7 mesačný syn nechce jesť

zuziamisko
17. jan 2018

Ahojte nas maly ma zachvilu 7 mesiacov, do 4mesiaca prikrmovany Um, od 4 mesiaca uplne na Um. Uz mesiac sa snazim do neho nieco dostat, ale proste nechce. Robi grimasy, odbija lyzicku, az ho niekedy napina. Kazdy den mu davam za necht nieco, napr. Zemiacik, mrkvu, jablcko, hrusku , ale nic. Skusala som aj s mlieckom miesat,aby to nemalo taku ostru chut, robili sme smiesky s jedlom, alebo papame vsetci spolu (starsi syn je jeho hrdina) , nic nepomaha. Neviete mi poradit?

kikus48
17. jan 2018

@zuziamisko no neviem ci moje rady su tie prave, ale poznam tvoj problem.lebo som si vela krat poplakala koli papkaniu. Stale vymysla ale je to lepsie. Naucili sme sa tak ze mala rada dlhe piskoty a chrumky. Ked si v stolicke isla dat do pusy rychlo som jej smarila lyzicku prikrmu. Teraz papame pri telke. Inak dieta potrebuje v priemere ochutnat nieco 21x aby si na chut zvyklo. Takze nemen chute. To co jej chuti napr mrkva - do toho pridavaj po malo to nove co chces zaviest. Dost nam.pomohli ovocne prikrmy. Naucila sa jest a otvarat poriadne pusu. Okolo 8 -9m uz mozes biely jogurt ak nemate v rodine alergiu na mlieko. Ten tiez velmi chutil.

kikus48
17. jan 2018

@zuziamisko nam velmi chutia hipp ovocne prirkmy. Su bio a az na marhulu bez cukru. I ked kazdy chvali dm, su fajne ale kyslejsie. Asi 5x som v tomto veku zacinala od zaciatku. Odrazu prestala jest. Vezmi ako zaklad mrkvu. Ak bude ju jest napr po tyzdni pridaj zemiacik. Potom petrzlen ci co chces. Ale stale nech mrkva sprvu prevlada. Inak tiez ked nechce jest dam jej lyzicku di ruky. Snazi sa krmit sama. Musis mat trpezlivost. Jedno jedlo 21x - to je priemer. U niekoho staci 4x , u nas aj 30x.

zuziamisko
autor
19. jan 2018

Dakujem isto vyskusame, som velmi zvedava, lebo on ked zaciti co len trochu jedla okamzite sa skruti a vymysla. A ake chrumky si jej davala?

kikus48
19. jan 2018

Tu neslo o chrumky. Islo o to ze ich mala rada ... chrumky/piskoty. Inak naj su kukuricne nesolene v milk.agro ich maju. Posadila som do stolicky . Dala jej chrumku. Ked otvarala pusu rychlo som smarila trochu prikrmu s velkou pochvalou. Zaklad u teba je najst jednu chut ktoru sa nauci papat. Najlepsie zeleninu ako mrkvu. A do toho pridavat ine druhy zeleniny velmi opatrne. Ale kebyze ju napinalo daj vyzivu. Fakt hipp su vyborne. Napr hruska. Nauci sa papat a potom postupne zavedies ine. Nedavaj velke lyzicky a mixuj stravu dosledne. Inak najprv ju nauc jest chrumku ci ine a az potom skusaj jedlo. Lebo si to spoji a bude to fuj 🙂

kikus48
19. jan 2018

Este ma napadlo musite vychytit chvilu ked ma babo naladu. Nie je velmi hladne ani unavene. Ked zje 2 lyzicky nevadi. Zas to iste mozte neskor. Nenutte ho. Tu pomoze jedine trpezlivost. Porcie ozaj male na lyzicky a mixnute ked ho napina. Mohla by som pisat knihu o nasom trapeni a stale to nie je dobre na 100 percent.