8,5 mesačná dcéra odmieta všetko s mliekom

matveja
18. feb 2012

prosím Vás o názor...moja dcérka má 8 a 1/2 mesiaca a asi pred týždňom začala odmietať UM, potom aj kaše s mliekom...ručí ako pavián keď vidí flašu s mliekom a odstrkuje ju ručičkami preč, dnes mi odmietla už aj mliečnu kašu: Sunarku aj Hami....vyskúšala som každú čo mám doma a ani jednu mi nezjedla...vždy pekne spapala všetko čo dostala a teraz si vytvorila averziu na mlieko a všetko s mliekom spojené...iba jogurt Activiu bielu spapá, ané nič mliečne....mlieko predsa ešte potrebuje !!! v poradni som to hovorila Dr., ale vtedy mi ešte aspoň tie kaše zjedla....dnes už ani to nie !!! nemôžem ju predsa nechať ísť spať hladnú....vraj jej mám dávať aspoň jogurt a variť mliekové polievky...ale s Nutrilonom????? fuj !!!! to by som ani ja nezjedla....môžem jej spraviť aspoň " yslé krumple ", ale s kravským mliekom, keď jej tam nechcem dať Nutrilon ??? Prospieva veľmi dobre, má 9800 g....poraďte mi prosím čo by ste Vy robili na mojom mieste.....ďakujem Maťa

miaj
2. máj 2014

No nasa mala mi odmieta jogurty a vsetky tie detske mliecne dezerty styl pribinacik a pod. Tiez s chcem na to spytat na poradni,aby jej nechybal vapnik,mlieko vypije 500ml za den,maslo a syr zje,len jogurty vobec,tak neviem

nervacik83
23. máj 2014

@miaj to ste na tom ešte dobre... mne malá nezje absolútne nič od mlieka... skúšali sme UM, kaše, jogurty, krupicu, puding, prívarok, no bez akéhokoľvek úspechu...večer, v noci je ešte kojená, ale nakoľko by som ju chcela odstaviť, chcela by som sa tiež opýtať, čo jej vlastne dávať pred spaním... ak by ste niektorá mali skúsenosti, budem vám naozaj vďačná keď poradíte... malá má 14 mesiacov a odstaviť ju už musím, nakoľko hryzie a prsník podľa všetkého používa viac miesto cumľa...

kikuleenka
23. máj 2014

do obedov pridavaj UM az po uvareni - normalne napr. uvar zemiaky v troske vody a az to obchladne (tesne pred podavanim) pridaj UM (ak bolo napr. cca 90 ml vody v zemiakoch, tak daj 3 odmerky). Potom to treba do 2 hodin spotrebovat alebo vyhodit. Ale da sa to v pohode. Ja som tak robila aj luskove privarky aj kase z obilovin, ktore treba dlhsie varit (kukuricnu polentu, pseno a pod.). Tiez ovsene vlocky som zaliala vriacou vodou a po obchladnuti vmiesala susene UM. Inak aj nasa Hanka mala taketo obdobie, ze mlieko ani pocut a teraz sa flaske opat potesi. Hanka je ale na bezlaktozovej diete, preto som bola dlhsie aj nutena pouzivat UM, az kym sme na gastre nedostali povolenie skusit bezlaktozove kravske mlieko.

ushuaia
23. máj 2014

@kikuleenka tiez to tak robim...ze pridavam UM do jedal..., cez den ho odmieta a ma len 7 1/2 , alebo jej urobim kasu a pridam UM, ale nastastie pred spanim si flasu da a aby som mala dusu na mieste este jej jednu dam cca o 22, uz som s tym skoncila, ale to este pekne pila aj mlieko cez den , teraz cez den len papa, a len v noci do nej dam mlieko... 🙂

sarinka2012
23. máj 2014

@matveja Ahoj,my sme mali rovnaky problem,naša dcerka odmietala všetko mliečne uz od pol roka,flašu cez den nevypila vobec,ani pred spanim ako ine deticky,v noci v polospanku som do nej jednu - max dve dostala,preberala som to s pediatričkou a ani po vymene a vyskusani roznych mliek sa nic nezlepšilo,nechcela ani kaše,vobec nič s mliekom,do roka sme to potiahli s jogurtikmi alebo pudingom (je taky v kelimkoch pre detičky,neviem presne ako sa vola) a od roka uz aj pribinačiky,syry,kravske mlieko ,zem.kaša a podobne,skusala som jej dat samozrejme nieco z vyššie uvedene aj skor ako pred prvymi narodeninami,ale nerobilo jej to dobre,bolo jej tažko na žaludku,zle spinkala a plakala,teraz ma 27 mesiacov,spapa všetko co nezje ju a miluje aj mlieko (kravske) či už len tak v pohariku alebo s granko hviezdičkami ci inym musli 🙂 Snaž sa jej ponuknuť co najviac mliečnych vyrobkov a aj flašu,možno tak ako rychlo prisiel zlom nastane dalsi a zacne mlieko opat piť a ked nie nic sa nedeje,najhorsi je stres pre teba aj pre dieťa,nechce - nenutiť,ale skušať ponukať 🙂 vela sil prajem

andisko
24. júl 2014

@nervacik83 ja mam podobny problem, maly ma 18mes. ako ste to napokon vyriesili? presli uz 2 mesiace od tvojho prispevku.. ako to dopadlo? 🙂

nervacik83
2. aug 2014

@andisko nevyriešili sme nič 🙂 stále len skúšame... jediné s čím sme uspeli je zatiaľ parený syr (ale pozor, musí byť neúdený)... ten jej veľmi zachutil... skúste... potom ešte začína pribináčika po lyžičkách, inak nič... no a nedávno mi švagriná poradila ovsené mlieko... je to prášok, rozrába sa s vodou a jej syn to má miesto kravského mlieka, kvôli neznášanlivosti laktózy... malá to nechce ale skúste, možno tebe to drobec vypije... inak máme aj sedem ročnú dcéru a tá začala mlieko jesť až teraz s cereáliami... inak doteraz bola len na syroch 😉

andisko
2. aug 2014

@nervacik83 no to sa mam na co tesit 🙂

sarinka2012
2. aug 2014

@matveja Presne ako u nas 🙂 od 8 mesiacov nepije dcerka UM,nejedla jogurty a na kasu sa nechcela ani pozriet a este nemohla tvaroh ani smotanu...takze sme mliecne veci vynechali ,svet sa nezrutil,obcas som sa pokusila napchat mlieko do polievky,zemiakovej kase alebo podobne,ale vela toho nebolo,teraz ma 2,5 roka a mlieko (klasicke plnotučne) by pila od rana do vecera a ked jej do toho namiesam banan tak nic ine ani jest nemusi 🙂 smotanu vyjeda lyzickou a jogurty zje denne aj tri 🙂 Takze moja rada,nestresuj sa,nenut ju,len raz za cas skus ponuknut nieco s mliekom ,skor ci neskor tomu prijde na chut 🙂

sarinka2012
2. aug 2014

Aha už som raz odpovedala 😀 😀 😀 no nevadi ,to je tak ked si človek poriadne nepozrie temu 🙂