28
11. feb 2014

@dena567 moze byt aj ten reflux,...ja som napr.kupovala sladke jablka a tie som nastruhala+piskoty

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 ked jej doma jablcko spravim aj s piskotkou alebo jablko banan a piskotka to spapa..len co este jej mozemz ovocia davat???stale len toto iste????a treba to riesit ten reflux s gastro doktorkou????ci jej mam zavolat...ci namnieco nato da ako mi ona pomoze....

luba28
11. feb 2014

@dena567 moze aj hrusku,. 🙂 ..broskynu,marhulku,melon,ale to az v lete.teraz toho neni moc na vyber,.... ☹ ja to tiez len tak teraz striedam,.....a ten reflux nema vzdy ako vidim,cize len skusat,....a vsetko len take tekutejsie,....

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 presne ked to ma tekutejsie jej to nevadi ked jej aj niak& prikrm kupujem a su tam kusocky musim jej to este rozmixovat volalala som na gastro pobede mam zavolat tak sa s doktorkou poradim...a ako sa riesi ten reflux???existuje nieco nato????diki mooooc

luba28
11. feb 2014

@dena567 asi z toho musi vyrast,....este by som skusila mensie porcie/mensiu lyzicku/ davat do pusy,....ja som do vsetkeho primiesavala maslo obycajne ,aj to by si mohla skusit,.....ona este nevie vsetko spracovat v puse tak mozno,ze aj preto,.....a kym nezje jednu lyzicku,druhu nedavaj,....

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 takze obycajne maslo??oki vyskusam aj to...a davam je to s takou malou lyzickou od aventu...

luba28
11. feb 2014

@dena567 ano kym je to horuce tak pustim do toho platok obycajneho masla a mnam,... 🙂 aj ja som zacinala s takou lyzickou,cize toto je ok,... 🙂

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 a to masielko si davala uplne do vsetkeho aj do ovocia???vacsinou kupujem prikrmy zeleninove s maskom...

luba28
11. feb 2014

@dena567 nie,do ovocia nie,. 😀 ..aj ked kupis prikrm tak si ho rozpust a potom tam primiesaj,...

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 oki vyskusam

luba28
11. feb 2014

@dena567 a aj ryzu uz mozes + zeleninka,slepaciu polievocku so zeleninkou,.....zemiakovu kasu+zeleninka,alebo kuracie mäsko,....ja stale navarim na dva dni,....a trosku vsetko dochutim

dani2ela4
11. feb 2014

Ahojte mi sme mali podobný problém malinka my nechcela jest príkrm od 6-mesiaca, stále som iba kojila,keď som jej dávala lyžičku tak sa branila a davala si ručičky pred pusinku..... potom som zbadala,že nepriberá tak sme išli k doktorovi a ten nakazal odber krvi a nasledovala hospitalizácia v nemocnici 😖 ☹ .... Zistili nám vysoký Vápnik.... teraz máme už 15 mesiacov a už pekne papame 🙂 Ale stale chodíme na kontroly....
Vtedy sme nemohli jest nič čo obsahovalo vápnik .... len ovocie a zeleninu......

dena567
autor
11. feb 2014

@dani2ela4 ahoj len nasa sa nebrani ale neprehlte to napr teraz dopapala morcacie maskou s ryzou a to pekne spapala mala to take redsie...a co sa tyka odberov mala vsetko v poriadku...myslim ze asi skor ten reflux a diki moooc 🙂

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 hej jasne to jej aj davam masko jej striedam kazdy den niake ine ...a tiez si to tak spravim ze ked jej nieco varim ma to na dva dni...ked nestiham dam jej aj kupovane mne sa zda ze jej to vyse chuti ako tie co jej doma robim 😉 ale teraz pekne dopapala morcasie masko zo zeleninkou a dala som tam aj to masielko 😉 😉 😉 spapla 180 ml...na jej vahu je to az moooc vazi 6,300

luba28
11. feb 2014

@dena567 no vidis,super,..neskor jej daj trosku cajiku za jedlom a bude dobre,....verim tomu,... 🙂 🙂 🙂

lilly0812
11. feb 2014

@dena567 No čo nám povedali na gastre tak reflux sa môže objaviť kedykoľvek. Naposledy sme tam boli pred rokom. Malý mal 2.stupeň z desiatich. Dávali sme do mlieka Nutrition a mali sme aj taký sirup na to len na názov si už neviem spomenúť.

dani2ela4
11. feb 2014

ja som zo začiatku dávala aj čajík po každej lyžičke, aby sa jej to lepšie prehltalo. A tiež som musela niekedy aj striedat kupované príkrmy aj keď som mala navarene.

dena567
autor
11. feb 2014

@luba28 dakujem ti velmi pekne 🙂 😉 🙂 😉

luba28
12. feb 2014

@dena567 no ako???

ejmi25
12. feb 2014

Moja malá má 9 m tej na kúsky nathrám mäso kuracie alebo morčacie iné mi nechce tak sa sama rukami kŕmi a niekedy nechápem ako to môže So 6 zubami pozut?aké mäso vy ešte davate

dena567
autor
13. feb 2014

@ejmi25 ahoj ja uz davam malickej aj kuracie masko,hovadzie,morcacie...