Ahojte maminy,mám 7,5 mesačne dievčatko,kojila som prvé 2mesiace,potom len sunar.s prikrmami sme začali od 6mesiaca,keďže nám pediatricka skôr nehovorila.
Nechce žiadne prikrmy,všetko vyplýva.ci rozmixované,či polievku.jablcko ..akékoľvek jedlo.nepomohol ani sladký zemiak,ani hokkaido.skusam jej dávať rôzne zeleniny,karfiol,cuketu,aj ovocie,broskyňa,banán...nebudem všetko rozpisovať.
Každý deň navarim pre ňu niečo a ona to nechce.nutit ju nemám,tak neviem.
na nieco sa chyti, neboj, niektorym to trva dlhsie, ine deti papaju hned... este sa z prikrmu nemusi najest (aj ked verim, clovek sa s tym papre a ide to do zachoda nakoniec 😀 ), nech len ochutnava, mozno jej daj malu lyzicku do ruky, nech oblizne sama. nasa sa napr chytila na hrusku, ta je taka sladsia, dovtedy tiez viac.menej vymyslala a teraz ma 3 roky a je papkac dobry az moc 😀
@siska53 áno jeden druh po dva dni,na nič sa nechytá .ako mám už 5.5rocneho syna a ten sa postupne chytil.ale ona už skoro 2mesiace a nič.doktorka hovorí,že ponúkať a ona sa raz chytí .ja viem,že sa jej nič nestane,len mi je to ľúto,že vôbec nič nechce.zatne pery a nepustí do pusy.tak jej ju nasilu nemôžem otvárať,už aj lietadielko s lyžičkou ,pesničky ,srandičky ,aby si dala vopchať jedlo do úst..a nič 🤔 snad sa chytí čoskoro,svet nespadne jasné,ale sa mi to zdá,že je to už dlho,skoro dva mesiace a nič ju z jedla neoslovilo 😁
@brna1989 Môj krpec má presne rok. A je hlavne na mojom mlieku. Prikrmy som začala dávať od 6. mesiaca a až do 10 mesiaca bez úspechu. Ani ústa neotvoril, hneval sa, vyrážal mi lyžičku z ruky.... Skúšala som všetko možné. Ale nikdy som nedávala nasilu. Potom trochu začal, ale aj to bolo po troškách a nikdy som dopredu nevedela, či vôbec ústa otvorí a ochutná. Teraz má rok a keď môže jesť jedlo rukami, väčšinou ho zje. Vyskúšaj si popozerať na nete o metóde BLW. Hlavne nezúfaj, raz začne jesť, určite ju nenúť.
Aj u nas to tak bolo, chce to len trpezlivost. Ja som teda zasadne proti kupovanym, radsej si uvar sama, ten maly kusocek hocicoho Ta nezabije. Drzim palce, urcite sa rozpapa mala, neboj 🙂
@zabina27 lyžičku jej nechavam,to ju baví aj tým ,že jej zúbky idú.ako aj to,je to škoda ,že sa to uvarí a vyhodí.ona mi to hneď vypluje,aj vodu z polievky začne cez kútiky "vypúšťať" 🤔🤪😁
Tak sa ju snažím okašlat ,ak sa mi zadarí,že ústa otvorí,tak jej hneď dám vodu zapiť .
Čítala som,že aj do prikrmov treba pridať mlieko,či už umelé alebo svoje,tak by sa mohlo dieťa chytiť,lebo je zvyknuté na chuť mlieka ,ale prt 😂 ako prikrmujem skoro 2mesiace,možno mám len veľké očakávania a je to normálne 😁 mám 5.5 ročného syna a on sa chytil na prikrmy pekne plynule,tak zato..áno viem,deti by sa nemali porovnavat 😁
@amarilka26 ďakujem, pripravujem sama doma varu pre malú,mám domáce ovocie aj zeleninku.urcite sa raz chyti,možno to len zbytočne riesim a nie je to nič nezvyčajné 🤪
@brna1989 aj ja som z toho bola zo zaciatku nestastna 🙂 lebo sestra ma o 3 mesiace starsieho a jej papal hned a vsetko 🙂 potom som sa nato vykaslala a len po troske som skusala. Teraz ma 14 mesiacov a musim sa schovavat s jedlom lebo vsetko chce 😃
@brna1989 ale aj u nas to tal bolo, starsi od začiatku super papkac, mladsia, no..trapili sme sa a.doteraz nie je taky typ.papkaca ako starší.. tiez prplala a on este bola taka, ze jeden den to jedla, druhy nie. Alebo opačne, nejedla a na drihy den to zrazu jedla.. a to robi doteraz..len s dlhsimi usekmi.. jedno obdobie to pekne zje.. o niekolko.mesiacov to iste uz zrazu nie.. to len vydrzat, nesilit, nerobit si z toho tazku hlavu, len sa a jedlom zoznamuje, hlavne ma byt este na mlieku.
A ze dieta musi velmi velakrat nieco ochutnat, aby si na to zvyklo.
@amarilka26 no presne,to porovnavanie😁 dufam,že aj ja budem schovávať 👍
@brna1989 na mala by aspon ochutnavat. Nemusi sa z toho este napapat ale aspon jednu lyzicku by mala spapat. Skus jej kupit prikrmi od Hipp tie vacsinou detom chutia kym si zvykne na novu inu chut.