Prosím vie mi niekto poradiť ? Mam 8,5mesacneho syna a vsetko co mu dam ho zapeka plače nevie kakat .. dávam vločky , Pseno, jablko, cuketu , špenát ., slivky probiotiká aj tak nevie dobre kakat ? Ma niekto skúsenosť prosím Dakujem velmi moc
Skus olej do stravy. Ľanový napr. Polievky, vývar hlavne. Môže to byť, že málo tekutá strava. My sme mali taky problém s prikrmami u jedného dieťatka. Pri zvýšení príjmu tekutín, oleja sa zmenílo k lepšiemu a celkovo asi len vyrástlo z toho dieťatko.
Uvarte mu kamilkovy cajik, je na zriedenie stolice a celkovo pridat viac cistej vody. Ked to je dlhodobejsie, tak odborne vysetrenie.
Dobry den, my sme mali ten isty pripad do cca jedneho roka. Potom sme zistili, ze malej najlepsie na stolicu robi vyvar. Nic nepomohlo, vsetko zapekalo, takze kazde kakanie sme riesili easylaxom. Nemusite sa bat, dnes ma 1,5 roka a kaka sama. Takze reci, ze ked to budete pouzivat, ze dieta nebude kakat do roka neplatia. Potvrdila nam to aj lekarka.
@maegi nechápem, prečo by si mu nemohla dávať normálnu riedku polievku lyžičkou?
@maegi pozor na: banány, varenú mrkvu, ryžu
čo pomôže - jablková šťava, čerstvá mrkva, jogurty, jablká
@janickacrazy a aku polievku ? Vývar ? Moj maly ja reflux stAlee mi vracia aj ked mu dávam pit tak mi to vyvracia aj jedlo husté my vracia ale skúsim polievku
Moju malu zapekalo snad vsetko, nafuknute brusko, place pri kakani.
Lubila melon tak to jej pomahalo zavodnit aj stolicu mala. Ale stale nafuknuta
Az sme presli na kvaskove chleby a pecivo.
Kaka kazdy den bez problemov a uz nemava bolave nafuknute brusko.
A zacala aj normalne papat. S cim sme mali koli brusku problem
@maegi normálne zeleninové polievky alebo vývar, poskúšaj, okrem toho može byť problém aj v mlieku, možno nejaká alergia, alebo mu vadí niečo iné, treba si to nejak odsledovať, skúsila by som bud dať urobiť testy na alergie alebo dať rastlinné mlieko na mesiac a uvidíš, čo bude, ja mám 3 deti alergikov, prvý syn mával tiež zápchy a prešlo to až, ked sme zistili, že problém je v mlieku
Ovocie zelenina čerstvá,stavy, vločky, slivková stava, jablko šúpať! banán a čučoriedky nie, nie varené zemiaky ryža amrkva. Do jedla olív.olej alebo maslo. Jedlo pucit vydlickou nie kaše!!!detto ovocie nech sú aspoň trošku kúsky v tom.do jogurtov psylium alebo inú vlákninu. Bruško masírovať,nechať pohybovať po brušku, kamilkovy čaj, saraticu (zried so šťavou a obyc.vodou). Neskôr zarad orechy a mak a lanové semienka.A hlavne sa nestresovat a ani dieťa nestresovat lebo to bude chronicke.Plus to mlieko odsledovať. Do budúcna sa vyhýbať všetkým sladkostiam, pochutinam,spracovanym a konzervovaným potravinám. Ak by si ako matka aj po čase cítila že je to zlé vyžiadať gastro vyšetrenie. Držím palce
@maegi to je pripravok na kakanie pre male deticky, ktory ma v sebe olej a harmancek (ako keby prirodne prehanadlo). Strekne sa to babatku do ritky a zmakci stolicu a zaroven ten olej pomoze, ze lepsie vyjde. Ja som bola taka zufala, ze tiez ked mala nekakala jeden den, na druhy troska tlackla, rovno sme dali, lebo jej nic nepomahalo a potom to bolo hrozne, plakala cela rodina, kym sa vykakala. A tiez pila nutrilon a v pohode. Potom sme aj mlieka zacali menit po pol roku, ale cele zle, vratilisme sa knutrilonu a chodili vsade s tymi tycikami v taske, aby sme vzdy mali po ruke, ked na malu prislo kakanie. Dokonca v kociku sme jej to davali.. jej nepomohlo jogurty, slivky, vlocky, caje, maslo, boze asi nic. Potom som zistila, ze fajny silny mastnejsi vyvar super a tak ho jedla pomaly mesiac vkuse. A teraz pekne kaka sama. Aj ked tvrda stolica ostala casto a vidim, ze sa natrapi, ale chvalabohu bez bolesti asi uz. No do dnesneho dna vecer do mliecka primiesavame Infantil Dophilis jednu naberacku. Len tiez som musela pockat, kym skonci reflux, lebo ta chudinka vygrcala komplet vsetko tekute 😞Velmi vam drzim palce, aby sa to skoncilo uz 😞
@janickacrazy ale zrazu môžeš mat alergiu keď doteraz nemal ? Papa nutrilon od3 mesiacov a ma 8 mesiacov ..rastline umele mlika asi niesu a moj ma 2x za den inde jedlo inak stale chce nutrilon
@maegi Alergiu možeš dostať v akomkoľvek veku, moj prvý syn dostal až ako 1,5ročný, synovec dokonca v 13 rokoch, kopa ľudí aj v dospelosti.
@maegi tak sú aj špeci mlieka pre alergikov napr. Nutrilon Allergy care
@janickacrazy lebo aj v posledný týžden ma zaplateným zadcek velmi moc červený vyrážky a nema mat preco stAlee prebalujem a a ked jaaj umývam v umYvadle ... tak mi to pride divne ten je niaka zla reakcia ale Neciem z čoho
@maegi nezaviedla si v poslednom čase niečo nové do stravy? vajíčka? jogurty? zeler? jahody? žeby to mal na niečo reakciu
@maegi nevymixuj do hladka aj ked uz vydlickou nezje. On sa nauci neboj. Ale viem ze ked mamky davaju len hladke kase, za A tie brutal zapekaju, za B potom aj vacsie dieta nechce jest cele kusky. Bude mat 15-20mesiacov pojdete na dovolenku a co mu das? Alebo restika/vylet/tura. Neda sa nosit gsade mixer. S prvym som mala rovnaky problem uz pri 2.hom som tu istu chybu neurobila a s dcerkou podobne. Hoc zje menej prve dni tyzdne potom sa nauci
pije mlieko? ma vysetrene potravinove alergie? aj tie sa mozu prejavovat tak, ze dieta ma zapchu