7-mesačne bábätko nechce papať.

lenka19959719
11. mar 2020

Ahojte, mám 7 mesačného synčeka. Plne dojčeny. Od 6 mesiaca sme začali prikrmovat ale spapa len dojčenské výživi, zeleninu pár lyziciek aj to vypluva. Som už zúfalá bojím sa ze mi nebude priberať ja som veľmi bojazliva. Polievočky pár lyziciek spapa potom vypluva, ovocie rovnako,kasicky vôbec nechce. Už vymýšľam všeličo co mu uvarím ale je spokojný neplače čiže nemôže byť hladný tak v com je problém 😭🙏🤦‍♀️🙉

tatiana269
11. mar 2020

@lenka19959719 Plne dojcene deticky prijímajú neskôr tuhu stravu. Ja som síce dojcila krátko, ale moja dcérka bola skoro do 1 roka len na um.

nikpa
11. mar 2020

@lenka19959719 skúste mu dat menej mlieka, mozno keď nebude mať naliate bruško mliekom, zje viac prikrmu. A hlavne vydržte, možno ešte dlho bude viac vypluvat ako spapa ale časom sa to bude zlepšovať 😉

majamat
11. mar 2020

neboj, treba skusat. s potravou ma vela deti problem. je to pre ne zmena z mlieka na prikrmy nie kazde dieta dobre papa. a ano, ak je najedeny z mlieka, tak ine uz nebude. treba si najst svoj system.

alieeenka13
11. mar 2020

je to ešte kratke obdobie, aby sa u dieťaťa prejavil zaujem o tuhu stravu. co mne pomohlo, bolo mixovanie, nie len pretlačenie zeleniny, ale rozmixovanie, nech je to polotuha konzistencia, skôr tekuta, kt. bude vedieť dieťa rýchlo preglgnuť. a mlieka davat toľko, koľko chce, ak chce, aj pred jedením aj po alebo aj počas. aj my dospelí jeme to, čo nam chuti, všetko sa napraví. ak ste zistili, ze miluje napr. zemiak, tak mu davať prijímať zemiak. cuketa a pod. a samozrejme apetít sa zvýši aj po zaradení dalších potravín. jednoducho musi dieťa aj na toto vyspieť.

lenka19959719
autor
11. mar 2020

@alieeenka13 Mixujem mu všetko. A ďakujem za radu.

sono2
11. mar 2020

@lenka19959719 moja nejedla riadne kým som ju neodstavila v dvoch rokoch. Potom lepšie ale tak nieje nejaká jedačka ale papa aj toto aj tamto aj ovocie zeleninu v podstate z každého rožku všetko aj nie kvanta
Mladšia papa od začiatku ukážkovo až veľa zje bsolútne všetko čo jej dám. A dojčim.
Čo tým chcem povedať, že je to o dieťati. Nebude jej nič chýbať. Moja staršia nebola nikdy na jednom teste. Nenut ju hlavne. Ja som mala stres že nechce jesť a mala by a neviem čo.
Proste ona sa bud rozje alebo nie plus je ešte relatívne malá o mesiac môže byťúplne iná situácia ponúkaj jej opakovane rovnaké jedlo a var jednoducho. Napríklad maximálne tri veci do príkrmu to sa mne osvedčilo pri mladšej. Staršia proste nechcela a bodka. Ani nič do ruky ani rožok ani keks nič. Mladšia vyložene šroti má 9 mesiacov a 11 kilo ale tak veľká je dlhá.

ktochytavzite
11. mar 2020

@lenka19959719 ked ho kohis ,tak sa co cudujes?Ved co chces aby jedil uz 5 chidiv?Zatial sa len skusa,chapes,ponukas mu len nive beci a je na nim kolko zje,ked kohis neries.

ktochytavzite
11. mar 2020

@lenka19959719 a este ked bude mat 10m dat mu do ruky,rozok,mrkvu,javlko,nech si sam hrzyzie a skusa.Tak sa aj nauci lepsie prehltat.To cobec nevadi ze nechce jest,toto je obdobie skusania,zaklad stravy tvori mlieko.

fridi96
11. mar 2020

Moja je tiež kojená od začiatku bude mat 9 mesiacov a veľakrát nechce jedlo len mlieko aj keď už trosku obmedzujem kojenie aby jedla aj normálne jedlo 🙂 neboj sa rozpapajú sa len potrebuju viac času ;)

vecnastudentka
27. mar 2020

Najlepšie je pre bábo aj tak mliečko, moje bábo do 8 mesiacov nezjedlo viac ako dve lyžičky akéhokoľvek prikrmu a malo v polroku 10 kg a krásne priberá naďalej. Všetci ma strašne tlačili do prikrmov už keď malo bábo tri mesiace a som teraz rada, že som odolala, nie je to vôbec zdravé začínať tak skoro, len sa bábätkám zbytočne zaťažuje trávenie a obličky. A mama tiež 😉

sunny02
27. mar 2020

Ahoj, hlavné je, aby si na dieťa netlačila. Príkrmy sú o poznávaní nových chutí, celkovo o zoznamovaní sa s jedlom a jedením ako takým. Treba skúšať, nevzdávať to a hlavne - nestresovať sa kvôli tomu, je to zbytočné a môže to skôr uškodiť. Vôbec nie je žiadny problém, ak ti 7-mesačné dieťa nezje to, čo si mu navarila 🙂 Držím palce!