8 mesačná dcérka nechce papať ovocie

pupatko112
3. dec 2014

Ahojte mamičky.. Dcérka má 8 mesiacov a vôbec nechce papať ovocie. . Ani len lyžičku jabĺčka nespapa. . Jedine jej chuti mandarínka a pomaranč. . Inak papá celkom pekne ostatné jedla len to ovocie je problém. Poradíte ako docieliť aby sa naucila papkat aj ovocie ? zo všetkého ju striasa akoby to bol citrón. Ps : ešte je kojena . Ďakujem

natalym
3. dec 2014

A zeleninu?
Moja mladšia tiež neje ovocie, ale miluje zeleninu v akejkoľvek podobe.

ena70
3. dec 2014

@pupatko112 ahoj, vôbec ju nenúť, ak jej nechutí, nechaj tak. ja som začínala u malého s banánikom, vieš tak som mu naškrabkala malou lyžičkou a dala ochutnať, a hneď sa chytil. mal rád banánik, ale tiež zas nie každý deň aby ho nezapieklo. ale ten mal rád. no s citrusmi opatrne, tie sú najväčšie alergény, už si nepamätám odkedy sa smú citrusy, či to nie je až od 1.roka. vyskúšaj banán a uvidíš, ten je sladučký, mal by jej chutiť. a ak nie, tak nenúť, a buď pokojná mamina, že nemáš v jedení problém s iným 🙂....

map0007
3. dec 2014

@pupatko112 Ahojky presne toto som mala s mojou malou, vôbec ovocie iba mandarínky, ani výživu nechcela stále ble ble a striasala sa.Tak som to nechala tak a po čase som skúsila zas.No a na koniec po čase zjedla vyzivku a dokonca aj banán. NO a ak mala asi 2 už každý deň mamka chcem jabĺčko, banan alebo piskotky s výživou. Proste jej to asi nechutilo a teraz si sama vyžaduje.Včera V obchode mamka kúp mi jabĺčko tak hneď kúpiť a pani predavačka ho umelá a ona hneď sa pustila do jablká 🙂chce to čas

siska53
3. dec 2014

@pupatko112 cas to chce..mojej tiez nejak ovocie nechutilo.. Obcas si trosku dala,ale nic moc. Najviac neznasala jablka.. Ma 2,5r.,uz sa to lepsi,ale skor mi zjedla predtym cibulu,salat,surovu brokolicu ci karfiol a paradajku,papriku ako ovocie. Ale tie surove zeleniny som jej davala slor az po 2.roku.
A hoci je to lepsie (v lete jedla jahody a aj marhule),spapa i citrusy,dokonca uz spapa aj dakedy polovicu maleho jablka,stale je to len tak,ze ked chce,da si,ked nie,nedostanem do nej nic a to teda je uz lepsie,ze aj 4xdo tyzdna si da,predtym tak raz,mozno 2x...
Kedze je uz vacsia,tak to doplnam tou surovou zeleninou,obe deti maju rady struhanu mrkvu,prip.struhanu mrkvu so struhanou cviklou.

Nenut ju,len ponukaj,davaj si pred nou aj ty a daktore deti zvyknu pytat od rodicov a vtedy im to zachuti..alebo priklad inych deti...lenze to az casom..
Nestresuj,ak ostatne papka pekne..ja som to robila i tak,ze to ovocie som zamiesala do zeleninoveho obeda,kedze sme mixovali..
Kamoska zas zistila,ze maly zje ine ovocie len vtedy,ked je tam i banan.. A obed len vtedy,ked tam bol karfiol alebo kalerab. Teraz ma jej maly 4,5r.a zje vsetko.

emili162
3. dec 2014

aj ja som mala ten isty problem s mojim synom a vlastne aj dodnes mam, nema rad ovocie, v nijakej forme, ani pyre a ani surove...nenutit, pride to same...daco do neho dostanem vo forme presnidavky, ale to len tak, ako vtacatko do zobaka a uz uteka prec...detom sa menia chute a pride cas, kedy jej zachuti...uvidis, ja som z toho tiez bola na prasky, ked mi ine mamicky vraveli, co vsetko im deti pojedia, take ovocie, take presnidavky so susienkami a ten moj nic...ale uz si z toho nic nerobim....len nenutit

andrejka1974
3. dec 2014

moja tiez nechcela ovocie a dosla som na figel, vsak vsetkjo ostatne jedlo ma teple, ci obed, ci kasu na veceru aj jogurtik sme mali taky teplucky, vsak studeny z chladnicky nic moc a tak som jej gho troska zohriala a pekne mi vsetko spapala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 alebo pridala piskotky alebo ovsene vlocky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

david93
3. dec 2014

to je dobre, lebo ovocie je sladké a keď si detičky zvyknú na sladkú chuť, prestanú jesť zeleninu 🙂
žartujem, skús jej miešať jabĺčko s mrkvou, pyré, alebo daj do rúčky celú mrkvu, kaleráb, nech si opapáva, na sladké ovocie má dosť času (a citrusy až od 1. roka, sú to silné alergény a alergia sa môže prejaviť aj o niekoľko mesiacov či rokov)