Ahojte mam 7 mesacnu dcerku. Prikrmujeme od 5.5 mesiaca. Prvy mesiac papkala krasne ukazkovo no teraz ani usta neotvori voobec. Ked vidi lyzicku hned zacne kricat a protestuje. Trva to uz 1.5tyzdna tak neviem . Nemate nejake finty a rady? Obedujem pri nej aj manzel. Ked papa.e my furt jej daco ponuknem. Ani lietadieljo nezabera . Dakujem
Pridam sa k tejto diskusii, lebo my mame so 6 mesacnym synom ten isty problem 🙂 ibaze on nepapal nikdy 🙂
@divozienka26 dakujem...ona pekne jedla mala som radost supla som jej aj ovocie ale asi sa vratime na zaciatok a zacnem len s obedom a ked sa rozje dam desiatu....dr.mi povedala ze uz moze mat jedlo 3x do dna no ale radsej nech zje jedno poriadne ci?
@meggyinka Môže byť z nej síce extrémny nejedáčik 🙂 ale v každom prípade v 7. mesiacoch už čas na prvé príkrmy rozhodne je.
Správne si podotkla, ovocie nie je vo vašom prípade teraz celkom vhodná voľba, keďže si môže ľahko zvyknúť na sladkú chuť a to ostatné odmietať.
No stále ste len na samom začiatku prikrmovania, preto skúšaj rôzne kombinácie rôznej hustoty. Možno prídeš na to, že ti krásne zje zemiak s cukinou hustejšej konzistencie ale ani za svet redšej a už vôbec nie zemiak s brokolicou 🙂. Skúšaj - kombinuj. Pridaj mäsko (mladé a najlepšie domáce ak by bola možnosť).
presne ako napisala
@divozienka26 ja som sa tiez pri prvej dcerke natrapila a pri druhej uz neriesim ked priberaju tak je vsetko ok a ono mozu jej ist aj zubky hlavne prisun tekutin a urcite nenutit
Nas maly ma 10 mesiacov a papa krasne..obcas ale mame stavy, ze odmieta...u nasho funguje odputanie pozornosti od jedla...starsi syn mu robi opivky a on sa sustredi na brata a zabuda pri tom, ze vlastne otvara usta a papa🙂
@meggyinka Vobec sa tym netrap je este mala, vobec nemusi byt prikrmovana ak teda nie je brutal podvyzivena, ja som sa tiez trapila behali sme s tym po doktoroch, mne odmietala jest do dvoch rokov !! a doktor povedal ze ak nechudne tak nech to neriesim. To povedal primar na detskom gastro a tiez povedal ze dietatko nie je hlupe od hladu urcite nezomrie. Mame mu ponukat cca kazde 2h ak nechce nevadi. Urcite nie natlakom aby nevznikol daky blok.