8 mesačná dcérka nechce papať nič sladké

villanella
2. nov 2012

žienky moja dcerka ma 8 meseiacov,ťaháme už na 9 a nechce nič sladké,okrem mliečka..... nechce kašičky,ani presnidávky,ani piškoty hrízkať...nič....nevadí to...???

matozazzo
2. nov 2012

Vobec nie, moja 8m nevedela, co je sladke, papala len zeleninku a pila mliecko, ani sladky caj nepoznala... Piskota jej zachutila tusim az v 10 mesiaci, krupicu a vyzivu z ovocia sme zacali davat tiez aj neskor... A potom zacala jest vsetko 🙂

jasminet
2. nov 2012

@villanella co by za to ine maminy dali keby im dieta nechcelo nic sladke jest 😉 😀

katy1979
2. nov 2012

podla mna to vobec nevadi ak ti zje zeleninu maso syr bez problemov tak neries.
ak ti nezje ovocne predsnidavky skus pockat kym jej budes moct dat do ruky cely kusok ovocia.
ja mam takeho syna predsnidavky nezje dodnes a to ma cez dva roky ani postruhane ani ziadne. jednoducho potreboval kusat potom to uz islo

villanella
autor
2. nov 2012

nechce mi ani štvornožkovať,ked ju držim hned sa stavia na nohy,je možné že bude skor chodiť ako štvornožkovať či je to blbosť....????

villanella
autor
2. nov 2012

zeleninu papaá všetku,všetko jej chutí aj ovocie....ked jej uvarím jablčko a popučim to zje ale presnidavku to nie...

monika15
2. nov 2012

@villanella aj moj nemal rad sladke... aboslutne... ani teraz....
jedine mi vadi ze som pocuvala na kazdeho ze nedavaj sladke a ovocie pred zeleninou tak mu pchala vsetko len nie sladke a teraz nic sladke nechce ani nijake ovocie :(((((((((((((((((((((((((((
ani granko ani grizik ani nic.... .:(((((

katy1979
2. nov 2012

@villanella jejda nestresuj vies kolko veci nezjedia moje deti. ti spisem zoznam na A4. to ze nechce kasicky ci piskoty tak bud rada. zeby to bola nejaka super strava.
O stvornozkovani tu tema je. A za to ze sa stavia na nohy to neznamena ze nebude stvornozkovat. ak bude mat zivotny priestor na lozenie tak lozit bude.

digysa
2. nov 2012

@villanella Vymenovala si v podstate vsetky absolutne nepotrebne jedla pre male babatko....

Odpoved je teda jednoznacna....ak dieta nechce jest nezdrave veci, tak by v tom problem nemal byt ziadny...

teda aspon podla mna....

jaaty
2. nov 2012

@villanella, preboha veď to je len dobré. Naša Hanka má 5,5 roka a doteraz sladké nemusí. Vo veku tvojej dcérky jedla max. kukuričné chrumky, prvý rožo zjedla keď mala 1,5 roka. Prvý piškót zjedla hádam v dvoch rokoch, Krupicovú kašu či puding asi pred pol rokom, vianočku s džemom len nedávno. Palacinky, buchty, nič také neľúbi......................
... a nič jej k šťastiu či zdraviu nechýba.

alenka600
2. nov 2012

@villanella suhlasim s @digysa vsetky tie veci su uplne zbytocne a neprinosne. Bud hrda na svoje sikovne dietatko - nechce sa pchat nezdravymi vecami, blahozelam. Pozri tie piskoty - naco su dobre? Cukor, sol, biela muka, vajicko - co mu to prinesie? A tak dalej. Mas to proste super, zdrave a hodnotne veci Ti papa, ostatne nie, bravo 🙂

digysa
2. nov 2012

@alenka600 pre vsetkych svatych...len nezacinaj pisat o piskotoch, pudingu a pribinaciku, lebo sa tu rozputa vojna....

a bude to tu zase klan "bio matky" a "ne-bio matky" 😀 😀 🙂 🙂 😉 😒 😅

moon1979
2. nov 2012

@villanella a kde je problém? čím neskôr okúsi chuť sladkého tým lepšie pre ňu ... môj malý do dvoch rokov okrem ovocia nič sladké nepoznal ... žiadne hovadiny typu presní davky, piškotky, keksíky a neviem čo všetko možné ...

alenka600
2. nov 2012

@digysa
@villanella OK, tak inymi slovami - to mas proste super. Juuuuj keby mne tak maminka nedavala piskotky, to by bol zivot (a hlavne moje sunky) lahsie 😎 😎 😎

digysa
2. nov 2012

@alenka600 ano, ano...vyborne zostilizovane.... Ja uz tieto tri slova (piskoty, puding a pribinacik) na konovi nespominam....
pre istotu 🙂

villanella
autor
2. nov 2012

...myslím si že je to každeho vec čo dá svojmu dieťaťu...mam kamošku a ona už od 3.mesiaca dáva malému pribináčika a pod a není mu nič,je zdraví a šťastní .....a každý mame iný názor nato 😉

