7-mesačné dieťa nechce piť vodu ani čajík, čo robiť ?

alinka183
2. feb 2020

Zdravim čo ste robili ked vam 7 mesacne dieta nechce pit vodu a ni cajik?

ddenisa123
2. feb 2020

@alinka183 kojené či um?

alinka183
autor
2. feb 2020

@ddenisa123 umelé mlieko

ddenisa123
2. feb 2020

@alinka183 viem ze aj to sa rata ako tekutina a skusala si ovocne štavy Hipp a zriedit či to pit nebude? Viem že to neni výhra ale aspon niečo.

emilka_1
2. feb 2020

@alinka183 moj bol síce kojeny, ale keď som začala prikrmovať, tiež sme bojovali.. Čaj vypil iba občas a vodu som mu davala doslova nasilu zo striekačky pomalinky (takej z liekov, z dávkovača), a za den vypil takto cca 20ml. Potom som raz skúsila mu do vody pár bobul hrozna odšťaviť a vypil mi normálne celý 200ml Avent poharik za deň 🙂
Postupne som prestala dávať hrozno a ostal iba na vodičke a dnes mi iné nevypije, takže treba len vydržať nejak.

petulda333
2. feb 2020

Vzdy pred jedenim bud mlieka alebo prikrmu som strcila flasu s vodou, sice vypil mozno 3hlty kym mu tuklo, ze to je voda ale po par dnoch sa naucil a zvykol si

kittykat22
2. feb 2020

@alinka183 vymenila som flasu 🙂

ivangeline
2. feb 2020

Do prikrmov som pridávala vodu a skúšala často. Rád bol, keď pil vtedy, kedy ja alebo to, čo som práve pila ja. 😀 Sladké by určite vypil! XD Kto nemá rád sladké? Osladený čaj, či tie detské čaje (na môj vkus mega sladké), ovocné šťavy...

adamadent
2. feb 2020

@alinka183 skúšaj po lyžičkach vodu po prikrme, na osladené cajiky by som dieťatko neucila

a_da99
2. feb 2020

Zúfale situácie si vyžadujú zúfale činy...vždy je lepšie keď dieťa pije osladený čaj, ako keď nepije vôbec. My sme bojovali, ale pomohla až fľaša so slamkou. Odvtedy už nemáme problém s pitím 👍

verizienka
4. feb 2020

@alinka183 a koľko by tak malo vypiť vody? My tiež len lyžičkou, ma aj Avent pohárik, ale to skôr kuše ako z neho pije. Z fľašky nechce.

dada0902
4. feb 2020

Moj ma 17mesiacov a furt mame boj.s pitim tiez sme poskusali rozne flasky aj slamkove aj taky pohar kde ked prilozi peru tak tecie voda raz vypije viac raz menej bolo obdobie ze vypil aj 3 flasky len uz zas pomenej asik treba len skusat a cakat ci si da ci nie moj je kojeny tak vecer mozno dohana tekutiny lebo sa casto koji v noci cez den len pred spanim u nas aj pomaha niekedy ked sedi na mne a pustim mu rozpravku v tedy vie sem tam vypit dost netrap sa ja som s nim tiez bojoval x mesiacou uz to nechavam tak dokonca niekedy si sam vezme flasku s takou slamkou
Skusala som.inak aj striekackou davat ozaj som s nim dlho bojovala aj teraz dam do jednej flasky vodu do druhej slaby caj od sunaru a len dufam ze cosik vypije

alinka183
autor
5. feb 2020

@verizienka tiez by ma zaujimalo kolko by mala vypit denne🤔zatial davam striekackou cajik no uvidim ci sa po case nauci z flase pit

a_da99
5. feb 2020

@alinka183 toto je minimum, ráta sa do toho všetka tekutina počas dňa - mlieko, voda, polievky, aj voda obsiahnutá v ovoci/zelenine....

verizienka
6. feb 2020

@a_da99 ďakujem ☺️