7 mesačná dcérka po príkrme vracia

mimma2011
3. apr 2016

Mám 7 mesačnu dcerku, pred mesiacom som jej začala skušať príkrm typu : uvarila som mrkvu - zjedla lyžičku/dve. to som jej dala 2x. Potom dva/tri pauza. Potom sme priadali zemiak, zas zjedla lyžičku/dve. ZAs sme mali pauzu, Potom po pauze zjedla skoro celý príkrm, tak sme pridali kaleráb, aj to zjedla v pohode celý príkrm. Potom sme mali 4 dni pauzu a ked som znova uvarila mrkvu, kaleráb a zemiak a to zjedla tak začala vracať. Vracala toľko krát až sme skončili na infuzkach. Žiadne vírusy sa nepotvrdili tj bolo to z jedla. Teraz sme mali týžden pauzu aby sa bruško ukludnilo. Dnes som jej dala asi 4 lyžičky uvarenej mrkvy so zemiakom na obed a zas mi od vtedy vracia. Skušam ju kojiť aby sa nedehydrovala no aj mliečko vyvrátila.
Máte niekto podobnu skúsenosť s bábätkom? Som bezradná, neviem či prestala tolerovať zeleninu, ktoru ešte poriadne ani nezačala jesť, alebo kde je problém...
Pred tým nikdy nevracala, ani po kojení.
Daľšia vec, že mi prestala aj priberať, už mesiac má rovnaku váhu aj dlžku. Preto sme chceli začať príkrmy...
Dakujem za každu radu.

saska.t
3. apr 2016

@mimma2011 ono je to tazko posudit,ale rozhodne by som vylucila mrkvu,ktora stale castejsie ako prvy prikrm u deti sposobuje problemy,skusila by som lahsiu zeleninu (napr. brokolica,zemiak atd. jednotlivo) aby si vedela,ktora zelenina sposobuje problem a az potom ich miesala dokopy. Ak bude aj nadalej zvracat,rozhodne by som u Dr. ziadala dalsie vysetrenia,pretoze normalne to nie je a samozrejme neustale kojit,to je najlepsia prevencia.

yanni
3. apr 2016

@mimma2011 daj jej namiesto mrkvy pastrnak. A preco si pri zavadzani prikrmov robila viacdnove pauzy? Takto si po jednom-dvoch dnoch na tuhu stravu nezvykne.

mimma2011
autor
3. apr 2016

@yanni tie pauzy boli skor neumyselné, mali sme trošku rozlietané obdobie, staršia dcea bola chorá tak som nestíhala každý den malej variť.

yanni
3. apr 2016

@mimma2011 hm. Navar si viac a zmraz. Potom uz len vytahuj a kombinuj 😉

anjeli_k
4. apr 2016

Ahoj, tak v prvom rade nedavaj niekolkodnove pauzy s prikrmami, lebo sina to nezvykne.nauc ju, ze to bude mat stale na obed.a to, ze ti vsetko vyvrati moze sposobit to, ze si jej to mozno priskoro zacala komvinovat.ja som asi mesiac davala malemu vsetko samostatne aaz po mesiaci som zacala kombinovat.vyskusaj jej dat samostatne spenat, brokolicu, zemiacky,alebo ja som robila tak, ze som dala vyvarit cerstvu zeleninku s maskom a malemu som davala po lyzickach cisto iba ten vyvar.drzim palce😉

dolynkag
1. feb 2020

@mimma2011 viem, že to bolo už dávno, ale zaujíma ma, či to spôsoboval to zvracanie zemiak, my máme teraz 7 mesačnú a tiež zvracala už druhý krát a dnes bol aj zemiak v obede okrem inej zeleniny a predtým tiež, tak hladám info, dakujem

elanor
1. feb 2020

@dolynkag a vracia iba vtedy ked je v jedle zemiak? aj po cistom zemiaku? ci je nahodne?
mozno ho z nejake dovodu netoleruje, ale mozno nejaku kombinaciu zeleniny.
Napr. moje dvojicky tak vracali po kombinacii spenat s vajickom. Ked mali spenat sam, tak ok, ak bol spenat v kombinaciu s inou zeleninou ok. Ak bolo vajicko same alebo v kombinacii s inou zeleninou, ok. Ale v momente ako bol spenat a vajce spolu, vracali obe, a teda hodne... Prvy kart som si myslela, ze nahoda, alebo ze sa zchuti najedli a nesadlo. Druhy krat mi to uz bolo podozrive, takze taku kombinaciu som im uz nikdy nedala.

dolynkag
1. feb 2020

@elanor neviem presne aká kombinácia, lebo bolo viac druhov zeleniny(teraz mrkva petrzlen, hokaido, zemiak) minule si nepamätám, ale isto bol aj zemiak. Lenže predtým už zemiak tiež mala pár krát v nejakej kombinácii, tak neviem, počkám pár dní a skúsim ešte raz zemiak pridať a uvidime

ivec16
27. júl 2020

ja viem ze stara tema ale dnes sa mne mala povracala, zaciname prikrmy, zacali sme ryzovou kasou, nemliecnou aj mliecnou, vsetko ok, dva dni som dala cuketu dva dni ok a teraz na treti den vyvracala vsetko po 4 hodinach ako ju zjedla, vracala niekolko krat az kym nebola vsetka von.... nejake rady? ako dalej postupovat? ci jej dat pauzu zajtra? chcela som spravit mrkvu zajtra alebo zemiak, teraz neviem ci bude lepsie jeden dva dni len mliecko kym sa to ukludni