mirka1308
2. nov 2012

@villanella mi budeme mať zajtra 8 mesiacov a tiež nechce malý jesť sladké 😒
presnidávku zje podľa nálady - ale skôr nie ako áno a aj to len pár lyžičiek, piškotky mu nechutia, skúšala som pred pár dňami miláčik a po prvom otvorení pusy sa zaťal a rozjedoval sa 😀 😀
Nesilím ho, má rad zeleninkové jedlá, najviac špenát a brokolicu 🙂 a teraz sme skúsili dať biely jogurt s jahodkami a to mu docela chutí, lebo je to tak jemne kyselkavé 😉
Tiež neštvornožkuje, ani sa na nohy nestavia, zatiaľ sa len odsúva rukami a cúva, dvíha zadoček a všelijako sa pretáča 😵 Zrejme budeme mať všetko neskôr 😎 o zúbkoch zatiaľ nechyrujeme aj keď slintá ako bernardín 😀 😀
Ja sa nestresujem, niektoré deti robia všetko skôr, niektoré sú tabuľkové a niektoré majú čas 😅 tak im ho doprajme!! 😉

zuzi79
2. nov 2012

jaááj, čo by som ja dala za to , keby nám s dcérkou nechutilo sladké. Neboj nič, aj na to príde. 😎

habibi78
2. nov 2012

nerouzumiem, preco by v 8 mesiacoch mala vobec chciet nieco sladke...

villanella
autor
2. nov 2012

@mirka1308 nám už zúbky idú a mamé "radosť s toho" 🙂 ale nejako prežijeme...a ak sa možem opytať aky biely jogurt už davate...??? ja som neskušala ešte žiadny......a naša bude tiež asi taka pomalšia lebo sa narodila v nedelu a ževraj nedelnajšie deti su lenivé 😀

lienockaa
2. nov 2012

@villanella moja nechcela vobec ovocne nic,v osmich mesiacoch ani nahodou,jedla ale dobre masozeleninove prikrmy a kojila sa..skusali sme surove ovocie,zmixovat do masa,rozne druhy ovocnych vyziv bez cukru a nic..po dlhej dobe-viac ako mesiac urcite-sa chytila na hipp broskynovu..len sme nenasilne skusali cely ten cas..takze je mozne,ze sa ti este na ovocie chyti..ako sa mi chytila na tu hippku,tak uz potom vsetko ovocne chcela..a chce doteraz,asi neexistuje ovocie,ktore by nezjedla,samozrejme uz surove len jeme,vyzivky uz nie..piskoty nech ta netrapia,skus nesladke obiloviny-chlebik,roztek..existuju aj nesladke kase,aj hotove,aj doma urobit sa da..

villanella
autor
2. nov 2012

@lienockaa mne ovocie takisto spapá všetko a aj rožok už cmúla 😉 to jej chutí

mirka1308
2. nov 2012

ja som kúpila od Hami - jogurtový dezert s jahodami http://www.najnakup.sk/Porovnaj_detska-desiata_...
doktorka nám povedala, že už môžeme vyskúšať, tak sme dali a moc mu to chutí 😵
pri bielych jogurtoch sa neviem rozhodnúť, ktorý kúpiť (zrejme zvolenský ako tu písali niektoré maminy)

sorciera24
2. nov 2012

@villanella bud rada, ze tvoje dieta uz am teraz rozum....naco do tak maleho dietata pchat sldke, ked samo (chvalabohu) nechce?......kasiciky, netreba, piskoty su vlastne na nic, presnidavky?.....(to moj nikdy ani nejedol)...ved ma cerstve jablko....samo vie, ze je to zdravsie a lepsie.....ako fakt neviem, v com vidis problem? 😕

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gaby21
2. nov 2012

Jasne, len to do nej pchaj nasilu, len aby jej nieco neulo 😝 To ako sa stravuju nase deti odraza iba zivotny styl rodiny v ktorej vyrasta, u nas sa sladke takmer neje, ani ziadne sladke vody nepiju, atd. Maly z tychto veci co si vymenovala neda do ust nic, ani nahodou, okrem cistej vody nevypije vobec nic, a nemam pocit, ze mu nieco chyba. Len tak na okraj, aj po druhom porode stale obleciem rifle, co som nosila na strednej a to aj vdaka tomu, ze moja mama sa do mna nesnazila pchat tony cukru hned po narodeni 😀

walterpro
5. apr 2015

Ahoj,maminy. Moja mala,8 mes. tiež nechce nič sladke, neviem ,čo jej už dávať na večeru, bo moje materske mlieko ju asi velmi nezasýti, budí sa v noci na dojcenie. poradte, prosim nejake kase nesladké. Jogurt som tiež skusala a nic.Dakujem za rady

moni244
5. apr 2015

@walterpro bud skus Nominal kase, ja som na ne narazila v bio obchode a davala som jej ich s bananom na veceru, hod si ich do googla, alebo potom som davala polievku len so zeleninou na veceru, alebo to, co bolo na obed, neskor chlieb a pomazanky, zeleninu a taketo jedla, kase potom jedla uz len vynimocne, skor to, co my

walterpro
10. máj 2015

Ahoj, tie kase si jej dávala zarobené s vodou? Banan jej nechutí, tak skusim cistu kasu. Dakujem , urcite vyskusam.

sense
10. máj 2015

@walterpro sprav je kasu "na slano" rozumej obilninovu kasu so zeleninou, moja na sladke tiez nie je ovocie sice zjedla banany asi az po roku a pol inak len cucoriedky,maliny, jablka...teraz ma dva kolac nezje, vianoku s dzemom nezje, nutelu tiez nie , keksiky detto ...akurat co zje sladke je ovocie, niektore susene ovocie, a keby jej das cokoladku aj to nie hocijaku...