6 mesačný odmieta ovocné príkrmy

ivanashaggy
30. apr 2014

Ahojte! Dievčatá, stretli ste sa niektorá s niečím takýmto? - Malý krásne papká zeleninkové obedíky ale ovocné desiaty nechce. Začali sme jablčkom - sestrička u doktora povedala surové - tak som pekne nastrúhala na to trelku na kašičku jedno sladké jablčko a malý spapkal. Vtedy ešte neprotestoval, len ho striaslo niekoľkokrát. Potom ho zacalo striasať viac a aj pri hruške. Skúsila som teda jabĺčko povariť - nepomohlo, dostala som do neho 2 lyžičky a dosť - spustil taký plač - až mi ho bolo ľúto a rozhodla som sa, že nateraz mu dám s ovocím pauzu a skúsime keď bude starší. Ozaj - ešte aj sunarkove keksiky sme skúsili podrviť do ovocia - na kašu, ale nepomohlo. Ach.

hatapkagb
30. apr 2014

@ivanashaggy ak protestuje nechaj ho tak,papa ti zeleninu to je fajn,nikde sa neponahlaj,o 2tyzdne skus zase ovocie ak nebude chciet odloz to na inokedy.

siska53
30. apr 2014

@ivanashaggy moja ma 25m a ovociu velmi na chut neprisla doteraz.. Obcas spapa rozne a v pohode,ale dakedy aj tyzden do nej skoro ziadne nedostanem.. Ale staci,ze naparim brokolicu ci karfiol a tu mi zje namiesto ovocnej desiaty. Dnes som do nej dostala takmer pol hrusky,ale v zelatine sladenej xilytolom, cize cukor priaznivy k zubkom... Aspon to.
Ja verim,ze trpezlivostou najdalej zajdes, dolezity je i osobny priklad a zrovna sa to.
Ja by som skusala davat ovocinko zmiesane so zeleninkou, niektore deticky to skor tak prijimu a papaju. Alebo jej robim vecernu kasu tak,ze tam nastruhal hrusku ci jablcko ale uz sa stalo,ze nespapala ani to. Lebo nechcela papat absolutne nic, ani nic ine nepytala. (Dakedy ked vidi, ze niekto iny papa nieco ine,ako ona,tak vtedy kasu nechce,ale teraz ju papal aj bracek a aj tak nechcela)
Ja len,ze niekedy tato nechut,odmietanie moze trvat i dlhsie.

nufanek
30. apr 2014

@ivanashaggy moj maly ma 20 mesiacov a stale mam problem dostat do neho ovocie. Rovnako ho striasa pri jablku, hruske, hrozno len olize a dost, jedine trochu banan, aj to par hryzov. Zato zelenina v pohode, dokonca mu chuti kysla uhorka ci kysla kapusta.

susul
30. apr 2014

náš starší syn (6 rokov)ovocie nezje, v akejkolvek podobe, surove, pasirovane, v koláči, susene, kandizovane. Dokonca ho nerad drzi v ruke, ked ho ma napr. podat. Takto to je od prveho prikrmu z ovocia a nezmenilo sa to doteraz. jedina forma "ovocia", ktoru je ochotny do seba dostat je dzus, ale len ten krabicovy, takze ani to mu moc nedavame, ked tak riedeny jablkovy 100% dzus. Priznam sa, ze ma to stve, lebo takto sa da jednoducho poriesit zdrava desiata kdezto bez ovocia je ten vyber dost obmedzeny. Zeleninu zje varenu vsetku, surovu len mrkvu, o tom,ze by jedol paradajku, pariku mozem len snivat. Mladsi syn zje vsetko v akomkolvek stave, ovocie i zeleninu, u oboch som postupovala rovnako...

nikolet_89
30. apr 2014

@ivanashaggy my mame 26 mesiacov a ked ti poviem, ze mala je este furt na mlieku hlavne tak ti snad pride tvoja obava zbytocna... 😉 do dcerky od roka nedostanem nic ine okrem mlieka, rohlikov, salama, pizze, hranoliek, arasidovych chrumiek, chlebika vo vajicku nic bohuzial aj take su deti...

januliku
30. apr 2014

@ivanashaggy Naša do 18m nezjedla žiadne ovocie, ani lyžičku. Teraz má 2,5r a veľmi ľúbi jablká a hrozno, samozrejme surové a ešte v lete melón. Nič iné z ovocia nechce ani vyskúšať.

sednaja
30. apr 2014

My sme mali tiež takýto "problém" 🙂...... ale časom sa to vyriešilo. keď mala začala hrýzť, tak chce už aj jabĺčka, či iné ovocie. Sem-tam som jej to síce skúšala dávať,ale odmietala. Dodnes však zje ovocie iba celé kúsky, nechce strúhané. Pekne si hryzie. Začala niečo cca pred 1 rôčkom života. Ak ti papá iné, s týmto si starosti nerob

bianca
30. apr 2014

@ivanashaggy dolezite je ze chce zeleninu.Moja neznasala kase a ovocne hmoty,vyzivky nic ovocne kasovite.Ale potom kusok jablka do ruky alebo banan tak to bola lahoda

katy1979
30. apr 2014

My tiez patrime k tym ktori ovocne vyzivy nechce. Detto ani lekvar nezje ci ovocne stavy. Ak ovocie tak cele a v surovom stave. My sme celkovo zacali jest az v roku ked jedol cele kusy jedla.

sense
30. apr 2014

no mja vyzivy moc nechcela mozno tak slivkovu, inak zje hrusku a cervene plody ako jahody a maliny a ialove slivky a to je vsetko, z bananu grca, lekvar tiez nezje , dzus vypije len ked je tam viac vody ako stavy...ale dusene nie a kupovane vyzivy uz vobec nie, kupovanu nemala rada ani zeleninove prikrmy alebo masove. Ma rok

lencika
1. máj 2014

moja nina tiez odmietala prikrmy, jedine co zjedla boli tie ovocne ale aj to uz bola nudza ked sme niekam isli, inka ona vobec nepapa kasovite jedla krupica, puding, zemiakova kasa, neviem preco ale nechce to

atomica87
1. máj 2014

aj nas maly zo zaciatku ovocie odmietal, tak som mu chvilu dala pauzu a potom som mu do vsetkeho primiesavala trocha bananu, ten je sladky, tak prebil kyslost. Teraz ma 16m a ovocie ma najradsej zo vsetkych jedal, hacik je v tom, ze ma iba 8 zubov, a zje ho iba mixovane 😀 😀 😀

misjana
26. aug 2014

Ahoj @ivanashaggy mozem sa opytat,ako dopadol vas problem s ovocim? Ja mam doma 7 mesacneho a mame to iste-uplne ako by si opisovala nase ovocne prikrmy-striasanie a potom velky plac. Takze vlastne nic nezje. Este ho to aj napina-vcera to vzapati vygrckal. Skusila som dat len kasu a do toho 2 lyzicky vyzivy, ale detto. Ako si to riesila a co si podavala namiesto ovocneho prikrmu? Dakujem.

ivanashaggy
autor
27. aug 2014

@misjana
Ahoj, papkame z DM vyzivu Sunarka a Hamik lebo su bez cukru a bez konzervačnch a bez farbív 🙂 broskynove, bananove a ovocný koktail dokola. Su balene po 4