7 mesacna dcérka pije od narodenia len materské mlieko

22adrika22
11. nov 2018

Dobry vecer, ide o to ze odmieta vsetko ci iz ide o cajik, štavičku ovocnu, mlieko umele, skusila som vsetko, dokonca aj moje mlieko odsate z tej flašky vypluje, cize chce len cici, kamaratka nekojička ma upozornila ze ked ju budem kojit dlho tak bude na mna naviazana a dalsie roky sa nikam nedostanem,... Co mam robit, uz skoro rok nikde nechodim lebo mala odmieta pit nieco ine ako moje mlieko,...

mirien22
11. nov 2018

A papá aj niečo iné? Myslím prikrmy. Či je len čisto na MM? Môj tiež nechcel nič, ale trvalo to len prvého pol roka. Postupne sme skúšali byť bez seba hodinku, dve, potom doobedie a nakoniec sa naucil aj z flasky piť mlieko. A to predtým ani za svet, dokonca ani moje mlieko z flasky. Ale skúšala som, ponúkala, robila som aj tak, že som začala kojiť a potom som vymenila za fľašu. Alebo tak pri konci dojčenia som dala ešte trosku mliečka vo flaske. A potom pochopil, že z flasky to ide jednoduchšie ako z prska. A ako začal papať v 6 mesiacoch, tak aj UM mi už neodmietal. Treba len skúšať a mat trpezlivosť. Držím palce

22adrika22
autor
11. nov 2018

@mirien22 prikrmy papa ovocne aj meskove, ale pit nechce nic okrem materskeho, 🙂 asi skusim nejaku specialnu flasku, lebo uz neviem co vymysliet, dakujem

mirien22
11. nov 2018

@22adrika22 my sme mali Avent natural a ten cumlík pripomína bradavku.

pribinak
11. nov 2018

Zjavne nepotrebuje.

nini1010
11. nov 2018

@22adrika22 Taka ista bola aj moja mala,zili mi to netrhalo az dokym nezacali tepla,mlieka ubudalo a ona flasu ani za svet.Musis iba skusat flasky ktora jej sadne.mozno vyhodis 5 a 6.jej sadne.ja som zistila ze nechce flasu kvoli tomu,ze si nevie pustat vzduch.rozculuje ju to.no tak som skusila taku tu dm znacku uz nepamatam ako sa vola ta znacka.maju plastove flase s odsrobovatelnym dnom a pointa nechanizmu je ze si dieta nemusi pustat vzduch.s tymto maju cisto kojene deti problem lebo na prsniku si vzduch pustat nemusia.no tak skus ak nie hladaj dalsiu.jednu si vyberie.ale tiez to nepojde hned.treba ponukat casto a trpezlivo.

lindusss2016
11. nov 2018

@22adrika22 no tak nepocuvaj kamaratku nekojicku, co s tym nema skusenosti. A pre teba by malo byt prvorade zabezpecit vsetko pre zdravie dcery a nie chodit hore dolu. Alebo teda neviem, kam od nej nemozes odist. Obe moje deti su ceckofilne a mimo toho vela nepiju, ale aby som sedela nonstop pri nich, to nie. V noci musim byt doma, to viem, ale odbehnut na par hodin nie je problem. Rob redsie prikrmy, davaj vela ovocia a bude to ok. Kym nie su suche plienky, nie je to problem.

sono2
11. nov 2018

@22adrika22 je este strašne maličká. Tvoja kamarátka najskôr závidí a neradi ti dobre. Už v prospech tvojej dcéry nie!
Moja dcéra začala jesť až okolo roka po roku viac dovtedy jdm mlieko odomňa. Aktuálne má 23 mesiacov ja som 3 mesiace tehotná a prestala som dojčiť len na uspavanie. V noci bol chvíľu boj ale cez deň pohoda. Dcérka ťa ešte veľmi potrebuje. Mlieko je pre ňu ešte veľmi dôležité. Do roka dokonca dvoch deti jedlo stále ochutnavaju. Ja som na reči dievčat, čo nemajú šajnu o dojčení dosť alergicka, pretože nemajú šajnu a radia!
Dojčenie je veľmi prospešné pre tvoje dieťa vždy. Keď bola dcéra chorá, len sa dojčila atd atd.
A že sa nepohneš? Čoby. Akonáhle bude tvoja dcéra chápať čo bolo u nás okolo 14 mesiacov, že sa dá háji aj ináč ako s cici si ju môžeš začať korigovať. Dovtedy to bude pre dieťa len trápenie, lebo nechápe. V konečnom dôsledku dieťa sa nedojči až tak dlho, žeby sa zena nemohla chvíľu pre svoje dieťa obetovať.

