Ahojte
Synček má ukončený 7 mesiac. Začína 8my
Od narodenia je iba na UM
S prikrmovanim som začala od ukončeného 4. Mesiaca
Začala som mrkvou, batat, cuketa, dnes mal tekvicu... Spočiatku som vedela že to je iba o ochutnávani a bude odmietať pretože je to niečo iné a nové ako mliečko
Lenže do dnes sa nič nezmenilo.
Odmieta akúkoľvek konzistenciu, zeleninu, ovocne, dokonca ani nemliecnu kašu bez príchute.nechce domáce ani kupované.
Len zbadá lyžičku zatne ústa a nevopcham ju tam.
Spustí plač s odporom.
Skúšala som po ležiacky, na rukách, v kresielku.
Skúšala som rôznu teplotu prikrmu, kombinácie.
On ako vidí že sa len približujem s lyžičkou k ústam nevojde tam ani zastruhany vlas.
Nesleduje nás pri jedení, nemá záujem.
Skúšam na neho robiť haaaaam keď jem, som k nemu otočená, schválne mu ukazujem ako papá mamka. Keď mu priložíme k ústam jedlo neotvara ústa, prípadne keď aj zaciti niečo na perách strasie ho, zatvari sa kyslo akoby sme mu dávali citrón 😫
Už neviem čo mám skúsiť do kedy čakať ako.to riešiť.
Mliečko papá 120ml priberá, rastie u pedi všetko v poriadku, krv ok. Je veselý zdravý, len proste nechce jesť 🤷♀️
@milka1988 Ako keby som citala o svojej dcere 🙂 Neries, naozaj. Ocividne este nema zaujem, je to na neho skoro. Kludne mu daj pauzu aj mesiac, alebo mu davaj maximalne finger food do ruky, ako pise
@anjelicek26 (nasa tiez tak zacala prejavovat zaujem o jedlo, aj ked samozrejme na zaciatku ani z toho finger food v podstate nic nezjedla, len si ho ozuzlala). Nasa sa rozjedla az ked mala rok, dovtedy nic. Uprimne lutujem, ze som nepocuvala ludi, co mi hovorili ze sa mam na to vykaslat ked nejedla prikrmy, mali totiz pravdu a usetrila by som si kopu nervov. Kazde dieta je ine, niektore su na prikrmy pripravene uz v tych 5 mesiacoch, niektore ani zdaleka - a je to uplne v poriadku.
Tak skus to vyriesit flaskou, my sme mali problem len sice s ovocim to mi nechcela jest, tak som zacala tak mixovat a riedit, ze som ju krmila flaskou (ale dierku som zvacsila) a to ako-tak zniesla.. to obdobie trvalo mesiac.. uz to nemusim robit nastastie, ale mrzelo ma dost ze jej take chutne ovocie nechuti cez lyzicku 😅
Možno na to nie je pripravený ešte. Kazde dieta je v tomto ine. Skúste také tie cumle co prepúšťajú, dat tak hustejsiu kašu, ovocie, vytlačiť. Alebo bez lyžičky rukou dávať, nechať ho samého,
Môj keď mal 8 mesiacov, začal štrajkovať. Proste žiadny príkrm. Prišla som na to, že sa už toho objedol, tak začala som dávať normálnu stravu
@anjelicek26 aha super ja davam uz mesiac 2 :( mam sa vrátiť k 1?
@milka1988 tak ked nepapa ine, tak jednotka pokryva jeho potreby naplno... pokracujuce mlieko sa dava detom, ktore uz papaju... prakticky jednotku mozes davat aj dva roky, ked je dieta nejedak, aspon tolko nasa pediatricka...
@anjelicek26 vážne? Tak to idem hneď vrátiť mliečko a kúpiť 1 naspäť
@milka1988 ved sa opytaj svojej pediatricky na nazor, ale pokracujuce mlieka su uz menej vyzivne - a pozmenene co sa tyka vitaminov, mineralov a zeleza - prave s dovodu, ze sa predpoklada, ze dieta je prikrmovane aspon obed alebo aj omnoho viacej... a ze ma ziviny aj odtial...
@anjelicek26 ďakujem
Dobrý deň, viem, že sú to už asi dva roky a k odpovedi sa uz asi nedostanem, no za skúšku to stojí 😉
So synom sme na tom s (ne)jedením teraz rovnako. Podarilo sa Vám to vtedy vyriešiť?
Moja bola do 12 mesiacov cisto na mlieku... potom sem tam nieco ochutnala... realne jest 14 mesacna zacala...dnes zje vsetko, je najvyssia zo vsetkych nasich deti... nenut ho, mate cas... davaj finger food na ochutnavanie, ozuzlanie, ale neber to "osobne", ze ti dieta padne hladom...nepadne...ale hlavne davaj stale 1ku mlieko, kym ti neje prikrmy...