Dobrý večer,
Dcéra má 8 a pol.mesiaca a prestala mi papať prikrmy. Môžem poprosiť o radu a overené recepty? Žijeme v zahraničí a keď som volala zdravotnej sestre, tak mi povedala, aby sme vyskúšali melón,uhorku a yogurt,no ani to mi nechce papať. Materské mliečko jej samozrejme šmakuje.
Aj moja tak prestavala jesť, tak sme pomaly prešli na normálnu stravu
@gabriela8x No mozu to byt zuby, vtedy byva nechutenstvo. Hlavne ak nechce jest celkovo nic, tak by som pozrela, ci sa nieco nereze.
Ak sa to tyka specificky len prikrmov, tak sa mohla rozhodnut, ze uz chce iny typ stravy. Aj moj maly sa takto jedneho dna rozhodol a bol koniec prikrmov. Ale to bol tak o pol roka starsi uz.
@gabriela8x môj mi toto urobil na 6m a na 8m. Proste asi týždeň žiadne jedlo okrem mlieka. A potom zrazu vykukli zuby a vrátil sa naspäť k strave 😊
Čo sa týka toho, čo skúsiť dať, môj uhorku ožužle a vypľuje, ani sa nečudujem, že ti nechce.
Skúšaj kašu, jogurt biely s obľúbeným ovocím (môj má rád, keď mu tam nadrobím lyofilizované), do ruky koliesko rožka alebo chlebík, nech sama skúša.
A.napr u nás najnovší móres, čo skúša, nebude jesť, pokiaľ nemá aj on lyžičku v ruke. Takže jednu má on a druhú mám ja a tak papá.
@gabriela8x u nás úplne rovnako. Ma 8,5 mesiaca, už bol cez pekne rozpapaný a teraz už 5 deň ledva niečo spapa. Mliecko ale pije dosť. Pripisujeme to zúbkom lebo mu idú akurát. Dúfam že to za chvíľu prejde.
@nelca0510 keď ju krmim,tak malú lyžičku a pri druhej už zatvorí pusu. Skúšala som finger food,kde drzi jedlo sama,ako piskot, lyzicku s prikrmom, alebo ovocie. Občas do toho kusne a potom sa len hraje len nič nespapa. Už som skúšala všetky možné príchute,overene recepty od druhých mamiciek.
@marianarem ak sa môžem spytat,čo si mu potom robila alebo akým štýlom? Ďakujem
@vkatush Mne už radili aj spievať pri krmeni, aj papať keď ona papa a nič. Ale to s tou lyžičkou,kúskom chlebíka/rohlik vyskusam. Ďakujem
@majakkk u nás už to je cez tri týždne:(
@gabriela8x No potom uz kuskovu stravu. Na obed mal trebars kusky zemiaku, k tomu uplne mini kusky masa, k tomu kusky trebars varenej mrkvy. Alebo cestoviny, vajicko, cuketu a tak podobne, take kombinacie som mu robila, aby mal.pestre zlozenie zivin. Zo zaciatku mu to ale islo pomaly, zjedol len trosku a dokrmovala som mliekom. Postupne sa rozjedol a potom uz mlieko nebolo treba.
@gabriela8x možno zubky. Nezje vôbec nič?