lindusss2016
11. nov 2018

@sono2 perfektne si to napisala. Tie, co nekoja, hovoria o tom, sko si z nich decko nebude robit dudel a nemaju o ton sajnu. Ja nevravim, ak sa zena rozhodne sama nedojcit alebo ma nebodaj na to zdravotny dovod, je to jej vec a urcite vie, co robi. Ale ked zena, ktora nekoji, radi druhej, aby kojenie co najskor ukoncila, to je sila... pri 7 m dietati, ved to je ozaj male babo.

nika898
11. nov 2018

@22adrika22 prepac ale pride mi to od teba sebecke. Ja mam dve male deti a uz 3 roky som nikde nebola. Ano niekedy som z toho na prasky ale robim to pre svoje deti. Prvy syncek sa mi odstavil ked mal pol roka, kvoli zlej rade doktorke. Ja som mala zdravotne problemy a bolo mi povodane ze nemozem kojit. Nakoniec som sa dozvedela ze som mohla. Dodnes si to vycitam. Druhy syncek ma 10 mesiacov a stale ho kojim. Je to uzastny pocit ked ku mne pride a pyta si moje mliecko. Vodicku pije pekne z flasky to ano ale musela som skusat ktora mu vyhovuje.

beky1813
11. nov 2018

Moja prva bola taka, naucila som ju na slamku, v 14 mesiacoch odstavila a umele ani nemala, v tom veku som ju kojila uz len pred spanim. Od 1,5 roka chodí bez nas ku starkym, teraz ma skoro 6 a je spolocenska a komunikativna a nepotrebuje ma za zadkom. Druha ma 9 mesiacov, ta akceptuje vo flasi vodu a caj, ine nechce, redukujem množstvo kojenia cez den, do roka ju chcem odstavit.
Podľa mna netreba kojit dlhodobo a taketo deti, co odmietaju ine vo flasi, co najskor naucit na pohar, tuhu stravu a do roka odstavit.

sono2
11. nov 2018

@lindusss2016 tak tak. To závidia tie ženy, mám s tým skúsenosť. Vidia ten kontakt s dieťaťom a je im ľúto, že to nezažili oni, už jd jedno z akého dôvodu nedojčili, dojčili krátko, nechceli, nemohli. To puto nepochopí tá čo kŕmila fľašou/sorry/na tie čo sa v tom nájdu. A pokiaľ sú normálne netrha to nikomu žily, pokiaľ nie, radia takto prípadne, iné podobné hlašky o milačikoch, rozmaznancoch, chodiacich cumlikoch. Veď ako môže jedna žena radiť druhej aby presekla kontakt s tak malým dieťaťom a hovoriť o nejakej dobe, že sa nepohne od dieťaťa. Veď to je čistá hlúposť.

sono2
11. nov 2018

@22adrika22 a kľudne pohár. Žiadnu fľašu jej netreba. Moja pila od začiatku z učiaceho pohára. Na to je tvoja už veľká.a žiadne avent fľaše s cucakom. Len ti začne zle chytať bradavku.

