7,5 mesačnú dcéru napína z kúskov

urpin
29. júl 2021

Ahojte mala ma 7,5 mesiaca a napina ju z kuskov aj popycenych vidlickou ;( Musi mat rozmixovane.
Nemame este ziaden zub.

panelacikova
29. júl 2021

čo prosím?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
urpin
autor
29. júl 2021

@panelacikova 🙈🙈 ja som to napisala s chybami
pardon
Malu napina z kuskov zo stravy - ze mi jedlo chce len zmixovane 😢

urpin
autor
29. júl 2021

@beata_k Dakujem ;)

panelacikova
29. júl 2021

@urpin z ničoho nič alebo je to "od narodenia"?

sono2
29. júl 2021

Tak mixuj.
Ta som tak robila pomaly do dvoch rokov
Hlavne jedlá
Neni to nič neobvyklé

@panelacikova troška inteligencie, sa jej urobil preklep. Je tam toho

urpin
autor
29. júl 2021

@panelacikova od narodenia? nie pila mlieko takze az ako ma prikrmy

mikadooo
29. júl 2021

@urpin ahoj tiež som mixovala dlhšie deťom, vôbec sa neplaš. Neboj sa, jedného dňa sa naučí papať aj normálne veci, zatiaľ v 7,5 mesiaci je to úplne v pohode keď bude jesť len mixované.

urpin
autor
29. júl 2021

@sono2 dakujem uz som sa bala ze je problem niekde ;)

tajna1988
29. júl 2021

@urpin aj ja som dlho mixovala, neriesila som… ved nebude jest mixovanu stravu do puberty

panelacikova
29. júl 2021

@sono2 len kľud a pokoj, inteligentná som dosť...
@urpin OK, takže od "príkrmov". dovtedy ti nevracala ani nič podobné?

urpin
autor
29. júl 2021

@panelacikova nie vobec len ju z kuskov napina ze musi mat mixnute

urpin
autor
29. júl 2021

@tajna1988 to hovori aj moj muz 😁🙏

panelacikova
29. júl 2021

@urpin tak na reflux to v tom prípade nevyzerá, čo je fajn. v každom prípade, nesiľ to, ako uvádzajú baby, jednoducho jej zmixuj. aj mäsko, aj zeleninu, všetko. rožok rozmoč v mliečku. ak zje, zje, ak nie, nechaj tak. postupne to prejde... 🙂 moja dievka je refluxovka (aj ja), proste genetika. a tá teda až do 1,5 roka doslova zvracala z kúskov. čiže sa nad tým nepozastavuj. uvar, čo je treba a rozmixuj. podávaj jej to formou "kašičiek". na výživovej hodnote to nestratí a dieťa sa naje 🙂

urpin
autor
29. júl 2021

@panelacikova dakujem pekne ;)

leuska15leuska15
29. júl 2021

@urpin ešte je strašne malička, úplne v pohode ze ju davi z kúskov.

sono2
29. júl 2021

@urpin nieee čo si. Žiadny problém.

alexandra2468
29. júl 2021

Prosim ta. Ja som hlavne jedlo mixovala asi do roka, pocas dna ale jedla ovocie a chlebik nakrajane na male kusky sama rukou.
Po roku zacala jest aj hlavne jedlo nakrajane na kusky sama, ale len rukou. Vobec som netlacila a nevnucovala lyzickou a vidlicku. Od roka a 3m jedla sama lyzickou, teraz ma rok a pol a je sama s priborom (lyzicka, vidlicka).

nevenka
30. júl 2021

@urpin nemaj z toho stres, ked chce mixovane, mixuj. Mam 3 deti, 2 uz velke, sice som pucila vidlickou a mixovala malo, ale rozjedli sa mi az okolo 9 mesiacov, 10...Ale kojila som. To iste sesterkin maly, doktorka uz stresovala, a teraz? Aj on ma 3 a je tucnucky, zdravucky, papa vsetko. Nasi mi uz aj usi objedia. Najmensi ma 7,5 mesiaca a sice papa celkom pekne, len ma problem s kakanim, vodu do neho dostanem len lyzickou, inak sa mi drhne, flaskya pititka vselijake, to len hryzie. Zubky ma uz -6 ks. Ale hryzenie este samozrejme necakam. Ked nema zubky, to nevadi nicomu.
Sesterka ma teraz rovnako stare dievcatko ako my, tiez nema zubky, tiez nechce pit nic okrem materskeho mlieka a papa pekne. Ale tiez ju napinalo zo zaciatku. Nedavala nic nasilu, par lyziciek na ochutnanie. Ale ju nadrapovalo aj z mixovaneho. Kazde dietatko je ine. Ak je kojene, nestresuj, mixuj a davaj male mnozstva, potom materske mliecko a nauci sa. U nas asi pomaha aj to, ze vidi surodencov papat, tak sa taha za nimi. Prve dieta bola dost katastrofa s jedenim. Ale ma uz takmer 8 a ziadny problem s jedlom. Chce to cas, bude Ti papat, neboj.
Alebo by som cosi mixla, potom cosi popucila, napriklad kusok bananu, jablcko nastruhane, no.. treba skusat...A nerobit paniku, to bude dobre 🥰

urpin
autor
30. júl 2021

@nevenka Dakujem ano to som skusala ze cosi popucila cosi mixla a nula bodov ani rybku popucenu ani masko vsetko mixnute - a ovocie mi moc nechce… ale budem trpezliva a sme na umelom mlieku a vodicku mi pije asi posledny mesiac ale tak max 1,5 deci za den a caje ani stavy vobec to ju natahuje.
Tak vela zdravia a nech sa dari s detickami 😉 to je to najkrajsie co moze zena mat byt matkou dietata 🥰

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
urpin
autor
31. júl 2021

@daddyasmr 🤔😁😁😁my vacsinou iba cuketu, zemiak, kalerab a tp by som si dala aj ja

leuska15leuska15
31. júl 2021

@daddyasmr tak nás pouč, v čom ty varis lepšie ako my ostatné mamy

ledgerka
31. júl 2021

ma cas, moj zacal kusky okolo 10 mesiaca. Dovtedy som mixovala s vodou uplne na kasu, potom som zacala davat stale menej vody aby to bolo hustejsie a postupne som nemixovala uplne ale ostavali trochu kusky.