Ahojte idem si po radu lebo už som zúfalá. Mám čerstvo 7 mesačnú slečnu ale jedlo je veľká katastrofa, prikrmujem od 4 mesiaca a už ma desiatu obed a olovrant. A tu ideme k problému. Na desiatu mi zje tak cca 50 g kaše na obed zje len kupované jedlo v poháriku z domáceho ju strašne napina už sa mi raz aj povracala. A to som skúšala mixovať na hladko aj kúsky aj všetko proste si dá lyžičku a koniec. Lenze na obed mi zje väčšinou Max 80-100 g kupovaneho a na desiatu okolo 80-100 g ovocia. A problém je ten že nechce mlieko. Začala už vyše mesiaca štrajkovať ale zjedla aspoň ráno a večer ale teraz absolútne posledné dni šla spat hladná aj včera a ráno o 4 si dala 60 ml a doteraz vôbec nechce. Tento štrajk s mliekom Trva už dlho už som skúsila zmeniť druh hustejsie redsie toľko som toho poskusala. Ale za to čaj si dá aj z fľaše s mliekom potiahne ale ako náhle zistí Že to je mlieko vypluje a rev. Už som zúfalá naozaj dokopy mi celé dni nič neje mám v pláne už dať jogurt na desiatu a skúsiť jej dať kašu na raňajky ale neviem či mi to vôbec zje všeobecné je strašne málo. Priberať neviem ako priberá lebo váhu doma nemáme ale krvný obraz mala dobrý minuly mesiac. Viete mi poradiť? Skúšala som už mlieko aj osladiť cukrom zo zúfalstva ale aj tak ho nechcela 🤷🤷🤷 ale inak nevyzerá že by ju niečo trápilo len dlho má sopel normálne sa hrá aj všetko len mi proste neje. Niekedy je umenie dostať do nej 80 g obedu 😪
@lula1209 my sme mali presne tento istý problém, len ja som ešte kojila... Začalo to na konci ôsmeho mesiaca, sme do nej takmer nič nedostali, jedine, čo zjedla bola kapsička (v žiadnom prípade to nemohlo byť mixované ovocie, presnidávka a pod., iba kupovaná kapsička) a suchý chlieb. Večer si trochu cucla a koniec. Trvalo to 2 mesiace, som bola zúfalá, skúšala od výmyslu sveta, nič. A zrazu prišiel zlom, zo dňa na deň, a dieťa začalo jesť ale že úplne všetko 🙆😁 ..asi to nechceš čítať, ale je to len obdobie... Treba vydržať 💪
neidú jej zúbky? môj odmietal akékoľvek sušené mlieka, ja som preto dojčila až do 2 rokov
môže mať bolesti bruška z mliečka preto ho nechce, skúste dať vyšetriť intolerancie na laktózu / mliečnu bielkovinu
aké mliečko jej dávaš?