zabina27
11. nov 2018

Ja zase mám názor, že malo by dieťa vedieť piť aj z fľaše, nie preto, aby mohla matka behať kade tade, aby náhodou na ňu nebolo naviazané, ale pre istotu... Aby ak sa stane niečo, že fakt mama nemôže byť niekoľko hodín pri bábätku, aby ho mal kto ako nakŕmiť... Lebo nikdy nevieš... Naša malá dá tiez chytila na x-tu fľašku keď som potrebovala zaradiť UM a na snáď miliontu možnosť, keď mala piť niečo iné ako mlieko (až granulovy čaj bola ochotná piť), tskblen skúšať, ponúkať, aby to bol ako doplnok, nie uprednostnit pred kojenim, ale zvykať, že sa pije aj inak. Pre mňa bola fľaša pohodlnejšia, niekto fľašu preskočí a učí rovno na pohárik

danula.ch
11. nov 2018

@22adrika22 ani nás nechce z fľašky nič piť, ani moje mlieko. Vodu ale pije asi od 5m z avent uciaceho netecuceho pohárika úplne v pohode. Nikde nepises, že by si skúšala dávať piť čistú vodu, iba caj, ovocnú stavu.....
Na tie 2-3 hodinky môžeš predsa odbehnúť, ja som bola minule v kine s kamoskami. Chodíme si aj vecer posedieť. Tu trochu vody predsa zvládne manžel s lyžičkou, prípadne striekačkou, ak treba. Ja si nemyslim, ze od dietata sa nemam pohnut, kym kojim. Praveže potrebujem sa nejak odreagovať, psychohygiena je dôležitá a tu obetovanim sa nedosiahnem
Vyskúšajte ten náš pohárik, nášmu to šlo na prvý šup

ludmila73
11. nov 2018

@22adrika22 moja dcerka odmietala takisto cokolvek pit okrem MM, prikrmy jedla. jedneho dna som jej dala napit caj z hrnceka....a pila 🙂. proste len odmietala gumeny cumel. skuste, trebars bude vasa podobny "pripad" 🙂

terezia1988
11. nov 2018

Ja musím bohužial súhlasiť s kamarátkou, dćerka ma rok je dojčená, a je na mňa tak naviazaná, že nemozem ist ani smeti vysypať, o zaspávani ani nehovorím...manžel sa ju snazil niekolko krat uspať a od plaču sa až pozvracala....snažím sa ju odstaviť no zatiaĺ nadomnou stále zvíťazi, je schopná plakať aj hodinu...keby som vedela,že odstavenie bude tak narocne tak by odstavila ovela skor...zavidim tým mamickam ktore daju dieta do postielky a zaspinka....mojej pokial nedam prsnik tak robi show...neviem si predstavit co by bolo keby som musela ist do nemocnice..uź to je pre mňa dost vycerpavajuce ..rada by som mu dala postrazit mame aspon aby som si v pokoji išla nakupit potraviny..no neda sa...takže kamoška ti neradí až tak zle

timilv
11. nov 2018

Naša absolútne odmietala všetky fľašky a to sme ich naozaj vyskúšali dosť... Potom som sa pýtala na poradni detskej doktorky a ona mi povedala, že keď treba, nech jej dám trochu vody po lyžičke, ale keďže dojčím, malá je spokojná, plienky nie sú suché, tak ona problém nevidí. Tak keď začala jest príkrmy sme jej začali dávať po lyžičke vodu až kým sa nenaučila piť zo slamky (cca okolo 8.mesiaca). Ale stále pije aj materské mlieko, aj keď už pekne je a aj dosť vody pije ;) a absolútne mi nevadí, že neviem ísť preč napr na celú noc... Beriem to tak, že teraz ma potrebuje, keď je malá 🙂

lindusss2016
12. nov 2018

@terezia1988 ale tam nebude problem v kojeni. Moja uz mala 2,5 nekojim ju asi dva mesiace, ale sem tam si este vypyta a dam jej, ale ziadne cirkusy. Ked mala 22 mes, z nicoho nic som odisla na tyzden do nemocky a ona to chapala. Chodila som teda od nej aj skor, ale nie na noc, cez den nemala problem. Je spolocenska, ma rada ludi, rychlo sa s kazdym skamarati. Skor je to o povahe. Neviem ako ste na tom so strazenim, ci od nej pdchadzas, ci ju strazi muz, babka, hocikto, mozno by si mohla zacat tam, ak nie.

