6 mesačný synček začal odmietať príkrmy

monikutza
10. okt 2016

Ahojte mamičky.Mám problém so synčekom.Už cca týždeň nechce papať mäsovo-zeleninový príkrm.Pred 3 dňami začal strašne vracať.Vyvracal celú desiatu (nemal žiadne nové potraviny) odmietol obed tak som mu dala trošku mliečka opäť všetko vyvracal prúdom.Tak sme išli na pohotovosť.Tam mu lekárka išla pozrieť do hrdielka a znova zvracal.Tak na doporučenie lekárky pil ryžový odvar.Našťastie prestal vracať ale od vtedy začal odmietať okrem mliečka a čaju všetko ☹ . Až včera večer spapal konečne trochu kašičky.Máme už spodné zúbky a neviem či by bolo možné aby mu išli horné že by to to spôsobilo.A kukuričnú chrumku a keksík pre bábätká spapá.Prosím máte niektorá skúsenosti? Treba ísť s tým k pediatrovy? Ďakujem za rady

ewelyn3
10. okt 2016

Podla mna netreba. Je mozne ze mu idu nejake zuby a suvisu to s tym. Moje dve dcery papali celkom pekne..ale ked ich zacali boliet zuby, tak nechceli jest aj tri tyzdne. Sladke veci..chrumky a mlieko, to samozrejme jedli, ale normalne nieco..maso, zelenina, ovocie ani za svet..nenutila som ich..vzdy som skusila ponuknut, pripadne nejako pri jedle zabavit aby zjedli aspon par lyziciek. Ono to same preslo, to su take obdobia. Od hladu neumre, neboj, postupne sa mu chut vrati. Je to boj, poznam to, treba si zachovat medvediu trpezlivost a pojde to 😉.

dominikav123
10. okt 2016

@monikutza u nas podobne tiež ma dcéra dva zuby dolu a teraz mala par dni kedy nechcela velmi jesť prikrm. Tiež to budu ďalšie zuby. Nevadí, veď pije mlieko, chrumky ani keksy by som ako náhradu nedávala, načo ?

evittam
10. okt 2016

@monikutza Môžu to byť zuby, všeličo. A poviem ti úprimne - ja keby som sa z niečoho dovracala, tak to tiež nechcem ani vidieť - treba mu dať trochu času. 😉

balaskovae
10. okt 2016

ja by som tiez povedala ze to mozu mat na svedomi zubky, urcite to nie je pre neho nic prijemne. Daj mu cas, skusaj ale nenut ho, ked bude chciet tak zje, ked odmieta tak mu daj len mlieko 🙂