ajka0207
12. nov 2018

@terezia1988 toto ale nemusi byt kojenim, moja krstna nekojila vobec a jej maly bol takyto naviazany tri roky.

hettinka
12. nov 2018

@22adrika22 je zo v poriadku. A kamoske nekojicke povedz, že na koho iného by dieťa malo vyť naviazané, ak nie na vlastnú maminu. Malo by byt normálne, že ak má mamina dieťa, tak sa pár rokov venuje najmä jemu. Tvoje je ešte malinké, v 7 mes nemá preco piť umelé mlieka, ak ty kojis. Kojenecdeti nevedia piť z fľaše, čajik ponukni časom z pohárika.

evittam
12. nov 2018

@22adrika22 Suhlas uz s napisanym a hlavne s @beky1813.
Nikde si nebola rok? Akoze kde? A prečo? Ja som dojcila ale normalne som mohla odísť aj na 3h od 3.mesacnych...

evittam
12. nov 2018

@hettinka Dojcene deti nevedia pit z flase?😂😂😂😂 Dik za pobavenie na rano. To je zase len nazor "dojcomatky".
Obe moje dojcene deti pili z fľaše vodu aj caj od 2.tyzdna. A nie su jedine....

evittam
12. nov 2018

@terezia1988 Pri rocnej nemozes ist v pokoji nakúpiť? Preco? To je stále zavesena na tvojom prsniku? Prečo a na co? Rocne dieta - ked uz -ma mat MM len ako doplnok vyvazenej a pestrej stravy-tak mozno rano po zobudení a pred spanim.

beky1813
12. nov 2018

@evittam inac ja sa momentalne nemôžem pohnut od 9 mesacnej, ta ked da hysak, tak ju nik neutisi. A to chcem v sobotu skusit kino

evittam
12. nov 2018

@beky1813 Hysak z coho?

beky1813
12. nov 2018

@evittam ze ma nevidi, asi separacna úzkosť

evittam
12. nov 2018

@beky1813 No tak to našťastie nepoznám. Zelam nech ti kino vyjde.

mirien22
12. nov 2018

@evittam úplne súhlasím, môj starší bol dojčený 8 mesiacov, kým som neotehotnela s mladším, potom už nechcel a od dvoch týždňov sme dávali feniklový čaj na bruško, keď mal problémy a uplne v pohodicke pil z flasky. Mladší nechcel flašku do 6 mesiacov, ale potom už ani on nemal problém. Poznám xy deti, ktoré boli dojčené a popri tom pili pekne z flasky.

22adrika22
autor
12. nov 2018

Dakujem za nazory, ono ide o to ze uz teraz je na mna naviazana, bez prsniku len tazko zaspi, uspat ju je horror bez neho, a nazori typu (kam chces chodit, bud len doma) k tym sa radsej nevyjadrujem, aspom nakupy by som Chcela rada urobit bez toho aby mi mala mrncala v koociku, priatelovi na rukach nechce byt ani nikomu inemu..... A pokial ide o rady mojej kamaratky, to iste by som jej mohla ppvedat o dudliku na ktory nasilu naucila syna,

lenka1993
12. nov 2018

Kamoske povec nech si vychovava svoje dieta nie tvoje. Kojila som 2 roky, od roka cca bezomna dcera vydzrala cele doobedie. Pit vobec nemusi s flase. Nauc pit a pohara 😉 a len ciatu vodu. Dnes ma dcera 4 a pol roka a son hrda na to ze odmieta sladene vody a na kazdej oslave kde jej naleju dzusik pije moju mineralku 😁. Je to malicke 7 mesacne babatko, nezaoberaj sa tym ze nevie byt bez teba. O mesiac to moze byt uplne inak. Deticky sa rychlo menia. Mne dcera do 2 rokov zaspala len pri mne a len na prsníku. Ale nejako mi to nevadilo. Ja si stale poviem "je to len obdobie" a idem dalej. O par mesiacov sa na tom zasmejes.